Ένοπλες Δυνάμεις: Τι γίνεται με την οικονομική ενίσχυση–Νέο μισθολόγιο στελεχών

Ένοπλες Δυνάμεις: Τι γίνεται με την οικονομική ενίσχυση–Νέο μισθολόγιο στελεχών

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με θέμα που αφορά την οικονομική ενίσχυση, το νέο μισθολόγιο για τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας τα παρακάτω:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με θέμα «Οικονομική ενίσχυση - νέο μισθολόγιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω καταρχάς ότι, πρόσφατα δημοσιεύτηκε η σχετική ΚΥΑ, που αφορά στον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών ΕΔ (ΦΕΚ Β΄6672/23-12-22).

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ, επισημαίνεται ότι βασική αρχή για την αναμόρφωση του ισχύοντος μισθολογίου των στρατιωτικών αποτέλεσε η κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική ουδετερότητα.

Σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που τέθηκαν, θεσπίστηκαν ή διατηρήθηκαν τα επιδόματα εκείνα, που η χορήγηση τους αποτελεί συνάρτηση του ιδιαίτερου υπηρεσιακού καθήκοντος ή του τρόπου, του χώρου, και των συνθήκων απασχόλησης των στελεχών. Στο πλαίσιο των ανωτέρω αρχών, χορηγείται με την παράγραφο Β’ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74), επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, σε ένδειξη αναγνώρισης της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους, ενώ με την ΚΥΑ υπ’ αριθμ. Φ.841/38/26939/Σ.5184/23-3-2018 (Β΄1119), καταβάλλονται επιδόματα κινδύνου σε ένδειξη αναγνώρισης της επικινδυνότητας του έργου των στελεχών.

Ευχερώς συνάγεται από τα παραπάνω ότι, θεσμικά έχει αναγνωριστεί η φύση της προσφερόμενης εργασίας των στελεχών και οποιαδήποτε πρωτοβουλία δύναται να αναληφθεί μόνο για την αναμόρφωση - βελτίωση των καταβαλλόμενων επιδομάτων.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. γιατί γίνονται επερωτήσεις? αφού η απαντηση είναι τυποποιημένη. See u in elections

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να δείχνουν έργο αφού στις άλλες περιπτώσεις δεν παράγουν τίποτα

      Διαγραφή
  2. Δε βαρεθήκατε βρε παιδιά να διαβάζετε κόπι πέιστ απαντήσεις;;; Δε βαρεθήκατε;;;;!!!! Αφού βλέπουμε ότι οι τύποι έχουν μηδέν ενδιαφέρον για ΕΜΑΣ. Ε ας τους αποδείξουμε ότι και για εμάς είναι ένα μηδενικό. Πραγματικά έχουν κουράσει. Αποδεικνύουν περίτρανα καθημερινά πόσο μας αντιπαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λέμε στις κάλπες Παναγιωτόπουλε !! Ανυπομονούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καβαλιώτες προσέξτε...
    Τίποτε άλλο..
    Προσέξτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ραντεβού στην κάλπη,να δούμε ποιός θα γελάσει τελευταίος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΥΑ βγήκε....δγη στις μονάδες δεν ήρθε ακόμη...ο Φεβρουάριος μπήκε ήδη...τι γίνεται; Δγη τα επιτελεια προς τα ΚΤΣ πότε θα βγει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή