Τι προβλέπει το αναμενόμενο v/σ ΥΠΕΘΑ για τον αποστρατευτικό βαθμό ΕΜΘ-Τι τροποποιείται

Τι προβλέπει το αναμενόμενο v/σ ΥΠΕΘΑ για τον αποστρατευτικό βαθμό ΕΜΘ-Τι τροποποιείται

Σύμφωνα με δημοσίευσεις στο fb αποσπασμάτων του αναμενόμενου στη Βουλή ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ από τον Ανέστη Τσουκαράκη:

Αποστρατευτικός βαθμός εθελοντών μακράς θητείας- Τροποποίηση παρ. 4 και 6 άρθρου 13 ν. 1848/1989

Στο άρθρο 13 του ν. 1848/1989 (Α' 112) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) στην παρ. 4 η λέξη «ανθυπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Υπολοχαγού», β) στην παρ. 6 η λέξη «υπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Λοχαγού», η λέξη «ανθυπολοχαγού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Υπολοχαγού» και το άρθρο 13 διαμορφώνεται ως εξής:

4. Μετά τη λήξη της πενταετούς υποχρέωσής τους όσοι επιθυμούν μπορούν, ύστερα από αίτησή τους, να αξιολογηθούν και να επιλεγούν για περαιτέρω παραμονή στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον βαθμό που φέρουν ως Εθελοντές Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) μέχρι τη συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας και εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι τον βαθμό του Υπολοχαγού και των αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια, η διαδικασία επιλογής και ένταξής τους στην κατηγορία των Ε.Μ.Θ. καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται μετά από πρόταση του αρμόδιου κατά Κλάδο Ανωτάτου Συμβουλίου. Η ένταξή τους πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Συμβουλίων Κρίσεων. Μέχρι την έναρξη ισχύος των προβλεπόμενων στο δεύτερο εδάφιο της παρούσας παραγράφου υπουργικών αποφάσεων, όσοι εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας υπέβαλαν αίτηση ένταξής τους στο θεσμό των Ε.Μ.Θ. συνεχίζουν να διέπονται από τις προϊσχύουσες διατάξεις.

6. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, καθορίζονται τα θέματα ιεραρχίας και προαγωγών, οι καταστάσεις, οι προϋποθέσεις μισθολογικής προαγωγής τα ασφαλιστικά ταμεία, οι κρατήσεις και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου αυτού. Κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 ως προς τον καταληκτικό βαθμό, με όμοιο προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε Εθελοντές και Εθελόντριες Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) βαθμού Υπολοχαγού, που τίθενται σε αποστρατεία.

Δημοσίευση σχολίου

82 Σχόλια

  1. Καμία πρόβλεψη για τους ΕΜΘ πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι δευτεροβάθμιας της σχολής μονίμων οπλιτών από επάνω .Δηλαδή ΔΕ πάνω από ΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δευτεροβάθμιας της σχολής μονίμων οπλιτών έδωσαν πανελλήνιες αγαπητέ. Όσον αφορά τους πτυχιούχους ΠΕ ΕΜΘ, η υπηρεσία τους δίνει τη δυνατότητα μετάταξης στο σώμα των Μόνιμων Υλικών.

      Διαγραφή
  2. Αφού δεν τους έκανε Ταξίαρχους πάλι καλά να λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που το είδε το νομοσχέδιο. Πιστεύετε ότι υπάρχει?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αδιανόητη εμετική αντιμετώπιση της σειράς που εισήχθει το 1994 στις ΑΣΣΥ, θα είναι το τέλος της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που μασάει ακόμα την καραμέλα περί "αρίστων" και άλλα τέτοια γραφικά. Και στο νομοσχέδιο πετάει έξω την ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΕ ΣΤΙΣ ΑΣΣΥ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ χωρίς τενεκέδες λάδια και τσουβάλια πατάτες. Η πρωτη σειρά που μπήκε από ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ αντιμετωπίζεται σαν σκουπίδια. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΞΕΦΤΙΛΑ & ΕΜΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή σε σένα και τους όμοιους!!! Γιατί είσαι τενεκες ξεγανωτος.!!! Αλίμονο να κρέμεται η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από σένα και από αυτούς που θέλουν να γίνεται όλοι σας στρατηγοί.!!! Το όνομά σας δεν ξέρετε να γράψετε και θέλετε να γίνεται και αξ/κοι!!! Απορώ πως σας κρατάνε ακόμα στο στράτευμα.!!!!

      Διαγραφή
  5. Φίλε 08:46 έχει διαρρεύσει κάτι για το πολυνομοσχέδιο? Πως γνωρίζεις ότι η τάξεις ΑΣΣΥ 1996 και μετέπειτα δεν είναι μέσα? Ποιες τάξεις δηλαδή βάζει μέσα στον παλιό νόμο 2439/1996? Την 1993,1994 και 1995? Αν ναι τότε μόνο αυτές ς οι τρεις τάξεις θα γίνονται Ταγματάρχες στα 30 χρόνια ενώ οι δική σου και έπειτα στα 34 και θα γίνεστε αντισυνταγματαρχες στα 38 και μετά αποστρατεια με τον φέροντα βαθμό εκτός των εχόντων πτυχειο ΑΕΙ που θα προαγονται Συνταγματαρχες στα 38 χρόνια. Με λίγα λόγια σας τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως μέχρι τους εισαχθέντες του 1993 θα γίνονται Ταγματάρχες στα 30 χρόνια. Από το 1994 και μετά θα γίνονται Ταγματάρχες στα 34 χρόνια. Μιλάμε, όποιος το σκέφτηκε παίρνει όσκαρ ηλιθιότητας, πονηριάς, βλακείας. Και μεταξύ μας.... εννοείται πως τιμωρούν αυτούς που μπήκαν με πανελλήνιες. Ξέρουν τι κάνουν. Και το κάνουν με τρόπο που σε ξεφτιλίζουν. Έτσι, για να μάθεις να μπαίνεις με πανελλήνιες στις ΑΣΣΥ. Ρούφα τώρα και αυτές τις αλλαγές, που και αυτές θα είναι εις βάρος σου.

      Διαγραφή
  6. Έχει διαρρεύσει ότι οι τρεις τάξεις ΑΣΣΥ που καταταχθηκαν τα έτη 91,92 και 93 δηλαδή οι Ταξεις 93,94 και 95 μπήκαν στον παλιό νόμο 2439/1996. Αρα αυτοί που καταταχθηκαν 91 και 92 δηλαδή οι τάξεις 93 και 94 πρέπει να γίνουν άμεσα Ταγματάρχες και μάλιστα αναδρομικά, η Τάξη 1993 από Οκτώβριο 2021, ενώ και η τάξη 1994 αναδρομικά από Οκτώβριο 2022 γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος 2439/1996 δηλαδή στα 30 χρόνια προαγωγή στον βαθμό του Ταγματάρχη ανεξαρτήτως κενών οργανικών θέσεων. Η τελευταία ταξη που θα κάνει χρήση του νόμου 2439 /1996 είναι η τάξη 1995 η οποία θα προαχθεί στον βαθμό του Ταγματάρχη τον Οκτώβριο του 2023. Μετά τέλος. Game over δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είναι καλά οι δικηγόροι, θα φανούν πολύ χρήσιμοι (πάλι). Και εννοείται πως (και) η σειρά του 1994 (τάξη 1996) θα δικαιωθούν στο τέλος, όπως και οι προηγούμενοι (δικαίως). Το μόνο που θα μείνει στο τέλος θα είναι Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ, Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ. Και τα αντίποινα όλης αυτής της κοροϊδίας θα φανούν στις εκλογές. Γιατί στο τέλος, αυτό είναι που θα πονέσει. Κύριοι της κυβέρνησης, αποδειχθήκατε τραγικοί.

      Διαγραφή
  7. Αν είσαι ΕΜΘ θα γινεσε Λοχαγός . Αν είσαι ΑΣΣΥ καταταγείς από απο 1994 και μετά το πολύ Λοχαγός θα φτάνεις. Κλείστε τις Σχολές ΑΣΣΥ δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης. Όσοι δε έχουν ήδη πάει από το 1994 και μετά καταστραφηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και να κλείσουν οι ΑΣΣΥ.Τι νόημα έχει σχολή οπλιτών όταν υπάρχουν πλέον και οι εποπ πτυχιούχοι ανωτάτων πανεπιστημίων.Πανεπιστημιακή εκπαίδευση , ΟΧΙ δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άντε μεταλυκειακή εκπαίδευση για να μην φωνάζεις).Αν το κάνει η ΝΔ θα πάρει πολλούς ψήφους από εποπ και εκθ.

      Διαγραφή
    2. Σωστα ..επρεπε να εχουν κλεισει εδω και χρονια ..υπακξοι μονο εποπ ..Και σιγα την καταστροφη χαχαχα 13 χρονια και ειστε αξκοι ..το ακουν οι Αμερικαμοι με τις τριετιες στα πολεμικα μετωπα και γελανε

      Διαγραφή
  8. Όποιος έχει αξιοπρέπεια από 94 και 95 (με βάση την χρησιμοποίηση 3ετίας του 2010) με αυτά που έρχονται, στα 32 φεύγει Σγός και άσε τους ''Επγούς'' να δουλεύουν εκεί μέχρι τα 35+.Όποιος έχει τα γαλόνια έχει και υποχρεώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως με την εμετικά απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης πρέπει να φύγεις "χθες". Η τριετία δυστυχώς στοιχίζει αρκετά λεφτά όμως, άλλη εμετική συμπεριφορά αυτή.... Αλλά ναι, συμφωνώ απόλυτα. Όσο γρηγορότερα φύγεις, τόσο αξιοπρεπέστερα θα ζήσεις. Εννοείται όμως ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΕΙΣ. ΠΟΤΕ.

      Διαγραφή
  9. Το σχέδιο νόμου που είχε ¨διαρρεύσει¨ τον 5/2022 στο άρθρο 2 έλεγε εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά που φαίνονται στο σημερινό άρθρο.
    https://www.staratalogia.gr/2022/05/blog-post_42.html
    Μπράβο στους ενδιαφερόμενους αν μέσα σε ένα εξάμηνο κατάφεραν να αλλάξουν την άποψη του υπουργείου για το θέμα αυτό.
    Καλό θα ήταν όμως να κρατάνε μικρό καλάθι γιατί το έγγραφο της σημερινής ¨διαρροής¨ θυμίζει μάλλον θεατρικό έργο ( ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Σκηνή 3η) και όχι προσχέδιο νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχα ευτυχώς θα έχω ανωτέρους μου επγούς να κάνουν θέσεις ευθύνης όπως μοίραρχοι μεεπ και να τρέχουν να μαζεύουν στρατιώτες και εμείς οι σμηναγοί να είμαστε λόγω βαθμού στη Μοίρα και να κάνουμε ζωάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι βιαστικοί είμαστε. Ας περιμένουμε το νομοσχέδιο και μετά το σχολιάζουμε θετικά ή αρνητικά. Φοβάμαι μήπως ξεχαστεί σε κανένα συρτάρι του υπουργού και μια από τα ίδια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι βράδυ, έρχονται χρονιάρες μέρες, καλύτερα να μην γράψουμε αυτά που σκεπτόμαστε. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΛΙΨΗ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΛΙΨΗ. ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΛΙΨΗ. Πετάτε έξω από το νομοσχέδιο την σειρά που μπήκε με πανελλήνιες εξετάσεις το 1994. Τέτοιοι είστε. Και θα πάρετε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. Και θα πάρετε μεγαλοπρεπέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχετε φάει τόσο κόλλημα με τους ΕΜΘ Που δεν το καταλαβαίνω...απ' το μισθό σας πληρώνονται??ποιος σας εκπαίδευσε ?? Ποια είναι η ραχοκοκαλιά του στρατεύματος??ΕΜΘ ΚΑΙ ΑΣΣΥ....χαλαρώστε κύριοι .ζητάμε μια Αξιοπρεπή διαβίωση για εμάς και τα παιδιά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,να δεν προβλέπεται να πληρωθείτε πάνω απ'αυτό που πρέπει.

      Διαγραφή
    2. Ήδη τα εμθ είναι μειοψηφία. Ποια ραχοκοκαλιά και ψαροκόκαλολα ονειρεύεστε στο ξύπνιο σας?? Μια καραμέλα που ειπώθηκε πριν 15 κ βάλε χρόνια, έχει λιώσει προ πολλού.

      Διαγραφή
  14. Δεν θα γίνει τίποτα από αυτά .Υπομονή μια εβδομάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντί να κλαίγεστε που δε σας έκαναν στρατηγούς και πτέραρχους, πείτε κάνα ευχαριστώ. Ήδη είστε δύο βαθμούς πάνω απ'το κανονικό,εντελώς εκτός προγράμματος και καταστατικού,κι ακόμα τρέχουν δάκρυα. Αν θα δινόντουσαν όλα αυτπου ζητάτε, τότε οι ΑΣΣΥ και οι υπόλοιποι τι θα έπρεπε να πάρουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. έτος 2002 ν. Σάμος. Είχα 3 ΕΜΘ στο Γραφείο. Καλά παιδιά δεν έχω να πω. Μην έλεγες όμως κακιά κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ σε σκότωναν επιτόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχαχα χαχαχα......Αν τελικά περάσει αυτό το νομοσχέδιο,οι ΑΣΣΥ θα @@@@@!Το πρόβλημα σας είναι οι ΕΜΘ. Μάθετε πρώτα να δουλεύετε σαν τους ΕΜΘ, να έχετε γνώσεις στα οπλικά συστήματα και μέσα, σαν τους ΕΜΘ, ξεχαστε τη λούφα, το βολεμα και μετά να μιλάτε.Αλλα φταίνε αυτοί που σας έχουν καλοκαίρι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα. Τα εμθ ήταν κάποτε έτσι. Τώρα, είν'απλά για κατανάλωση στα κυλικεία των μονάδων τους.

      Διαγραφή
    2. Γι' αυτόν που απάντησε και μας ονόμασε "Τα ΕΜΘ", βγάλε τα κόμπλεξ σου αλλού. Οι ΕΜΘ σε ανέβασαν και θα συνεχίζουν να σε ανεβάζουν ώστε να πάρεις ένα καρότσι παράσημα. Σε λίγο θα τα βάζετε και στην πλάτη. Από 45 έως 53 ετών και ακόμη σε ξελασπώνουν. Από την αρχή που μπήκαμε στο Στράτευμα ξέραμε ότι θα αποστρατευόμασταν με τον βαθμό του Λοχαγού συνταξιοδοτικά. Αλλά και τώρα αυτή την στιγμή κρατώ μικρό καλάθι. Εύχομαι να περάσει ο νόμος!!! Εύχομαι επίσης από τον επόμενο χρόνο να είναι λιγότεροι οι κομπλεξικοί στον Στρατό μας.

      Διαγραφή
    3. Προς Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2022 9:21:00 μ.μ.Τα εμθ δεν ανέβασαν κανέναν.Ίσως λίγο πριν τα εποπ να δούλεψαν λιγάκι,αλλά αυτός ήταν και ο σκοπός ο οποίος μπήκαν.Χειρωνακτική εργασία και χαρά.Και όχι.Δεν πήρα κάποιο οποιοδήποτε παράσημο με την πλάτη άλλου.

      Διαγραφή
  18. Οι ΕΜΘ τρεις βαθμούς πάνω από την εγκύκλιο που προσλήφθηκαν??? Τι άλλο μένει ακόμα να δούμε!Πιθανόν και... Ταξίαρχοι σε κάποια άλλη μελλοντική κυβέρνηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτιμώ φίλε μου ότι στις μεθεπόμενες εκλογές, πάμε για Ταγματάρχες αποστρατευτικο βαθμό.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά για να στρώσουν τους φασίνες των σχολών.

      Διαγραφή
    3. Και λίγο είναι. Ο σχολές των υπαξιωματικών φτάνουν στον ίδιο βαθμό με τις σχολές των αξιωματικών. Από πού και ως που. Μέχρι Ανθυπασπιστές και πολύ σας είναι.

      Διαγραφή
  19. Άντε και Συνταγματάρχες οι ΕΜΘ.😂
    Κλείστε καλύτερα τις ΑΣΣΥ αφού έχουν υποστεί τέτοια απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς τις καταντήσατε έτσι τις σχολές με την τεμπελιά σας και την αμάθειά σας. Για αποστρατεία είστε οι περισσότεροι. Άσχετοι.

      Διαγραφή
  20. Ο ΕΜΘ είναι ο μπαμπάς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κόμπλεξ και μόνο κόμπλεξ οι ΑΣΣΥ εσείς μέχρι το 1992 πως μπαίνατε και φτάνατε μέχρι Συνταγματάρχες.ΕΜΘ σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν εκεί να δείτε γέλια που θα παρακαλάτε να ξαναπάρουν,ΕΠ.ΟΠ και ΕΜΘ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτοί που θα προαχθούν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάντως ένα να ξέρετε κανένας δε θέλει κανέναν βαθμό έχετε σχηματίσει λάθος εντύπωση.Αυτο που θέλουν οι περισσότεροι είναι να γίνει μια εθελουσία κ εν ριπή οφθαλμού να εξαφανιστούν από την μετριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς ανώνυμο 12 4:04:00 Δεκ 2022 Ενώ Φίλε,των ΑΣΣΥ αλλάζουν πολλές φανέλες την ημέρα από την πολύ δουλειά.Ειδικα οι τυπισσες! χαχαχα.Αλλα ξέχασα, είναι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.Πτυχια, μεταπτυχιακά, διδακτορικά από τις ΑΣΣΥ! Τύφλα να 'χουν οι καθηγητές πανεπιστημίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μέρα μυστρί βαράνε χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Τεμπέληδες που θα τους και τις αποστράτευα αν είχα τη δυνατότητα.

      Διαγραφή
  25. Οι εποπ θα φθάνουν ταγματάρχες,οι εμθ αντισυνταγματαρχες, οι της ΣΜΥ ταξίαρχοι και οι της ΣΣΕ στρατηγοί 6 αστέρων. Αυτό λέγεται διαφθορά των Ελλήνων. Ντροπή σας ψηφοθηρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι επ.οπ δεν θα φτάσουν ούτε αρχιλοχιες.

      Διαγραφή
    2. @ 12 Δεκ. 10.01. Σωστος! Να συμπληρωσω: Οταν λες σε καποιον ντροπη και αυτος δεν εχει, ειναι σαν να μην του λες τιποτα. Του λες μια αγνωστη λεξη. Για τα υπολοιπα εχουμε μελλον πλησιαζουμε να φθασουμε το ρεκορ του Κονγκο οπου ενας Λοχιας εγινε Στρατηγος και Αρχηγος του Επιτελειου με κατ' ευθειαν προαγωγη. Δεν εννοω τους προερχομενους απο Υπαξκους, που εφθασαν Στρατηγοι σε αυτους μπραβο.

      Διαγραφή
  26. Αυτός ο Καμμένος που δημιούργησε και διονησε για τους ψήφους προεκλογικά τότε,πολλά από τα τωρινά προβλήματα,που είναι τώρα; Ευνόησε προεκλογικά μια κατηγορία προσωπικού,μαθμολογικα κυρίως και μόνο, χωρίς οικονομική πρόβλεψη, σπέρνοντας διχόνοια και αίσθημα αδικίας προς άλλες κατηγορίες προσωπικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Καμμένος; Το νομοσχέδιο για την βαθμολογική προαγωγή των ΕΜΘ το 2019 το έφερε ο Αποστολάκης.Ο οποίος προέρχονταν από τις ένοπλες δυνάμεις και γνώριζε την αδικία που είχαν υποστεί οι ΕΜΘ. Οι ΕΜΘ είναι μονιμοποημενοι εθελοντές Υπαξκοι.Και οι εθελοντές και εθελοντριες Υπαξκοι των ν.448/74 και 705/77 αντίστοιχα ,οι οποίοι είχαν την ίδια εκπαίδευση και τα ίδια καθήκοντα με τους ΕΜΘ, εξελίσσονταν βαθμολογικά μέχρι Αντισυνταγματάρχη αποστρατευτικο βαθμό.Το είπε ότι δεν μπορούσε να τους εξομοιώσει γιατί είναι πάρα πολλοί, αλλά να απαλύνει την αδικία.Ο θεσμος των ΕΜΘ με το θεσμό των ΕΠΟΠ δεν έχουν καμία σχέση.

      Διαγραφή
    2. @14 Δεκ. 2.21. Τι ηξερε ο Αποστολακης απο στρατο? Απο ποια διοικηση περασε εκτος απο την ΜΥΚ οπου και ειχε σοβαρα ατυχηματα. Ειχε τεραστιες διασυνδεσεις (δεν τον ζηλευω) που ακομα και το 1/10 απο αυτες να ειχες θα περνουσες στον στρατο ζωη χαρισαμενη. Και αυτο με ΟΛΕΣ τις κυβερνησεις. Τελος το κυνικο διδαγμα της ιστοριας λεει οτι οι φελλοι επιπλεουν παντα.

      Διαγραφή
    3. Προς Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2022 2:21:00 π.μ καλό είναι να μην τα πιστεύουμε και όλα με συνάδελφε. Σε κανένα σύστημα, ένστολο ή όχι,δεν υπάρχει το φαινόμενο κάποιος να μην είναι καν απόφοιτος 2βαθμιας εκπ/σης και τελειώνει τη σταδιοδρομία του με βαθμό ανωτέρου κλιμακίου. Κοινώς,μη τα πιστεύετε και όλα ότι λέει ο κάθε επικεφαλής κάποια στιγμή προς τέρψη κάποιου συγκεκριμένου αισθήματος, δημιουργώντας όμως παράλογα και χωρίς αντίκρυσμα (όπως εκπαίδευση) συναισθήματα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος 14 10:23Δεκ 2022 Εγώ δεν θα εξετάσω αν ήξερε η όχι ο Αποστολάκης από Στρατό.Εσυ πως το βλέπεις κάποιοι να έχουνε βαθμολογική εξέλιξη από αδελφικό θεσμό (εθελοντές / εθελοντριες Υπαξκοι ) και οι άλλοι μονιμοποημενοι εθελοντές μακράς θητείας, που έχουν την ίδια πρόσληψη,την ίδια εκπαίδευση,τα ίδια καθήκοντα,τις ίδιες γραμματικές γνώσεις, διέπονται από τους ίδιους νόμους, να μην έχουν βαθμολογική εξέλιξη; Δεν είναι αδικία; Κανονικά και οι άλλοι εθελοντές έπρεπε να φθάνουν ανθυπασπιστές όχι αντισυνταγματάρχες.Αυτο είδε ο Αποστολάκης, που δεν ξέρει από στρατό, και το έκανε.Αν τώρα εσένα δεν σου αρέσει, είναι δικό σου πρόβλημα.

      Διαγραφή
    5. Προς ανώνυμο 14 01:13 Δεκεμβρίου 2022 Αυτό που λες για κάποιους που δεν είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,δες τους ΑΣΣΥ(ΣΜΥ απολυτήριο Γ' γυμνασίου,ΣΤΥΑ απολυτήριο Α' Λυκείου) τη δεκαετία του 1980.Η βαθμολογική τους εξέλιξη είναι Συνταγματάρχης.Απαιτουνταν τότε ίδιες γραμματικές γνώσεις με τους ΟΠΥ.Αργοτερα έγινε απολυτήριο Λυκείου και αργότερα πανελλήνιες.

      Διαγραφή
    6. Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2022 3:58:00 μ.μ.Τη ΣΜΥ εννοούμε,όχι το γυμνάσιο ή το λύκειο. Σχολή που δεν την πέρασε κανείς από τους εμθ,παρ'ολο που μερικοί έβγαλαν ΕΑΠ.

      Διαγραφή
    7. Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2022 3:58:00 μ.μ.Ας βγάζατε κι εσείς κάποια στρ.σχολή,και μετά ας βγάζατε λόγο. Τώρα,με τι φόντα διεκδικείτε?? Μόνο με το καθεστώς περί των γυναικών στελεχών του 85??

      Διαγραφή
    8. @ 14 Δεκ 3:43:00: Εχεις απολυτο δικιο ως προς την εξελιξη των διαφορετικων κατηγοριων. Συμφωνουμε χωρις καμμια επιφυλαξη. Για τον βατραχο δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο, τα λεω πιο πανω.

      Διαγραφή
    9. Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2022 2:21:00 π.μ. επχίας εξ εποπ : έτσι από περιέργεια θα θελα να πεις τις διαφορές,πέραν των προφανών όπως το όνομα και τον καταληκτικό βαθμό.

      Διαγραφή
    10. Προς ανώνυμο 14 04:58 Δεκ 2022 Φίλε μου ο νόμος 445/74 για τους εθελοντές υπαξκους τότε, τους εξέλεγε βαθμολογικά μέχρι Αρχιλοχιες.Αλλα είχε ένα παραθυράκι που έλεγε ότι, αφού μονιμοποιηθούν δύναται να έχουν την ίδια εξέλιξη με τους συναδέλφους τους μόνιμους υπαξκους.Αργοτερα ο νόμος 705/77 που προσέλαβε τις εθελοντριες υπαξκους, έλεγε ότι εξελίσσονται μέχρι ανθυπασπιστές. Αλλα πάλι είχε ένα παραθυράκι που έλεγε ότι μπορούν να ακολουθήσουν τους άντρες συναδέλφους δηλαδή τους εθελοντές του ν445/74.Και το έτος 2005 επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιοτοπουλου,εν μια νυκτί από ανθστες γίνονται υπολοχαγοι.Ετσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

      Διαγραφή
    11. Συνέχεια σχολιου για ανώνυμο 14 04 58 Δεκ.Εγω προσωπικά είμαι κατά σε αυτό που έγινε, γιατί υπάρχει αδικία στις ΑΣΣΥ.Αλλα αφού έγινε και εμείς οι ΕΜΘ είμαστε αδέρφια με αυτούς, εννοώ τους θεσμούς, αφού έγιναν αυτοί θέλουμε να γίνουμε και εμείς.Επειδη έγιναν αυτοί.Υπαρχει αδικία για εμάς.Τιποτα άλλο.

      Διαγραφή
    12. Προς ανώνυμο 14 Δεκ 2022 06:05 μμ Εγώ θέλω να μου πεις εσύ που ξέρεις,πια η διαφορά ενός ΕΠΟΠ Επχια με έναν εθελοντή Επχια του μουσικού σώματος που εξελίσσεται μέχρι Αντισυνταγματάρχης, με έναν εθελοντή Επχια του ν.445/74 που εξελίχθηκε μέχρι Αντισυνταγματάρχης και με μια εθελοντή Επχια του ν.705/77 που εξελίσσεται μέχρι Αντισυνταγματάρχης.Πες μου εσύ πρώτα και μετά θα σου πω και εγώ.

      Διαγραφή
  27. Βρε @@@@@ των ΑΣΣΥ αν θυμαστε καλά ο βαθμός άλλαξε πόσες φορές διότι και καλά δεν θέλατε να φέρετε ίδιο σχέδιο με τους ΕΜΘ γιατι σας πρόσβαλε, με το που βγαίνατε απο την σχολή ενω είσασταν @@@@@ το παίζατε επιστήμονες και φουλ στην μ@@@@@ , συνέχεια οι ανωτεροι σας κράζανε και ερχοντουσαν αυτοι που λετε τώρα τα ΕΜΘ να σας πάρουν απο το χεράκι και σας γλιτώσουν, αλλά ορισμένοι απο σας μυαλο δεν λέτε να βάλετε συνεχίζετε με τον κομπλεξισμο στο έπακρο λες και νομιζετε οτι είσαστε τίποτα επιστήμονες της NASA, λοιπον σας εχω νέα, απλα @@@@ είστε γιαυτό φάτε τώρα το μπαλάκι και απολαύστε το, (Αυτα που γραφω δεν ισχυουν για ολους των ΑΣΣΥ αλλα μονο για τις κομπλεξάρες που βγάλαν μια σχολή των 2 χρόνων και νόμιζαν οτι θα πάνε στο φεγγάρι). ΑΣΣΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ ολοι στο ιδιο καζάνι βράζουμε γιαυτό κοιτάτε τι θα πάρετε καλυτερο για σας και οχι τι θα κόψετε από τους άλλους, χρόνια πολλά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. To συστημα πασχει για ολους. Ενας πολιτικος υπομηχανικος οσες δεκαετιες και να εχει στο επαγγελμα δεν θα υπογραψει ΠΟΤΕ μια μελετη που εχει δικαιωμα ο πολιτικος μηχανικος να υπογραψει. Δυο αποφοιτοι της Νομικης (της ιδιας Σχολης) ο ενας γινεται ειρηνοδικης και ο αλλος πρωτοδικης. Μετα απο αρκετα χρονια ο ενας θα ειναι ακομη ειρηνοδικης και ο αλλος ανωτατος δικαστικος ισως και προεδρος του Αρειου Παγου. Στο Βελγιο πχ ενας αξκος της Ευελπιδων εαν δεν εχει τελειωσει την ΑΔΙΣΠΟ τερματιζει με τον βαθμο του Λοχαγου Διοικητου (senior captain). Eδω εχουμε ξεπερασει το Κονγκο που ο πρωθυπουργος Πατρις Λουμουμπα αρχικα προηγαγε ολους σε Υπαξκους και μετα ολους σε Αξκους με αποτελεσμα να ειναι ο μοναδικος στρατος που δεν ειχε ουτε υπαξκους ουτε στρατιωτες. Αλλο η μισθολογικη προαγωγη που πρεπει να υπαρχει οπως σε πολλους στρατους και αλλο αυτο το εδω που δεν υπαρχει πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συμφωνώ μόνο στο τελευταίο σκέλος,αφού ψωφισε η κατσίκα η δική μου,να ψωφισει και του γείτονα. Καλό είναι ο καθένας κι όλοι μαζί να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι ΑΝΘΕΛ κατέστρεψαν το στράτευμα.ο Χαϊκάλης και ο Κουίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @13 Δεκ. 3:28: Το πιο σωστό σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν θέλουμε να μας δώσετε παραπάνω βαθμό, αλλά να υλοποιήσετε τον νόμο που ψηφίστηκε στις 3-5-2019 με αναδρομική ισχύ.Δεν θέλουμε κάτι παραπάνω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μιλησαν τα καρναβάλια και θα θιχτω . Αντε ρε λουκουμά γλυφτη που έπαιρνες τον διευθυντή σου κλαίγοντας για να επιστρέψεις στην καρέκλα που στρογγυλόκαθοσουν χρόνια και δεν ήξερες τι σημαίνει βράχος και φυλάκιο. κι αν έσπαγε ο διαολος το ποδαρι του και έπαιρνες καμία μετάθεση έλεγες εγώ ήρθα για την Κύπρο ή τα μόρια του εξωτερικού βλέπεις είμαι ΑΣΣΥ ... γελάνε και οι πέτρες μπουχεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα εχει ενδιαφέρον να μιλήσουμε με ονοματεπώνυμα κάποια στιγμή για γλυφτες ρουφιάνους κύριε εμθ

      Διαγραφή
    2. Για ποιους λόγους σας είχανε πάρει κε εμθ??Μπορείτε να μας πείτε??Για δουλειά γραφείου πάντως,όχι.

      Διαγραφή
    3. Καρναβάλι είσαι εσύ και οι όμοιοι σου. Αξιωματικοί χωρίς χρόνο διοικήσεως και με σχολείο Ανθστων εφεύρεση.

      Διαγραφή
  34. Το 80% των προερχόμενων από τις Σχολές Αξκων φθάνουν εν ενέργεια Συνταγματαρχες δηλαδή έξη προαγωγές. Αν ένας ΕΜΘ φθάσει Ανχης (μακάρι να φθάσει) αυτό σημαίνει οκτώ η εννέα προαγωγές. Εκεί φαίνεται η υπερβολή και σταματάω στο υπερβολή γιατί σχολιάζω ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά Φίλε μου το λες, αλλά δεν λες για τους ΑΣΣΥ που ξεκινούν από Λοχίες και φθάνουν μέχρι Συνταγματάρχες.Πολυ περισσότερο δε δεν λες για τους εθελοντές/εθελοντριες νόμων 445/74 & 705/77 που από Δεκανεις φθάνουν Συνταγματάρχες.Εσεις έχετε φάει κόλλημα με τους ΕΜΘ.Που δεν θα γίνουν ποτέ ανώτεροι αξιωματικοί.Αυτη η υπερβολή που λες ισχύει για τους ΑΣΣΥ και για τους εθελοντές υπαξκους ν.445/74 & 705/77.

      Διαγραφή
    2. @14 Δεκ. 3:25:00: Δεν διαφωνουμε καθολου και σαφως ηταν λαθος στο σχολιο μου που εγραψα ΕΜΘ. Εννουσα τι εξελιξη εχει καποιος που ξεκιναει πχ απο Δεκανεας ή Λοχιας και τι εξελιξη καποιος που ξεκιναει απο Ανθλγος.

      Διαγραφή
  35. Έτσιι. Όλοι στρατηγοί. Εμθ ταξίαρχοι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εμθ είναι ο μπαμπάς σας κ δε μπορείτε να κάνετε τίποτα.

      Διαγραφή
  36. Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2022 8:23:00 μ.μ. πλανάσαι πλάνη οικτρά αδελφέ μου. Η επιείκεια και η άφεση αμαρτιών των εν λόγω στελεχών,ούτε τους αγιοποεί,ούτε τους κάνει περισσότερο γνώστες της εργασίας. Έχετε υπερεκτιμήσει πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:
    Το τραγικότερο όλων, δεν είναι ούτε οι κυβερνήσεις που δήθεν νομοθετουσαν πάντα προς το χειρότερο (αχρηστηλα) για ψηφοθηρικους λόγους..
    Ούτε οι διαχρονικες αυτοονομαζομενες ηγεσίες που άφηναν τους πολιτικούς να πράττουν κατά το καυλούν πάνω στα κορμιά των στελεχών (αδιαφορία)..
    Ουτε οι Ευέλπιδες - Μον. Υπξκοι- ΕΠΥ- ΕΜΘ- ΕΠΟΠ- ΟΒΑ και πάσα άλλη "κατηγορία" προσωπικού, που απλά ήθελε και θέλει επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση μέσω των ΕΔ (θέληση για καλύτερη ζωή)..

    ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ το ότι ενώ όλοι εμείς τα στελέχη, είμαστε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και "σύντροφοι" στην ίδια δουλειά και Αποστολή, δεν διαθέτουμε ούτε συναδελφικοτητα ούτε ενότητα.
    Τα σχόλια σας αναδεικνύουν του λόγου το αληθές και αυτός είναι ο λόγος (ο ένας και μοναδικός) που οι νομοθέτες, πολιτικοί παραγοντισκοι και λοιποί, αδιαφορούν πλήρως για τα πάντα που μας αφορούν.

    Δεν μας φοβούνται.
    Δεν μας σέβονται.
    Δεν μας κατανοούν.
    Δεν τους ενδιαφέρει για το αν υπάρχουμε ή όχι.
    Είμαστε μόνοι μας.

    Και εάν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον έτσι όπως διαφενεται στα σχόλια σας (μίσος και οργή για τους άλλους), τότε όχι μόνο θα τους διευκολύνουμε να μας ξεφορτωθούν μια ώρα αρχυτερα, αλλά δεν θα μείνει η Ελλαδιτσα όρθια με τα κοράκια τους πολιτικούς, τα golden boys και τους λοιπούς τύπους που λυμαίνονται την χώρα δεκαετίες τώρα..

    ΕΝΟΤΗΤΑ
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ
    ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.
    ΗΡΕΜΙΑ.
    Καλημέρα σας και καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θερμά συγχαρητήρια κ. συνάδελφε!!! Καλές γιορτές και να είστε πάντα καλά!!

      Διαγραφή
  38. Εσείς όλοι οι αξιωματικοί εκ σχολών πρέπει να μάθετε ότι υπάρχουν κάτι εμθ που δεν μπορείτε να τους φτάσετε ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι όπως επίσης υπάρχουν και πολλοί από εσάς που δεν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδούριων αχυρο με 11000χιλιαδες μορια σμυ.με 14 000 σσε αυτές είναι οι γραμματικές σας γνώσεις κύριοι αξιωματικοί. Τι μάθαμε σήμερα λοιπόν ότι όλοι οι άνθρωποι δε μπαίνουν στο ίδιο καζάνια οπο οποίο θεσμό και να προερχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή