Σκυλακάκης για μισθολογικά ΕΜΘ-ΟΒΑ: Τελούν υπό επεξεργασία στις Υπηρεσίες Υπ. Οικονομικών και συναρμόδιες Υπηρεσίες ΥΠΕΘΑ

Σκυλακάκης για μισθολογικά ΕΜΘ-ΟΒΑ: Τελούν υπό επεξεργασία στις Υπηρεσίες Υπ. Οικονομικών και συναρμόδιες Υπηρεσίες ΥΠΕΘΑ

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. Πρωτ.749/21-12-2022 αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής Γ.Καρασμάνης, από πλευράς δικής μας αρμοδιότητας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Τα ζητήματα της θέσπισης μισθολογικής εξέλιξης για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, καθώς και της αναμόρφωσης του μισθολογικού καθεστώτος των Εθελοντών Μακράς Θητείας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 4 του ν.4609/2019 (Α΄ 67) τελούν υπό επεξεργασία στις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος τρόπος κάλυψης των σχετικών προκαλούμενων δαπανών.

Σε κάθε περίπτωση, αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, κατά την κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Ο Παναγιωτόπουλος δεν αφουγκράζεται τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο ΣΞ και συγκεκριμένα σε Υπξκούς ΕΜΘ,ΟΠΥ,ΟΒΑ και ΑΣΣΥ για ορισμένες διατάξεις στο υπό κατάθεση νομοσχεδίου που προφανώς άλλους ικανοποιεί και άλλους δυσαρεστεί. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκυλακάκη με ασχολείσαι με την πλέμπα, και πολλά έγιναν για τους παππούδες τους εθελοντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυνατόν να αφήσει τους ψήφους αυτών!! Λες να ασχολείται μαζί τους από υπερβολική αγάπη!!

      Διαγραφή
    2. Αν του έφαγες εσύ τη θέση με το μέσον -προ 92-πως να μπει στην παραγωγική σχολή;

      Διαγραφή
  3. Είτε δώσετε λεφτά είτε βαθμούς εμείς θα βγάλουμε Τσίπρα γιατί δε σας γουστάρουμε.Απλα κ λιτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Παναγιωτόπουλε -Σκυλακακη δεν τα βλέπετε τα χάλια????Δώστε 2η πενταετία στα στελέχη από Μονάδες εκστρατείας σε Έβρο - νησιά να ξεβρωμησει το στράτευμα......Η προσφορά μετά τα 25-26 χρόνια είναι μηδενική.....μετά τα 30-32 χρόνια δεν το συζητώ!!!!από μηδενική γίνεται αρνητική.Εχει γεμίσει ο τόπος από Λοχαγούς, Ταγματάρχες,Σχες, παππούδες που πέραν του ότι δεν κάνουν τίποτα δημιουργούν και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων, Επιτελείων κλπ.... Καλά δεν τα βλέπει κανένας αυτά που περιγράφω?????? Πληρώνει το κράτος 3000€ σε ταγματάρχη παπού από ΣΜΥ με 33 χρόνια για να κάθεται κλεισμένος σε ένα γραφείο και να χαζεύει στο Facebook καταναλώνοντας εκατοντάδες κιλοβατώρες έχοντας το αεροθερμο στο τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστό το σχόλιο!

      Διαγραφή
    2. Άμεση επαναφορά της 25ετιας νά ανανεωθεί το προσωπικό και να φύγει όλο το καταπονημένο προσκοπικό των 30 ετών υπηρεσίας και άνω και να ξεκουμπιστούν τα (ρετιρέ) ΕΟΘ των 3000 ευρώ το μήνα που δεν προσφέρουν τίποτα μόνο κοπριά να μπει νέο αίμα στο στράτευμα με όρεξη για δουλειά. Οι υπόλοιποι σπίτια τους

      Διαγραφή
  5. Ο Αλέξης έρχεται ,θα τον βγάλουμε πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Αλέξη είστε!!! Οι σοβαροί άνθρωποι θα βγάλουν κάποιον σοβαρό

      Διαγραφή