Ευχάριστα νέα για τους Απόστρατους–Τι αναφέρει Βουλευτής

Ευχάριστα νέα για τους Απόστρατους–Τι αναφέρει Βουλευτής

Σύμφωνα με ανάρτηση στο fb της Βουλευτού ΝΔ Νομού Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα (ΦΩΤΟ):

Ευχάριστα νέα για τους Απόστρατους

Αφουγκραζόμενη τα εύλογα αιτήματα των αποστράτων, που αφορούσαν τα άρθρα 16 και 35, του υπό ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα Νομοσχεδίου «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων» και κατόπιν συντονισμένων και έντονων ενεργειών και συζητήσεων με το ΥΠΕΘΑ:

Το άρθρο 16 το οποίο προέβλεπε εισφορά ύψους 1% από τις καταβαλλόμενες μηνιαίες συντάξεις των αποστράτων υπέρ του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., αποσύρεται και δεν θα ισχύσει.

Όσον αφορά την καταβολή των αναδρομικών που προβλέπεται να επιστραφούν στους δικαιούχους, λόγω της κατάργησης των μειώσεων Ν. 4093/2012 για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους του άρθρου 35:

Θα καταβληθούν εφάπαξ τα αναδρομικά για το έτος 2022.

Για την καταβολή των αναδρομικών του έτους 2021 που είχε υποσχεθεί ο Υπουργός, θα γίνει ρύθμιση του τρόπου που θα καταβληθούν εντός του 2023, αφού δεν έχουν όλα τα Μετοχικά Ταμεία την οικονομική δυνατότητα να τα χορηγήσουν εφάπαξ τώρα, με την ψήφιση του νόμου.

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού θα χορηγήσει ένα επιπλέον μέρισμα ως δώρο για το 2022.

Η σχετική ανάρτηση στο fb:

Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. Για την κατακρεούργηση του ΒΟΕΑ δεν κάνει κανένας αναφορά? Το έκτακτο μέρισμα σας μάρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να αποσυρθεί η εισφορά των ε.ε αποσύρεται αυτών που δε ξεκολλάνε όλη μέρα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Στασίδι από τα χαράματα πιάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή και αίσχος για τα γραφόμενά σου. Εδώ που είμαστε και εσύ θα βρεθείς. Η υγεία είναι ότι το πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος. Η κακία και το μίσος που τρέφεις προς τους συνταξιούχους φαίνεται περίτρανα. Οι κακές ευχές όλων των συνταξιούχων να σε συνοδεύουν σε όλη σου τη ζωή.

      Διαγραφή
    2. Πιο πικρόχολο και ποταπό σχόλιο δεν έχω, τουλάχιστον εγώ, διαβάσει εδώ μέσα. Θα μπορούσα να σου ευχηθώ διάφορα αλλά τότε θα γινόμουν όμοιος σου.

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να εισαι πολυ κακος ανθρωπος ρε συ.Κριμα αν εισαι στρατιωτικςο ε.ε

      Διαγραφή
    4. απο τα βαθη της καρδιας μου ευχομαι, ποτε, ουτε εσυ ουτε κάποιος που νοιάζεσαι να βρεθει στην αναγκη να ξεροσταλιάζει στα νοσοκομεία απο τα χαράματα!!! ειναι το ύψιστο αγαθο η υγεια!

      Διαγραφή
  3. Προς ανώνυμο 6:58:00μμ
    Δεν θα σε χαρακτηρίσω, γιατί δεν μου το επιτρέπει η παιδεία μου, αν και μπορεί να έχουμε βγάλει την ίδια σχολή.
    Βέβαια αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί την παιδεία την έχεις από το σπίτι σου.
    Φτάσε και εσύ στην ηλικία μας και να εύχεσαι να μην έχεις προβλήματα υγείας τα οποία θα σε κάνουν να πιάνεις στασιδι.
    Όλοι αυτοί που πηγαίνουν στα νοσοκομεία δεν πηγαίνουν για να πιουν καφέ επειδή είναι φθηνός.
    Πηγαίνουν για κάποιο λόγο ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το άρθρο 53 θα αλλάξει ή είναι ευχαριστημένοι εκεί στο υπ.αμ. από τις 600 ψήφους? γιατί θα παρετε 600 ψήφους και θα χάσετε 10πλασιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κακές ευχές όλων των συνταξιούχων... άντε ρε πάγαινε να πιεις κανέναν ελληνικό στη Λέσχη,να πάρεις αρακά πακέτο κ να παραπονιέσαι γιατί η μερίδα είναι μικρή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι πρέπει να γίνει με το ζήτημα του ΒΟΕΑ και να γίνει σύντομα πριν τις εκλογές, ο καθένας καταλαβαίνει το λόγο. Αμεση κατάργηση της ΚΥΑ και εφαρμογή από εδώ και πέρα, με δυνατότητα επιλογής στους μερισματούχους.Οσο γι αυτόν που έγραψε για το στασίδι ασχολίαστο...Απλά ντροπή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε...οι εν ενεργεία που έχουν 35 χρόνια υπηρεσίας να πάρουν το βοεα που προβλέπεται... αλλά οι απόστρατοι των 25 ετών π.χ. να πάρουν το ίδιο; Δεν νομίζω...

      Διαγραφή
    2. Δεν μιλάω γι αυτούς φιλε μου. Απευθύνομαι σε συνταξιούχους με 30-35 χρόνια υπηρεσίας. Το ότι οι Ανώτατοι θα πάρουν παραπάνω μερίδια δεν σε ενοχλεί ενώ το ΒΟΕΑ πετσοκοβεται? Και εξάλλου ας ανέβαζαν την εισφορά στους εα. Δεν θα διαφωνούσα σε κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
  7. Ότι και να κάνετε λαμόγια εσείς και οι προηγούμενοι μαύρο θα φάτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το άρθρο 53 ΔΕΝ θα αλλάξει. Ετοιμάσου να κλάψεις με μαύρο δάκρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν αυτοι οι αποστρατοι με 25 χρονια πληρωνουν κανονικα τις κρατησεις στο ΜΤΣ για αλλα 10 χρονια γιατι να μην το παρουν ολοκληρο το ΒΟΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θετικό, πληρώνουν για το βοεα και ως απόστρατοι

      Διαγραφή
  10. Όμως ως απόστρατοι πληρώνουν πολύ λιγότερα ενώ θα λάβουν το ίδιο ΒΟΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η δημοσίευση της κ. Παπακώστα είναι copy-paste με του κ. Δεβούρου, εδώ https://www.eaas.gr/arthra-dimosieymata/polynomoshedio-ypetha-grafei-o-antiproedros-eaas Ποιός αντιγράφει ποιόν? Όλοι τρέχουν να μας σώσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να αφήσει ο μοναδικός υποψήφιος των εκλογών της ΕΑΑΣ τα fb και τις αναρτήσεις για τα έκτακτα μερίσματα και να κοιτάξει να δουλέψει πάνω στο διαχωρισμό του ΜΤΣ σε δύο λογαριασμούς. Ο Κουτρής τόλμησε ο ίδιος θα συνεχίσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όπου ακούς πολλά σταφύλια ειδικά για το μτσ κράτα μικρό καλάθι στις 5 αρχίσει η ιστορία θα δούμε. ότι καλύτερο γίνει καλό θα είναι γιατί οι συνταξιούχου είναι σε άσχημη θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι υπόλοιποι ρέει το χρήμα,έξω ξέρεις κάποιοι δουλεύουν για 600ευρω ατελείωτες ώρες.Δε ξέρω στα έχουν πει η ζεις αλλού;

      Διαγραφή
    2. Στον ανώνυμο Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 9:41:00 π.μ. Μπορώ να σου πω ότι έχεις δίκιο μα μπορώ να σου πω και χίλια δυο ότι δεν έχεις. Όλα είναι σχετικά από πια πλευρά τα βλέπεις. Εν πάση περιπτώσει ο χώρος του ιστολογίου είναι αμιγώς στρατιωτικού, συνταξιοδοτικού περιεχομένου οπότε μην περιμένεις να βρεις εδώ ευήκοα ώτα για σένα που εργάζεσαι ατέλειωτες ώρες για 600€,.. αν το καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    3. 09:41:00 Δεν είναι όλοι το ίδιο.Αυτοι που λες είναι έξω με 600 ευρώ,τι είναι αυτοί,τι δουλειά κάνουν,τι σπουδές έχουν,τι ευθύνες έχουν; Είναι και άλλοι λειτουργοί του κράτους,ΔΕΚΟ και λοιπά που αμοίβονται πάρα πολύ καλά.Οι απόστρατοι με αυτούς συγκρίνονται.Οταν είσαι Αξιωματικός με τεράστιες ευθύνες, δεν θα συγκριθεις με τον ιδιωτικό υπάλληλο.Οχι ότι ο ιδιωτικός υπάλληλος έχει τίποτα, αλίμονο, και αυτοί παραπάνω έπρεπε να αμοίβονται! Αλλά είναι άλλη η δουλειά,οι σπουδές,η ευθύνη του Αξιωματικού.Αλλη η φύση εργασίας.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμε 6:58:Και συνταξιούχος είμαι με 25 χρ κ χρόνια απολαμβάνω τη συνταξαρα( δούλευε εσύ μέχρι τα 65 σου να με πληρώνεις) και στασίδια πιάνω απτό πρωί και αρακά πακέτο παίρνω - Αυτά δεν ήθελες να ακούσεις? Εις υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο πλήρωσες για να αναγνωρίσεις χρόνια υπηρεσίας και να βγεις στη σύνταξη από τα 43?

      Διαγραφή
    2. Εγώ βλέπω ότι είσαι με το χέρι ανοιχτό για το 10€.

      Διαγραφή
    3. Τον αρακά τα μπιζέλια τα μετράς ή όχι;;

      Διαγραφή
    4. Χαίρομαι με αυτά που γράφεις γιατί είναι η πραγματικότητα ας τα διαβάζουν όμως κ οι υπόλοιποι εκτός ώστε να καταλάβουν επίπεδο.Low level bad quality.

      Διαγραφή
  15. Κατερίνα Παπακώστα απλή συνωνυμία να υποθέσω? όνομα βαρύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνάδελφοι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο θα έλεγα ότι "σώζεται η παρτίδα " Δεν είναι ότι μας κάνει άνετους, αλλά λύνει μία σειρά από θέματα μας που σέρνονται χρόνια. Το ότι γίνονται όλα λίγο πριν από τις εκλογές ας το κρίνει ο καθένας όπως θέλει. Τελειώνοντας θεωρώ απάνθρωπη, αντισυναδελφικη,και γελοία την ασεβή άποψη (στασιδια κ.λ)και συμπεριφορά του εε που διαβάσαμε παραπάνω. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι Ζάχος που ως γνωστόν βγάζουν σπυράκια όταν ακούνε στολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή