Με άλλους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Με άλλους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την παραμονή Παναγιωτόπουλου, βρήκε την ευκαιρία ο Δένδιας για να αρνηθεί

Τελικά δεν ευοδώθηκαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μεταξύ των κομμάτων για να μην υπάρξει αλλαγή στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διαμορφωθεί μεταξύ των πρώτων και δεύτερων εκλογών.

Λόγω της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας από το Μαξίμου πρότειναν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, όπως παραμείνουν οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος στα υπουργεία τους και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς έχουν διαχειριστεί τα εθνικά μας θέματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε θετικά το ενδεχόμενο παραμονής του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών, όμως ήταν απολύτως αρνητικός για το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Τουναντίον το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν έχει πρόβλημα.

Πάντως με αυτό το ενδεχόμενο (δηλαδή της παραμονής) δεν ήταν πολύ ζεστός και ο υπουργός Εξωτερικών. Μάλιστα συνεργάτες του κ. Δένδια υποστήριζαν πως «υπάρχουν θεσμικές προβλέψεις για τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν χρειάζεται να αμφισβητηθούν».

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Νίκος Δένδιας ένιωσε ανακουφισμένος, όταν έμαθε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί παραμονή Παναγιωτόπουλου, διότι ήταν πολύ πιο εύκολο να αρνηθεί και ο ίδιος.

Όσο για τον κ. Παναγιωτόπουλο, όπως λένε οι κακές γλώσσες, τελευταία έχει περισσότερο το μυαλό του στις εκλογές και γι’ αυτό δεν ήταν πολύ ενεργός στις κρίσεις του στρατεύματος. Ναι μεν μετείχε του ΚΥΣΕΑ, αλλά δεν έδειξε ιδιαίτερη ζέση στο να επιμείνει στις προτάσεις του.

ΠΗΓΗ: iapopsi.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Και ποιον ενδιαφέρει; Βέβαια τα μιστά και όλα τα υπόλοιπα της θέσης θα πέφτουν κανονικά φυσικά. Τι όχι; Όσο για τον ανίκανο και πιο άχρηστο υεθα έβερ, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ξαναβγεί στα μέρη του. Καλό είναι να μάθει να τινάζει και να μαζεύει ελιές, γιατί σε λίγο καιρό όλοι θα χρειαστούν να δουλέψουν χειρωνακτικά, όλοι όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τον υφυπουργό έδιωξε και τον υπουργό. Έχει πάρει αέρα και συμπεριφέρεται ως "νονός" του στρατού. Μάλλον είχαν δίκιο στην Κατεχάκη. Ο άλλος κοιμάται όρθιος και ονειρεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγορές όπλων... Μακράν ο χειρότερος υπουργός...Δωράκια σε απόστρατους, σε αξιωματικούς καριέρας και η πλέμπα στον καιάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή