Το «lock» χτυπάει δαιμονισμένα στο πιλοτήριο των Τούρκων

Το «lock» χτυπάει δαιμονισμένα στο πιλοτήριο των Τούρκων

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τους Τούρκους, οι οποίοι αγνοώντας τις προειδοποιήσεις Μενέντεζ κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στο πεδίο στέλνοντας σχεδόν καθημερινά μεγάλο αριθμό οπλισμένων μαχητικών στο Ανατολικό Αιγαίο, που προχωρούν σε μαζικές παραβιάσεις και πετούν πάνω από ελληνικά νησιά.

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΗ - ΠΗΓΗ: POLITICAL 22/12/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Οι τουρκικές παραβιάσεις ξεκίνησαν τη νύχτα, όταν στις 02.56 τουρκικό UAV πέταξε πάνω από την Κίναρο σε ύψος 18.000 ποδών. Όμως δεν έμειναν εκεί. Η τουρκική αεροπορία έστειλε ζεύγη τουρκικών μαχητικών να παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο και να πετάξουν πάνω από έξι ακριτικά νησιά (Κίναρος, Λειψοί, Αρκιοί, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Γλάρος) κάνοντας δέκα υπερπτήσεις σε ελληνικό έδαφος.

Συνολικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών είκοσι τουρκικά F16 (αρκετά από αυτά οπλισμένα) και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα τουρκικά αεροσκάφη ήρθαν άμεσα αντιμέτωπα με ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από Σκύρο, Λήμνο, Καστέλι και Βόλο και ακολούθησαν σκληρές και επικίνδυνες αερομαχίες, καταγράφοντας μεγάλο αριθμό εμπλοκών για ακόμα μία μέρα.

Σημειώνουμε ότι χθες δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη τουρκική άσκηση. Οι Έλληνες ιπτάμενοι έδειξαν την έξοδο στους Τούρκους με διπλά «λοκαρίσματα», ώσπου τα τουρκικά μαχητικά έστριψαν προς Ανατολή.

Θα μπαίνει στο στόχαστρο και θα «εγκλωβίζεται»

«Το “lock” θα χτυπάει στο πιλοτήριο των Τούρκων δαιμονισμένα. Όποιος μπαίνει στο FIR Αθήνας χωρίς σχέδιο πτήσης, θα μπαίνει στο στόχαστρο και θα εγκλωβίζεται. Έχουμε τα μέσα και τις ικανότητες να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Δεν υπάρχει καμία έκπτωση. Είναι απρόσκλητοι επισκέπτες και θα παραμείνουν». Αυτό ανέφερε πηγή από την Αεροπορία στην «Political» σχετικά με το μπαράζ υπερπτήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο.

«Απέναντι σε απειλές, σε άναρθρες κραυγές, σε ανιστόρητες ρητορικές, απαντάμε με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ετοιμότητα. Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει υψηλό», επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το φυλάκιο της Πλάκας Λήμνου, όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε 24 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μήνυμα Φλώρου στην Άγκυρα

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με αφορμή τη βράβευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Ακαδημία Αθηνών με το χρυσό μετάλλιό της για την επί σειρά ετών κατάσταση επαγρύπνησης, ετοιμότητας και επιχειρησιακών επεμβάσεων στην οποία βρίσκονται, για την εξασφάλιση της ακεραιότητας του εθνικού χώρου.

«Να είστε βέβαιοι και μαζί ήσυχοι ότι, αν χρειαστεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πράξουν την ώρα που πρέπει και σε όση έκταση απαιτηθεί το χρέος τους έναντι εκείνου που θα στραφεί κατά της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας», είπε ο Στρατηγός Κ. Φλώρος, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πάντα έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε σενάριο τουρκικής κλιμάκωσης.

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, η Άγκυρα διά στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας συνέχισε τα fake news για την ένταση που προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι «η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές της πολιτικές. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις. Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας. Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έχουν γίνει τόσο θρασείς».

Γεμίζει με F-16 η 115 Πτέρυγα Μάχης

Κάθε μήνα αυξάνονται τα νέα μας μαχητικά Rafale, με την Τουρκία να βλέπει το ισοζύγιο ισχύος από αέρος να γέρνει δραματικά υπέρ της Ελλάδας. Η 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα υποδέχτηκε στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης το δέκατο ελληνικό Rafale με τον γνωστό τρόπο, το οποίο εντάσσεται μαζί με τα υπόλοιπα στην 332 Μοίρα «Γεράκι».

Την ίδια ώρα τα αναβαθμισμένα ελληνικά F-16 σε έκδοση VIPER πετούν ήδη πάνω από το Αιγαίο, προκαλώντας πανικό στην τουρκική αεροπορία που ακόμα ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημα των F-16. Η Πολεμική μας Αεροπορία έως τον Ιανουάριο του ’23 θα διαθέτει στο οπλοστάσιό της έξι αναβαθμισμένα F-16 σε έκδοση VIPER, τα οποία σταδιακά θα ξεκινούν τις εκπαιδεύσεις στον ουρανό του Αιγαίου. Οι «οχιές του Αιγαίου», που παραλαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία, όπως είναι γνωστό, εντάσσονται στην 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι» της 115 Πτέρυγας Μάχης και ήδη έχουν γράψει τις πρώτες ώρες πτήσης τους στο Αρχιπέλαγος. Όπως αναφέρουν αεροπορικές πηγές: «Οι Έλληνες ιπτάμενοι χάρις στα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά και το ραντάρ ενεργής ηλεκτρονικής σάρωσης AESA παρακολουθούν ό,τι πετάει και ό,τι κινείται στην περιοχή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια