Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ ΥΠΕΘΑ για τη μέριμνα του προσωπικού ΕΔ–Δείτε τα σχετικά κείμενα

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ ΥΠΕΘΑ για τη μέριμνα του προσωπικού ΕΔ–Δείτε τα σχετικά κείμενα

Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/1/23), το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη, 17/1/2023.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η επίλυση ζητημάτων που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας λόγω ερμηνευτικών δυσχερειών και παρωχημένων ρυθμίσεων, ο εξορθολογισμός στρατολογικών διατάξεων και η αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος και να συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η σύσταση Ειδικών Λογαριασμών Πρόνοιας στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.) και στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.) με την ονομασία Ειδικός Λογαριασμός Πρόνοιας Στρατού Ξηράς (Ε.Λ.Π.Σ.Ξ.) και Ειδικός Λογαριασμός Πρόνοιας Πολεμικής Αεροπορίας (Ε.Λ.Π.Π.Α.), αντίστοιχα.

Δείτε αναλυτικά τα παρακάτω κείμενα:

Δημοσίευση σχολίου

34 Σχόλια

  1. Ποιος ο λόγος να ανεβαίνει προς διαβούλευση ένα νομοσχέδιο στο οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα παρά τα 11.000 σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι για κλάματα εκεί στο ΥΠΕΘΑ. Έγιναν πολλά σχόλια στη διαβούλευση προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν αναφέρομαι μόνο σε μειώσεις ν.4093, προαγωγές κλπ. Είμαι σίγουρος πως ούτε στον κόπο να τα διαβάσουν δεν μπήκαν. Καλά κάνει ο Σταμάτης με τα εξώδικα, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τα σχόλια! Συνάδελφοι στην ίδια δουλειά,στις μονάδες,στα σύνορα,στις θάλασσες,στις ασκήσεις και ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου . Πάρα πολύ χαμηλό το επίπεδο των στελεχών!Ο ένας θεσμός μέσα από τα σχόλια προσπαθεί να αμαυρώσει, να κάνει ζημιά στον άλλο θεσμό.Ξερουν καλά οι πολιτικοί με τη ποιότητα ανθρώπων έχουν να κάνουν και φέρονται έτσι.Μας πετούν ένα ξεροκοματο.Αντι να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, γίνεται το αντίθετο.Ο κάθε ένας μόνο την πάρτη του.Αισχος! Και πολύ καλά κάνει η πολιτική ηγεσία! Όσο για τις εκλογές,θα τους κ@@@@@@@@@ τα α@@@@@@@@.

      Διαγραφή
  3. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στις επιτροπές και την μεθεπόμενη εβδομάδα (23-26/1 ) θα ψηφιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έβγαλε έξω το αμεταθετο των συνδικαλιστών!!
    Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στην μεροληψία που υποδεικνύει ο Υπουργός! Χαχααχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε νά δούμε πότε θά ψηφιστεί καί πότε θά βγεί τό ΦΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σας!
    Τι σημαίνει για την τσέπη μας ΕΛΠΣΞ; Ας το εξηγήσει κάποιος με 2 κουβέντες, για τις επιπτώσεις που θα έχει σε εν ενεργεία και απόστρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα λιθαράκι μπήκε τώρα που θα βγάλουμε Τσίπρα πάμε κ για άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς δεν έλαβαν υπόψη τα χιλιάδες σχόλια που υποβλήθηκαν μέσα από τη διαβούλευση. Τελικά, και η δημόσια διαβούλευση αποδεικνύεται ως επίφαση δημοκρατικής διαδικασίας. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα γινονται για να νομιζουν ολοι πλην στρατιωτικων οτι γινεται μεριμνα προσωπικου.Οι εξαιρεσεις οι αστερισκοι και η θεσμοθετηση απληρωτης εργασιας θα εχουν μεγαλυτερο εκλογικο κοστος απο αυτο που περιμενει η κυβερνηση.Οι στρατιωτικοι απλα περιμεναν να αμοιβονται κανονικα οπως ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι για τους οποιους δεν ισχυουν δημοσιονομικοι περιορισμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταργήθηκε το μνημονιακό 1% ειδική εισφορά υπέρ ΜΤΣ κ περάσανε αύξηση εισφορά υπέρ ΝΙΜΤΣ κ ΕΛΠΕΣΞ απατεώνες ολκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 79 άρθρα πουθενά δεν γράφτηκε η λέξη ΕΠΟΠ για οποιαδήποτε θέμα. Αλλά ο στρατός είναι για τους λίγους όχι για τους πολλούς ξέχασα.Λυμαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με αποστρατευτικό βαθμό Ταξιάρχου και πάνω λόγω αυξησης στα μερίδια τους(αρθρο 30) η αύξηση στο ΜΤΣ τον μήνα είναι 20,61 ευρώ ΜΙΚΤΑ.
    π.χ Ταξίαρχος με
    (1)με δικαιούμενο μέρισμα π.χ. αντιστρατήγου με 33 έτη
    α)έως ΔΕΚ/2022 34,80 μερίδια Χ 5,1524 τιμή μεριδίου=179,30 ευρώ μικτά.
    β)με συν 4 μερίδια 38,80 Χ 5,1524=199,91 ευρω μικτά
    άρα 199,91-179,30= 20,61 ευρώ μικτά αύξηση ο μήνας
    (2)με δικαιούμενο μέρισμα π.χ. υποστρατήγου με 35 έτη
    α)έως ΔΕΚ/2022 31,20 μερίδια Χ 5,1524 τιμή μεριδίου=160,75 ευρώ μικτά
    β)με συν 4 μερίδια 35,20 Χ 5,1524=181,36 ευρώ μικτά
    άρα 181,36-160,75=20,61 ευρώ μικτά αύξηση ο μήνας.
    (Το δικαιούμενο μέρισμα ίσως να μην αντιστοιχεί στα παραπάνω έτη .)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ ΚΑΙ σταματήστε να κλαίγεστε ρε ! Μας κουράσατε. Όταν έρχεται η ώρα της κάλπης ξέρουμε τα κριτήρια σας. Τσεπούλα και βόλεμα. καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12.07.00 μ.μ ΜΑΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
    να προσθέσω στην ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του θα γίνει μέσα σε δύο ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παραμύθια για μικρά παιδιά που έχουν ακόμα την ελπίδα. Μόλις ανέβηκε σε γνωστό σάιτ -αντιδρών στο καθεστώς της κυβέρνησης, σκάνδαλο με γνωστό αξιωματούχο του στρατού μας. Να χαιρόμαστε τις ελπίδες,τις προσδοκίες.και τα στελέχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όποτε του χρόνου ή του παραχρόνου θα σκάσει η πρώτη αποστρατεία ΕΠΟΠ λογικά και θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό αυτοί που ζούσαν με την ελπίδα που τους ταΐζαν κάποιοι σωτήρες ! Αν δεν αλλάξει κάτι υπομονή για όσους δεν το πιστεύουν 12 με 24 μήνες ! Ούτε στις ειδικές δυνάμεις δεν αποστρατεύονται τόσο γρήγορα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ψεύτες, αυτή η λέξη σας ταιριάζει. Σας ψήφιζα χρόνια αλλά τώρα μουντζώνω τα μούτρα μου. Εκλογές έρχονται και τότε θα τα πούμε. Είναι καιρός για αλλαγή πολιτικής γραμμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στο γιουνανιστάν που ζούμε,οι πολιτικές κι οι στρατιωτικές αρχές,ΤΟΣΟ μπορούν να αποδώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Που είναι αυτοί που σχολίαζαν σε άλλο άρθρο του σταρατα λογια για το Άρθρο 53, οτι δεν θα περάσει και ΚΑΛΑ, ότι βγάλαμε ουρικο οξύ, ότι θα φάμε ντομάτες, ότι φάγαμε άκυρο, ότι δεν θα προαχθουμε οι 91,92,93? Βγείτε ωρε από την τρύπα σας να σας γλεντησω. Που είστε ωρε καλοπαιδα? Πόνεσε ε? Ξανά τονιζω...... εμείς ΑΝΩΤΕΡΟΙ Αξιωματικοι με χρυσες φλόγες, χρυσά αστέρια και κλαρες και εσείς οι παραπάνω αρνητικοί σχολιαστές μπορειται άνετα πλέον να ΣΚΆΣΕΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΉΛΙΑ ΣΑΣ. ΕΝΤΆΞΕΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΛΈΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ? ΕΝΤΆΞΕΙ ΕΊΜΑΣΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Υπουργό και την Νέα Δημοκρατία που μας προάγει τους Λοχαγός 91,92,93 στον βαθμό του Ταγματάρχη. Στις εκλογές μόνοκούκι ΝΔ,εμεις και οι οικογένειες μας. Προτείνω οι Τάξεις ΑΣΣΥ μετά το 94 να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία άσχετα αν δεν τους εντάξει ποτέ στον νόμο 2439. Απλά ας αποδεχτούν ότι θα είναι Λοχαγοι για 6 χρόνια. Προσωπικά επίσης πιστεύω ότι είμαστε οι τελευταίοι που θα προαχθουμε στα 30 χρόνια στον βαθμό του Ταγματάρχη. Κάποια καλοπαιδα πήγαν να βγάλουν γλωσσίτσα ότι δεν θα ερχόταν το νομοσχέδιο και συγκεκριμένα το άρθρο 53. Τους κόπηκε η γλωσσίτσα και η μαγκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέ βλέπω να πλησιάζεις! Μόλις βγεις στην σύνταξη, να δώ τι θα την κάνεις (όπως και γω), την κλάρα! Θα την δώσεις στο σούπερ μάρκετ; ή θα την θωρείς και θα μουτζώνεσαι, όπως ο πιό πάνω. Και δεν θα είσαι και κανένας τραπεζικός υπαλληλάκος με 2000+ σύνταξη! Με πραγματικές αυξήσεις 50 έως 100%, τσίμπα τώρα ένα 7,5 με το ζόρι να πορεύεσαι! Και εν όψει εκλογών! Μετά το έκαψες το χαρτί. Αντέ βρέ και ταξίαρχος και χωρίς ειρωνεία με την καρδιά μου, γιατί έτσι και αλλιώς μαζί θα κλαίμε! Με την διαφορά ότι δεν θα είμαι εγώ ο υπαίτιος.

      Διαγραφή
  21. Ένας αντικειμενικός και ειλικρινής παρατηρητής της Ελληνικής πραγματικότητας θα έλεγε την αλήθεια. Και η αλήθεια αυτή είναι πως η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια τριτοκοσμική παράγκα διοικούμενη από αδίστακτες εγκληματικές συμμορίες, υποστηριζόμενες από εξαθλιωμένους αναλφάβητους κολίγους, ικανούς να πουλήσουν την ψυχή τους για μια θεσούλα στο δημόσιο. Τα υπόλοιπα είναι θέατρο κακής ποιότητας για κοινό ανύπαρκτης νοημοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και όμως, το διαβόητο πλέον νομοσχέδιο δεν πήγε βουλή! Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να σκάσω από το κακό μου; Δεν περιμένω και τίποτα!
      Δούλεψα 44 χρονάκια και απολαμβάνω τη σύνταξή μου, στα 60 μου.
      Για σας τους νεώτερους ανησυχώ, όταν βλέπω ότι δεν καταλαβαίνετε το δούλεμα που τρώτε. Υπόψη ότι ανήκω στον χώρο της ΝΔ, αλλά το δούλεμα από το ΥΕΘΑ αλλού, όχι σε μένα!
      Άρα και για σένα το γνωστό απόφθεγμα: Κρείττον του λαλείν το σιγάν!
      Δηλαδή, μη βιάζεσαι να σχολιάσεις ό,τι σού κατέβει!

      Διαγραφή
  23. Και ομως, το διαβόητο πλέον νομοσχέδιο είναι ήδη στην βουλή. ΣΚΑΣΕ από το κακό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 070300, για σένα είναι το παραπάνω! Μία θέση πάνω από το σχόλιό σου κοίταξε!

      Διαγραφή
  24. Αυριο Πέμπτη 19/1 απόγευμα θα ξέρουμε ,για το πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ πότε θα έρθει στις επιτροπές ( αν ....πήρε αναβολή ) ,πότε θα έρθει στην ολομέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ. 23 έως 27/1 στις επιτροπές και στην ολομέλεια αρχές Φεβρουαρίου.

      Διαγραφή
    2. Πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ 23 με 27/1 στις επιτροπές και αρχές Φεβρουαρίου στην ολομέλεια.

      Διαγραφή
  25. Κάνενα νέο έχουμε με το πολύ νομοσχέδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή