Κρίσεις και προαγωγές Αξιωματικών ΑΣΣΥ και μονιμοποιηθέντων εθελοντών-τριών – Τι προβλέπει το v/σ ΥΠΕΘΑ

Κρίσεις και προαγωγές Αξιωματικών ΑΣΣΥ και μονιμοποιηθέντων εθελοντών-τριών – Τι προβλέπει το v/σ ΥΠΕΘΑ

Σύμφωνα με δημοσίευσεις στο fb αποσπασμάτων του αναμενόμενου στη Βουλή ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ από τον Ανέστη Τσουκαράκη:

Ρύθμιση θεμάτων κρίσεων και προαγωγών αξιωματικών εξ ΑΣΣΥ και μονιμοποιηθέντων εθελοντών - μονιμοποιηθεισών εθελοντριών

Οι διατάξεις των άρθρων 5 έως 10, 11 πλην των παρ. 11 και 12, 12 έως 14 και 16 έως 22 του ν. 2439/1996 (Α' 219) ισχύουν και για τους εν ενεργεία αξιωματικούς που προέρχονται από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς και τους αντίστοιχους που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν. 445/1974 (Α' 160) και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν. 705/1977 (Α' 279), οι οποίοι συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι τις 31.12.2018.

Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου, ο χρόνος των περ. β' και γ' της παρ. 8 του άρθρου 5 του ν. 2439/1996 υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μονίμου αξιωματικού πέρα από τα δεκατρία (13) έτη από την ημερομηνία κατάταξής τους. Για τους αξιωματικούς που δυνάμει του παρόντος άρθρου αποκτούν δικαίωμα αναδρομικής βαθμολογικής προαγωγής, δεν γεννάται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής των αντίστοιχων αποδοχών.

Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν. 445/1974 και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν. 705/1977 δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του προσόντος του χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας του άρθρου 6 του ν. 2439/1996. Για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου που προέρχονται από ΑΣΣΥ δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του προσόντος του χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας του άρθρου 6 του ν. 2439/1996 στον βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων.

Ειδικά για τους αξιωματικούς του πρώτου εδαφίου των ειδικοτήτων Ραδιοναυτίλων, Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας ισχύουν επιπλέον τα καθοριζόμενα στην περ. δ' της παρ. 8 του άρθρου 3 του ν. 2439/1996.

Δημοσίευση σχολίου

30 Σχόλια

  1. Άρα μόνο οι Τάξεις ΑΣΣΥ που καταταχθηκαν τα έτη 1991,1992 και 1993 δηλαδή οι Τάξεις 1993,1994 και 1995 μπαίνουν στον νόμο 2439/1996 και γίνονται άμεσα Ταγματάρχες στα 30 χρόνια. Οι υπόλοιποι καλύτερα να ήταν ΕΜΘ. Μπουααχαχαχαχαχαα. Θα τους περάσουν σε λίγο και οι ΕΠΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γίνουν ΕΜΘ, να πληρώνονται τα λεφτά του Ανθστη, να γίνουν άμεσα ανθλγοι και να πάρουν εφάπαξ ανθλγου. Κατά τα λεγόμενα σου πάντα , έλα να σοβαρευτούμε λίγο.

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα να δω την ηγεσία αν εκ των ΑΣΣΥ ζητούσαν τα αντίστοιχα με τους ΕΜΘ.

      Διαγραφή
  2. Μας χαντακωσαν τους εισαχθεντες από 1994 και μετά. Ραντεβου στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ραντεβού έχουν ήδη γίνει στα δικηγορικά γραφεία. Εκεί που πρέπει, όμορφα και ωραία. Και στο τέλος θα έρθει και η δικαίωση. Αυτό που όμως δεν γυρίζει πίσω είναι η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση Αξιωματικών με 28 χρόνια υπηρεσία. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και τιμωρεί αυτούς που έδωσαν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΟ 1994. Αδιαφορώ πλήρως τι λέει το υπόλοιπο νομοσχέδιο, πλήρως όμως. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ κύριοι & κυρίες της κυβέρνησης. Ραντεβού εκεί που πρέπει.

      Διαγραφή
    2. @12 Δεκ, 06.42
      Και να ηταν μονον αυτα που εγραψες.......

      Διαγραφή
  3. Το βράδυ των εκλογών θα έχουμε πανηγύρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε καν χρόνο διοικήσεως....τι άλλο θα δούμε πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τάξεις 96 και μετά?Που μπήκαν και από πανελλαδικές, τίποτα.Ολα τα ευεργετικά μέτρα στις τάξεις που μπήκαν με ένα τενεκέ τυρί.Οι υπόλοιποι το χάος......Για αυτό έχω σιχαθεί αυτό το επάγγελμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλαξε επάγγελμα να βρεις τον παράδεισο έξω, εκεί θα δεις τι μέσω πέφτει, τι γλείψιμο και ότι δεν φαντάζεσαι

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή η μία τάξη πχ 1995 με ταξητ 1996 θα έχουν βαθμολογικά μετά το νομοσχέδιο, 5 χρόνια διαφορά; το ίδιο και οι επόμενες σε σχέση με την τελευταία τάξη που ευνοείται από το νομοσχέδιο. Κανείς δεν σκέφτηκε να γίνει η εφαρμογή σταδιακά ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απόκλιση μεταξύ τάξεων; εφόσον δεν έχει αναδρομικό μισθολογικό κόστος, γιατί οι φωστήρες του ΥΕΘΑ δεν το σκέφτηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το σκέφτηκαν ;;; Μα για να "σκεφτείς" χρειάζεσαι και άλλα πράγματα... Ότι και να κάνουν από εδώ και στο εξής, θα μείνουν στην ιστορία (αρνητικά εννοείται). Ο διαχωρισμός αυτός, όσων μπήκαν (όπως μπήκαν, δικαίωμα τους) μέχρι και το 1993 και των ηλίθιων που μπήκαν από το 1994 με πανελλήνιες εξετάσεις.... Τις εκλογές τις έχουν ήδη χάσει. Θα είναι ωραία στην αντιπολίτευση.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς δεν το σκεφθηκαν.....
      Οπως δεν σκεφθηκαν και πολλα αλλα πράγματα......

      Διαγραφή
  7. Τίποτα δεν θα γίνει.Νομοσχέδιο φάντασμα θα παραμείνει.Μην αγχώνεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 10:42:00 μ.μ.
    Για να μην νομίζεις ότι έχεις πιάσει τον Πάπα από το γνωστό σημείο να σε ενημερώσω ότι πανελλήνιες έδωσε και η Τάξη 94

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η γνωστή τάξη όπου έμειναν ως 1ετης σπουδαστές, μόνο για 10 μέρες;δλδ μπήκαν 30/5 και 11/6 έγιναν 2ετης;εεε;

      Διαγραφή
    2. Χαλάρωσε, για την ίδια "τάξη" μιλάτε. Από το 1994 και μετά, όλοι με πανελλήνιες είναι. Τα ίδια @@@@@. Είδες τι παίρνουν στο τέλος !!!! Η κυβέρνηση των "αριστούχων" δίνει μεγαλοπρεπέστατα αυτό που τους αξίζει !!!!

      Διαγραφή
  9. Πάντως για τους μη γνωρίζοντες, να έχετε υπόψη σας ότι από τη στιγμή κατά την οποία, ο νόμος που αφορά σταδιοδρομία και προαγωγές αυτός του 1996, έχει αρχίσει να επανέρχεται για συγκεκριμένες Τάξεις, 92,93,94,95, έχει εξορισμού δημιουργήσει νομικό και δικαστικό τετελεσμένο.
    Αυτό σημαίνει, ότι είναι θέμα χρόνου η επαναφορά του παλαιού καθεστώτος για το σύνολο των ΑΣΣΥ.
    Είναι ανεδαφικό, να πιστεύουμε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, θα αλλάξει η νομοθεσία συνολικά, η αρχή έχει γίνει και υπάρχει και συνέχεια, χρειάζεται ενότητα, επιμονή και υπομονή, δεδομένου ότι πάντα υπάρχουν εκείνοι που είναι της λογικής του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και αυτοί που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας βάζουν διαρκώς τρικλοποδιές στην όποια εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα σε ότι αναφέρεις.Το θετικό,εφόσον γίνει νόμος του κράτους και αρχίζει να εφαρμόζεται, θα δημιουργήσει τετελεσμένα και θα είναι μετά απλά θέμα χρόνου και λογικά προσφυγών και για τις επόμενες τάξεις ΑΣΣΥ.
      Υγ:Είμαι τάξη μετά το 2000 με πτυχίο Πανεπιστημίου και είναι κριμα να ακούγονται διχαστικές απόψεις μεταξύ συναδέλφων και κυρίως αποφοίτων της ίδιας Σχολής....Μόνο μέσα από την συλλογική προσπάθεια και την εγγραφή στις 1ο βάθμιες ενώσεις μας θα δυναμώσει η φωνή μας και τα δίκαια αιτήματα μας έστω και αν χρειάζεται να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα...Καλές γιορτές σε όλους και μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε τα δίκαια αιτήματα μας...

      Διαγραφή
    2. Οφείλω να σε συγχαρώ για την αισιοδοξία σου ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη λειτουργεί σωστά και ότι οι αποφάσεις της γίνονται σεβαστές από τους κυβερνώντες.

      Διαγραφή
  10. Προς 12 08 55. Εσύ μάλλον είσαι κανένας εισαχθείς ΑΣΣΥ 90 η λίγο παλιότερα που νομίζεις επίσης ότι έπιασες τον παπά από το γνωστό σημείο. Δηλαδή τι νόμιζες? Ότι θα μοστραριζες ως Ταγματάρχης και εμείς θα σε βλέπανε ως Λοχαγοι με 6 χρόνια διαφορά? Δεν σφάξανε ακόμα. Λοιπόν άκου να δεις πως θα γίνει είτε το θέλετε κάποιοι είτε όχι. Οι Τάξεις ΑΣΣΥ 88,89,90,91,92,93,94 και 95 θα έχουν μόνο ένα χρόνο διαφορά. Όσος ακριβώς δηλαδή προβλέπεται από τον νόμο 2439/1996 που εισέρχονται πλέον και οι Τάξεις ΑΣΣΥ 93,94 και 95. Και κανονικά ασφαλώς και οι υπόλοιπες Τάξεις δηλαδή 96 και μετά δικαιούνται και προτείνω να κυνηγήσουν όπως εμείς το δίκιο τους που είναι με το μέρος τους. Καλό κουράγιο θα το συνηθίσετε ορισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από όλους όσους χαίρονται εκ των 91,92,93 καταγής να δω πόσοι θα παρακαλάνε για ΕΟΘ όταν έρθει η ώρα. Δεν έχουν καταλάβει ότι η παραμονή στον 3883 έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα αποτελεί εύνεια των στελεχών διότι όποιος επιθυμεί να παραμείνει τουλάχιστον έως τα 38 ετη ( και είναι σίγουρο ότι είναι πολλοί συνάδελφοι) δεν θα χρειαστεί να παρακαλάνε κανέναν. Αντιθέτως με την ένταξη στον παλιό νόμο προδιαθέτει και αποστρατία στα 35 και διαβίωση με τουλάχιστον 400€ λιγότερα, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 400 ευρώ ;;;; 400 ευρώ τα βρίσκεις έξω ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ. Ούτε καν εύκολα. Ας είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε την πραγματικότητα. Δεν είδα ούτε έναν από αυτούς που έφυγαν στα 24 χρόνια και 6 μήνες να παρακαλάει να μείνει.

      Διαγραφή
  12. Πάντως έχουμε μεγάλη πλάκα αν το κάλοσκεφτεί κανείς και σε ένα βαθμό καλά κάνουν και μας γλεντάνε οι πολιτικοί ... μεγάλοι άνθρωποι. ώριμοι υποτίθεται ... με υπηρεσία σε Μονάδες, με ασκήσεις, με κακοπάθειες και προσφορά ζωής στη πατρίδα, κοντά στα 30 χρόνια πάνω κάτω υπηρεσίας όλοι και συζητάμε, για το πότε μπήκε και πότε βγήκε ο καθένας μας στη Σχολή,, ο παλιμπαιδισμός σε όλο του το μεγαλείο.
    'Όλοι μας, εισήλθαμε και εξήλθαμε όπως ο νόμος προέβλεπε την εποχή που αυτό συνέβη, άλλοι με Πανελλαδικές Εξετάσεις και άλλοι με Εσωτερικές Εξετάσεις και οι μεν και οι δε υπηρετήσαμε την Πατρίδα και αποτελέσαμε ο καθένας από εμάς και στο σύνολό μας την εγγύηση της ασφάλειας της χώρας όλα αυτά τα χρόνια, η αποστολή μας εξετελέσθη και εκτελείται ακόμη καθημερινά.
    Σύμφωνα με τα ανωτέρω, παρακαλώ να σταματήσει η φαγωμάρα, η οποία δε προσφέρει τίποτα σε εμάς άλλα αρκετά σε εκείνους που μας επιβουλεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί σημερινοί στην ηγεσία των ΕΔ και ειδικά ΟΛΟΙ οι αρχηγοί εισήλθαν στις στρατιωτικές ή παραγωγικές σχολές ΧΩΡΙΣ να έχουν περάσει την βάσανο των πανελλαδικών ή πανελληνίων εξετάσεων. Ακόμη, ακόμη, δεν έδιναν εισαγωγικές για κάποιο καιρό ούτε στις τότε σχολές πολέμου, ειδικά αρχηγοί των άλλων όπλων, πλην του ΣΞ φυσικά, δεν έχουν φοιτήσει ούτε καν στην ΣΕΘΑ, όπως και πολλοί ανώτατοι, ειδικά στην περίοδο των τσιπριζαίων πολλοί τότε ανώτατοι δεν είχαν φοιτήσει ούτε καν στην ΑΔΙΣΠΟ, απορίας δε άξιο είναι πως με συνοπτικές διαδικασίες επί σημιτονιουδούλων, εξισωθηκαν οι παλαιές σχολές πολέμου με την ΔΙΑκλαδική ΑΔΙΣΠΟ!

      Διαγραφή
  13. Στο νόμο δεν αλλάζει το ασφαλιστικό (ισχύει 40 χρόνια εργασίας,) , εφόσον ψηφιστεί ποτέ ο νόμος αυτός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΣΣΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΣΕ 9 ΕΩΣ 12 ΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΕΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 15 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 5 ΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ.ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΟΥ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ 20 ΕΤΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ούτε το ενδεχόμενο κλιμακωτής προσαρμογής δεν σκέφτηκαν για το βαθμολογικό χάος που προκύπτει μεταξύ σειρών 1993 και 1994 ΑΣΣΥ. Πόσο αδιάφοροι άχρηστοι παίζει να είναι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή