«Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά»–Κρίσεις Αρχηγών ΓΕ έως 17 Ιαν 23 και Μάρτιο οι τακτικές

«Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά»–Κρίσεις Αρχηγών ΓΕ έως 17 Ιαν 23 και Μάρτιο οι τακτικές

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα (04/01/23) το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και στο τραπέζι ήταν και η ημερομηνία των εκλογών.

Πρόκειται για τη σύσκεψη που γίνεται στην αρχή κάθε χρονιάς και σε αυτήν συζητήθηκε ο κυβερνητικός προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος.

Σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε: «Ο πρωθυπουργός παραμένει συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας και θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά».

Όσον αφορά τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ισχύουν κανονικά τα όσα είχε αναφέρει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, πριν τα Χριστούγεννα, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Αυτά που ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή και αναρτήσαμε ΕΔΩ είναι:

Δείχνει ολοένα και πιθανότερο η παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, άλλον ένα χρόνο στη θέση του. Η απόφαση θα είναι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κανενός άλλου.

Με την παραμονή του Στρατηγού Φλώρου, η επιλογή των νέων Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΝ από το ΚΥΣΕΑ, αναμένεται να γίνει έως τις 17 Ιανουαρίου 2023. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ήδη υπάρχουν εισηγήσεις, φάκελοι αξιολόγησης και η σχετική προετοιμασία έχει ξεκινήσει.

Πάντως, επανέρχεται, έστω και αδύναμο, το σενάριο για πιθανή παράταση της θητείας ΟΛΩΝ των Αρχηγών, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που αναμένεται να υπάρχει με την Τουρκία, και εν όψει των εκλογών στη χώρα μας.

Επομένως και οι τακτικές κρίσεις του Μαρτίου θα γίνουν κανονικά.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια