Αυτά απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για αύξηση ημερησίας αποζημίωσης Στρατιωτικών στα 40€ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αυτά απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για αύξηση ημερησίας αποζημίωσης Στρατιωτικών στα 40€ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας, με θέμα «Ημερήσια αποζημίωση ‘‘εκτός Έδρας’’ του Στρατιωτικού Προσωπικού», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και εν γένει αποζημιώσεων, ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ.), το οποίο, στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού, την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους με βάση την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Εντούτοις, το ΥΠΕΘΑ συνεργάζεται στενά με το ως άνω αρμόδιο Υπουργείο και υποβάλλει ανάλογες προτάσεις στο πλαίσιο της δίκαιης αντιμετώπισης θεμάτων του προσωπικού, εξαντλώντας για την επίλυση τους όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν.

Συναφώς, με το ν.4336/2015 (Α΄94) θεσπίστηκε εξουσιοδοτική διάταξη που προβλέπει ότι με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) θα ρυθμίζονται οι δαπάνες μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και των Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α.).

Η διαδικασία σύνταξης του εν λόγω σχεδίου Π.Δ., το οποίο θα ορίζει το ύψος της Ημερήσιας Αποζημίωσης στα 40€ προς εξομοίωση με τους λοιπούς δημοσίους λειτουργούς, προαπαιτεί τη μελέτη και επεξεργασία πολλών παραγόντων, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που διέπουν τη φύση των μετακινήσεων των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., παράμετροι που επέφεραν καθυστερήσεις στην έκδοση του νέου Π.Δ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΘΑ έχει ζητήσει από το ΥΠ.ΟΙΚ., το οποίο συνέταξε το ως άνω σχέδιο Π.Δ., να επεξεργαστεί τις επικαιροποιημένες προτάσεις νομοτεχνικής βελτίωσης και αποκατάστασης αδικιών. Συνεπώς, αναμένουμε από το ΥΠ.ΟΙΚ. τις διορθωτικές παρεμβάσεις στο εν λόγω ΠΔ προκειμένου να εκδοθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λαμβάνοντας υπόψη και μελετώντας όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται, έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την επίλυση τυχόν αδικιών, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, συνεργαζόμενο κατά περίπτωση με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΨΗ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Όταν οι κεφαλές του στρατεύματος είναι πουλημένες, τα πάντα θα είναι κατά του προσωπικού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ναι... περιμένεις το Υπ. Οικ. Εμείς φταίμε, δεν φταίτε εσείς. Βαρεθήκαμε ακόμα και να κλαιγόμαστε. Έχουμε κουράσει και τους εαυτούς μας. Κατά βάθος όμως παίρνουμε ακριβώς αυτά που μας αξίζουν. Όταν μας δίνεται η ευκαιρία να σας στείλουμε από εκεί που ήρθατε, σκεφτόμαστε μόνο την πάρτη μας ο καθένας και ψηφίζουμε ξανά και ξανά εσάς.

    Συνεπώς, απολαύστε το, δεν αποφεύγεται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάλαβα....σε 3 χρόνια μπορεί να βγει προεδρικό διάταγμα που να λέει 31.5€ διότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες αυτά επιτρέπουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιωτόπουλε, σου εύχομαι καλή επανεκλογή φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγαλύτερη κοροϊδία στις ένοπλες δυνάμεις δεν έχει ξαναγίνει!!!!! Βαφτίζουν μέριμνα την πλασματική 5ετια ενώ την παίρνουν όλοι οι δ.υπαλληλοι + ότι περνούν 1,5 χρόνο για κάθε παιδί χωρίς να έχουν δούλεψει ούτε 1 ώρα υπερωρία στη καριέρα τους.Και οι ενώσεις κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου αντί να διεκδικήσουν τα αυτονόητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Είναι απαράδεκτο μετά από επτά χρόνια (και βάλε) και μετά από δύο κυβερνήσεις να μην έχει εκδοθεί ακόμα το προεδρικό διάταγμα για τις δαπάνες μετακίνησης των στρατιωτικών.
      Όμως όταν διαμαρτύρεσαι συγκρίνοντας τους στρατιωτικούς με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους σε θέματα τα οποία προφανώς δεν γνωρίζεις μάλλον κακό κάνεις αντί για καλό. Μην ξεχνάς ότι όταν διαμαρτύρεσαι προβάλλοντας κάποιους σαν ευνοημένους σε σχέση με εσένα είναι σαν να ζητάς να εξομοιωθείς με αυτούς.

      Πρώτον η πενταετία των στρατιωτικών δεν είναι πλασματική αλλά πραγματική υπηρεσία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να αναγνωρίσουν και αυτοί μια πενταετία (τέκνων). Όμως οι στρατιωτικοί πληρώνουν 6,67% για την αναγνώριση και οι δημόσιοι υπάλληλοι 20%.

      Επίσης η συνταξιοδότηση των στρατιωτικών, με αίτηση τους, απαιτεί 40 συντάξιμα έτη Ή ηλικία 60 ετών. Η ανάλογη απαίτηση για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι 40 συντάξιμα έτη ΚΑΙ 62 ετών. Χωρίς τα 40 συντάξιμα 67 ετών.

      Κάνε τους υπολογισμούς σου και βρες άλλον τρόπο να προβάλεις ότι αιτήματα υπάρχουν. Πρέπει να προβάλλονται τα αιτήματα με βάση τις πραγματικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες των στρατιωτικών και όχι με εύκολες φωνές ¨γιατί αυτός έτσι και εγώ αλλιώς¨.

      Διαγραφή
  6. καλά μας κάνουν. Αφού ο άλλος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως τα κόψει από τα πλεύσιμα για να δώσει (ψίχουλα) στους δικούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά λένε. Όταν κατακλεψανε το ταμείο του Στρατού και μας έβαλαν στον εφκα ας προσεχαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο που μπορεί να πάρουμε είναι μια Ελληνική σημαία στο φέρετρο μας. Μην περιμένετε τίποτα από αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή