Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ-ΜΤΣ-ΒΟΕΑ: «Δεχόμαστε Πυρά» από Φίλιες Δυνάμεις

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ-ΜΤΣ-ΒΟΕΑ: «Δεχόμαστε Πυρά» από Φίλιες Δυνάμεις

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr-Εστάλη με email:

Στελέχη εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία παρακολουθούν αποσβολωμένοι τον καταιγισμό κυριολεκτικά των μεροληπτικών και απαράδεκτων προτάσεων και αποφάσεων που κάνουν ακόμη πιο δυσμενή την υπάρχουσα κατάσταση που βιώνουν εν μέσω κρίσης. Νιώθουν για πρώτη φορά τόσο απροστάτευτοι αλλά και αμήχανοι αφού για πρώτη φορά δέχονται μαζικά χτυπήματα και μάλιστα από φίλιες δυνάμεις.

Από την πολιτική ηγεσία αλλά και τους ταγμένους εκπροσώπους τους που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να προστατεύουν αν δεν μπορούν να βελτιώσουν τα κεκτημένα.

Πιθανόν όλα αυτά να προκλήθηκαν από την βιασύνη του Υπουργού Άμυνας να τακτοποιήσει κάποια έστω θέματα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή πριν τις εκλογές. Αυτή η βιασύνη όμως έχει οδηγήσει σε πολύ σοβαρά λάθη. Προφανώς αυτοί που εισηγήθηκαν τά άρθρα του νομοσχεδίου αλλά και τις προτάσεις των ΚΥΑ είναι μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουν τα ε.ε και ε.α στελέχη. Το μακριά νυχτωμένοι ίσως θα ήταν μια επιεικής έκφραση.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως κάποιος που ζει ή έζησε πρόσφατα την καθημερινότητα των υπηρεσιών των στελεχών σε μονάδες της Θράκης ή των Νησιών θα εισηγούνταν αμοιβή 5 ωρών x 2,77 ευρώ για 24ωρη υπηρεσία ως αποζημίωση, ή περήφανος για το φιλοδώρημα των 158,48 ευρώ που έλαβε απέναντι στα 600 αφορολόγητα ευρώ της Αστυνομίας Λιμενικού και άλλων.

Ρωτήστε τους! Τολμάτε; Καλό θα ήταν στις επισκέψεις σας στην παραμεθόριο να ρωτάτε τα στελέχη, όχι μόνο χτύπημα στην πλάτη.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει εισηγητής Στρατιωτικός απόστρατος ή εν ενεργεία στο ΔΣ του ΜΤΣ ή στην ΕΑΑΣ με παιδί που δεν έχει λάβει ακόμη το ΒΟΕΑ που θα εισηγούνταν περικοπή με αναδρομική ισχύ μάλιστα που φτάνει έως και 25 χρόνια έτσι όπως είναι διατυπωμένο. Μάλιστα η σχετική σημερινή διευκρίνηση του ΜΤΣ έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα αφού αναφέρει ακριβώς: Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ΒΟΕΑ, κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ισότητας και δεδομένου ότι οι εισφορές των συνταξιούχων, μέσω του μερίσματος, υπολείπονται σε ποσοστό 80% περίπου, σε σχέση με τα εν ενεργεία στελέχη. Ακόμη και μετά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τα τέκνα των συνταξιούχων εξακολουθούν να επωφελούνται μεγαλύτερων αποδόσεων των εισφορών που έχουν καταβληθεί. Αν χρωστάμε να δώσουμε κάτι παραπάνω.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει εισηγητής Αξκός προέλευσης ΑΣΣΥ ή ΕΜΘ στο άρθρο 29 που προτείνει στο νομοσχέδιο μείωση του αριθμού των μεριδίων (σε σχέση με το υφιστάμενο) κατά την έξοδο του από την υπηρεσία.!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει εισηγητής στέλεχος κατώτερος ή ανώτερος Αξιωματικός που στο άρθρο 30 εισηγήθηκε την προκλητική και ασύμβατη αύξηση μόνο στα μερίδια των ανωτάτων κατά την έξοδο του από την υπηρεσία.!

Μάλιστα η σχετική διευκρίνιση του ΜΤΣ έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα αφού αναφέρει ακριβώς:

Η μικρή αύξηση των μεριδίων στους Ανώτατους Αξιωματικούς, μετά την προσθήκη κλιμακίων που αντιστοιχούν στο βαθμό του Ταξχου, ήταν επιβεβλημένη για λόγους σχετικής διαβάθμισης από το βαθμό Σχη και άνω. Επιβεβλημένη από ποιόν; Για ποια διαβάθμιση;

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει εισηγητής στέλεχος προέλευσης ΕΜΘ που θα εισηγούνταν την συνέχιση της προκλητικής και παράνομης παρακράτησης εισφορών του ΕΤΕΑΜ εδώ και μια δεκαετία από το ΜΤΣ, ενώ ζητούνται εισφορές την ίδια ώρα από το ΕΛΟΑΣ ύψους 3.000 ευρώ περίπου για αναγνώριση του ίδιου διαστήματος από τον ίδιο φορέα. Το θράσος έχει και όρια.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχει εισηγητής στέλεχος προέλευσης ΕΜΘ που θα δεχόταν αυτή την διατύπωση στο άρθρο 47 το οποίο είναι γεμάτο ασάφειες όσον αφορά την προαγωγή τα χρονικά διαστήματα τα οικονομικά κλιμάκια και την αναδρομικότητα.

Προφανώς όμως κύριε Υπουργέ οι εισηγητές άρθρων αλλά και των ΚΥΑ είναι σχεδόν πάντα άνθρωποι που δεν τους αγγίζουν τα παραπάνω. Πάντα αυτοί που προτείνουν και αποφασίζουν δεν υφίστανται τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους. Αποφασίζουν εκ του ασφαλούς και πάντα για τους άλλους. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών με χρόνια σε επιτελικές θέσεις, σε Διοικητικά Συμβούλια και σε ανώτατους βαθμούς έχουν γρήγορα λησμονήσει το παρελθόν τους στις Μονάδες. Κοιτάζουν όμως το μέλλον τους και ίσως καλά να πράττουν. Δεν νομίζουμε όμως πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό για κανέναν ελάχιστα μερίδια αξίας 50-100 ευρώ σήμερα παραπάνω να σε κάνουν να χάνεις την φωνή σου.

Ο σεβασμός και η καθολική αναγνώριση θέλουν κότσια, λόγο και πάνω από όλα ειλικρίνεια για να τα κερδίσεις. Ελάχιστοι τα διέθεταν διαχρονικά και αυτό το βλέπουμε στην καθημερινότητα. Τους υπόλοιπους απλά δεν τους θυμάται κανείς.

Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

  1. Σωστα τα γραφει ο επιστολογραφος, καποιος έπρεπε νά διαμαρτυρηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλιες φορές να μην είχαν φέρει αυτό το έκτρωμα!!!!! Καμιά μέριμνα ίσα ίσα τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα για το 90% των στελεχών......τα μόνα θετικά είναι για μια μικρή μερίδα στελεχών και αυτά μετά την αποστρατεία τους(βλέπε ΕΜΘ) και τις τάξεις 93-94-95 από ΑΣΣΥ(λίγο πριν την αποστρατεία τους και αυτοί).Όλοι οι υπόλοιποι με 10-15-20-25 υπηρεσίας????Με τις μεταθέσεις τι θα γίνει?δεν πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η τιμωρία??? Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάμε να αρρωστήσουμε μήπως βγούμε ΕΥ και γλυτώσουμε από όλο αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες Φίλε μου! Αλλά και για αυτούς τους λίγους που έχουν θετικά από το νομοσχέδιο και αυτούς τους κοροϊδεύουν.Τους ΕΜΘ, θα τους δώσει ένα διοικητικό βαθμό; Και τι έγινε! Λοχαγός με μισθό Ανθυπασπιστή; Που είναι η ένταξη στο β μισθολογικό κλιμάκιο;Τους ΑΣΣΥ 93,94,95 θα τους κάνει Ταγματάρχες στα 30 χρόνια;Στα 30 χρόνια ο στρατός έχει τελειώσει για αυτούς! Είναι πλέον κουρασμένοι, γερασμένοι και σε αυτά τα χρόνια θέλουν να αποστρατευτουν! Εντάξει είναι και μερικοί στρατοκα@@@@@λοι που δεν έχουν να ασχοληθούν με τίποτα άλλο και ασχολούνται με τους βαθμούς! Στην ουσία δεν παίρνει κανείς τίποτα, απεναντίας έχουμε χάσει από αυτή την κυβέρνηση και από την προηγούμενη.Εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα !!!Τα πρώτα χρόνια τα αντέχεις όλα.... αλλά από κάποια στιγμή και μετά αυτή η απάνθρωπη τιμωρία των μεταθέσεων δεν αντέχεται.Αμεσα Αμεταθετο στα 30 χρόνια υπηρεσίας....Δεν σας φτάνουν 30ολοκληρα χρόνια να μας βασανίζετε κάθε 3-4 χρόνια???να φτάνει καλοκαίρι και να ήμαστε μέσα στην απόγνωση για το που θα βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας από Σεπτέμβριο χώρις 1€ στην τσέπη???? Είστε ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΆΤΕ ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΊΠΟΤΑ ΠΛΈΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε στον ανωνυμο συντακτη-αναγνωστη,αν και θα προτιμουσαμε ολα αυτα τα πολυ σωστα που αναφερονται να λεγονται επωνυμα.Και παλι ενα μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευγε στον ανωνυμο συντακτη-αναγνωστη!!Πολυ καλα τα λεει,αν και θα προτιμουσα να τα λεει επωνυμα.Και παλι ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Δεχόμαστε Πυρά» από άσχετους είναι ο καλύτερος τίτλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tο τελευταίο (ως το επόμενο) της κυβέρνησης μαζί με το ΔΣ του ΜΤΣ, της μείωσης στο ΒΟΕΑ των παιδιών μας, με πρόσφατη ΚΥΑ (αν είναι να τα πάρετε, τις βγάζετε αμέσως τις ΚΥΑ πάντως), την ίδια ώρα που το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, περιέχει διάταξη που αυξάνει προκλητικά τα μερίσματα μόνο σε Ανώτατους Αξκους. Δεν μπορούσατε την ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ να την ανεβάσετε στο νομοσχέδιο, να εκφράσει ο καθένας μας, την άποψή του έτσι ώστε να έχετε πιο σαφή εικόνα των μερισματούχων και οποιουδήποτε ήθελε να εκφράσει την άποψη του? Θα μπορούσατε επίσης να αναπροσαρμόσετε την εισφορά να παραμείνει το βοήθημα ίδιο αφού ξεχάσατε ότι μειώθηκε από το 2011 κατά 25%, ενώ εσείς φέρνετε προ τετελεσμένων αποφάσεων αδικώντας χιλιάδες παιδιά ΜΑΣ. Γνωρίζουν άραγε όλοι αυτοί, ότι σύμφωνα με τον Α.Ν. 559/1937 η αποστολή του ΜΤΣ είναι διττή, δηλαδή η οικονομική ενίσχυση διά παροχής μερίσματος, προικοδότησης (νυν ΒΟΕΑ), χρηματικού βοηθήματος στις απορφανιζόμενες οικογένειες μερισματούχων (δηλ. βοήθημα θανάτου) και η άσκηση κοινωνικής μέριμνας υπέρ μετόχων και μερισματούχων; Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται ούτε προϋποτίθεται ο ρόλος της σχέσης εισφορών-παροχών στον καθορισμό του ΒΟΕΑ!! Για αυτό και το ίδιο είναι σε ΜΤΑ-ΜΤΝ. Ενα ΔΣ του ΜΤΣ ένα άθλιο υπουργείο Άμυνας και τακτοποιήθηκε κι αυτό το θέμα για λόγους ισότητας!! Καταλάβαμε ότι τους αποστράτους τους έχετε για γραμμένους. Είναι ντροπή και αδιαφορία από ΜΤΣ-ΕΑΑΣ-ΥΠΕΘΑ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όλο αυτό!! Αν είχατε τα κότσια θα το εφαρμόζατε από δω και πέρα (δηλαδή για γεννήσεις από 1-1-2023) και με δυνατότητα επιλογής. Αλλά όλοι κοιτάτε τους Ανώτατους που για επιβεβλημένους λόγους τα μερίδια αυξάνονται ενώ στους άλλους(εμάς) μειώνονται και η λαίλαπα σας έφτασε ως το ΒΟΕΑ των παιδιών μας. Σήμερα οι μερισματούχοι Αεροπορίας και Ναυτικού πιστώθηκαν έκτακτο μέρισμα που φτάνει εως και 400 ευρώ και στο Στρατό μειώσεις στο ΒΟΕΑ. Αναλογιστείτε τι συμβαίνει. Είστε όλοι ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ-ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ δεν σας νοιάζει τίποτε για την πλειονότητα του Στρατού γιατί έτσι έχετε μάθει. Κανονίστε ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ να συμμαζέψτε την κατάσταση γιατί υπάρχει δικαιοσύνη και Θεία δίκη. Αντε πρωτοχρονιάτικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν μας λες το όνομα σου ρε φίλε τι φοβάσαι μήπως δούμε ότι έλαβες παραπάνω εφάπαξ από τα σημερινα στελέχη; μήπως έχεις πάρει παραπάνω ΒΟΕΑ από τα σημερινά παιδιά από μεγαλύτερα παιδιά σου; μήπως δεν έχεις πληρώσει σεντς στο ΕΚΟΕΜΣ και μόνο εισπρατεις από τα σημερινά στελέχη;.. μήπως σου αρέσει να τα επιβαρύνονται όλα τα σημερινά στελέχη ; Λέω εγώ τώρα....

      Διαγραφή
    2. Γιατί αγαπητέ εσύ το λες το ονοματάκι σου? Οχι δεν έλαβα παραπάνω εφάπαξ διότι ο τρόπος υπολογισμού άλλαξε προς το χειρότερο και μάλιστα είμαι από αυτούς που έχω μείωση στο 50& και έχω κάνει δικαστική αγωγή. Και μάλιστα έχασα και στα μερίσματα διότι το ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ, δεν αναγνωρίζουν τον τελευταίο βαθμό μου, λόγω διοικητικής αποκατάστασης (για την οποία ευθύνεται το ΓΕΣ, μιας και με ξέχασαν στην εγκύκλιο προαγωγών) Ούτε ΒΟΕΑ έχει πάρει κάποιο από τα παιδιά μου και έχω πληρώσει κανονικά τις εισφορές μου ως ε.ε. 16 χρόνια και ως ε.α 5. Πληρώνω ΕΚΟΕΜΣ από την 1η μέρα που ιδρύθηκε (4/1997 και δεν είμαι ανώτατος) Πήρες τις απαντήσεις σου ανώνυμε 30/12/22 6:40:00 μμ. Λοιπόν σταμάτα τις ειρωνείες,να μιλάς γι αυτά που σε αφορούν κάνε προτάσεις και άσε τον κόσμο στα δικά του προβλήματά. Καλή χρονιά σου εύχομαι και υγεία.

      Διαγραφή
    3. Απαντάω σε ανώνυμους όπως πρέπει και από ότι κατάλαβα εισπρατεις μεγαλύτερη σύνταξη από τις σημερινές με προσωπική διάφορα ...εισπρατεις ΕΚΟΕΜΣ έχοντας δώσει ελάχιστα και θέλει να δώσεις 5.000 στο ΒΟΕΑ και να πάρεις 14.000 ,ενώ εγώ θα δώσω 10.000 και θα πάρω τα ίδια .Το ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΣ πρέπει να υπάρχουν και αύριο κύριε ανώνυμε

      Διαγραφή
  9. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΑ ΣΤΕΛΈΧΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΡΑΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΕΝΩΣΕΩΝ ΜΑς . ΠΡΑΓΜΑΤΑ Π[ΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΗΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΘΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΟΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ΑΚΟΥΣΩΝ ΑΚΟΥΣΩΝ ΕΠΙΔΗ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η 5ΕΤΙΑ ΛΕΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝ . ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΩς ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΟΛΕς ΤΙς ΓΩΝΙΕ ς ΤΗς ΧΩΡΑς ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑς ΗΛΩΤΕς ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΕς ΝΤΡΟΠΗΗΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΟΙΝΙΟ ΠΟΛΟΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗς ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΙΓΟΡΙΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας ενημερώσει κάποιος τον κ πρωθυπουργό για το θέατρο του παραλογισμού στις ΕΔ....Ειναι νομοσχέδιο του τρελού θα το χαρακτήριζα εγώ...ο άνθρωπος που το υπαγόρευε πρέπει να ήταν υπο την επήρεια δεν ξέρω και εγώ τι....έλεος πια να.αποσυρθουν τα άρθρα που αναφέρει ο συντάκτης και να αποδοθεί δικαιοσύνη στις ΕΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν κάποιος διαβάσει τα σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης θα διαπιστώσει ότι το 90% αυτών είναι αρνητικά. Πραγματικά είναι να απορείς πως τα κατάφερε το ΥΕΘΑ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντροπή και μόνο σαν σκέψη αυτό που πάτε να κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριοι τα λόγια σας σπαταλάτε γράφοντας εδώ μέσα....μία είναι η λύση.... ομαδικές αγωγές κατά των εισηγητών και κατά αυτών που έλαβαν ομόφωνα τις αποφάσεις... Για 50-80 ευρώ που θα πάρουν παραπάνω το μήνα "έριξαν" τους συναδέλφους... Αφού είναι τόσο ξεφτίλες να τους τρελλάνουμε ονομαστικά στις αγωγές να τα φάνε στους δικηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί νιώθω ντροπή για όλα τά χρόνια μου πού ήμουν πιστός και φιλότιμος στρατιώτης; Καί τώρα που ήρθε η ώρα να ξεκουραστώ μετά τά τόσα χρόνια προσφοράς σέ μονάδες με αρκετά χρόνια σέ παραμεθόριες περιοχές βλέπω ότι κανείς δεν νοιάζεται για εμάς τους προερχόμενους από ΣΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς αρθρογράφο ...... Καλά ξυπνητουρια φίλε μου!!!!!Πάντα,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεχόμαστε πυρά από πολιτική και κυρίως στρατιωτική ηγεσία.Εχω 28 χρόνια στο στρατό και δεν έχω δει ακόμη μια ηγεσία να προσπαθήσει να λύσει κάποια από τα προβλήματα του προσωπικού!!!!! Απεναντίας κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας δημιουργήσουν και άλλα!!!! Αυτός είναι ο Εχθρός!!!Όχι ο Τούρκος.....Άργησα αλλά το κατάλαβα!!!!και όχι μόνον εγώ... εκατοντάδες στελέχη το ίδιο νιώθουν!!!!Μας πολεμάνε οι δικοί μας χρόνια τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας προϊστάμενος είναι να έχει το προσωπικό του ευχαριστημένο ώστε να μπορεί να πάρει τα μέγιστα όταν χρειαστεί!!!! Αντιθέτως με τον greek army που η ηγεσία κάνει ότι μπορεί για να μεγιστοποιεί τα προβλήματα των στελεχών.... Είναι τόσο ακατάλληλοι και ανίκανοι τελικά? Είναι ανικουστο να φέρνουν ένα νομοσχέδιο και καλά για την μέριμνα του προσωπικού και το προσωπικό να είναι αναγκασμενο να τρέχει πάλι στα Δικαστήρια και στο ΣΤΕ για να το προσβάλλει για να μην ισχύσει......Μόνο στον πλανήτη του Ελληνικού στρατού γίνονται αυτά τα πράγματα.Πρεπει να αναρωτηθούμε όλοι μαζί για ποίο λόγω η στρατιωτική ηγεσία μας πολεμάει με αυτό τον τρόπο!!!!Ο ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα από στρατό ότι του πει το επιτελείο του κάνει.Λαλουση παραιτησου είσαι ότι πιο εχθρικό έχω δει στα 30 χρόνια υπηρεσίας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν αυτη ειναι η...μεριμνα προσωπικου τοτε πως ειναι η απαξιωση και ο εμπαιγμος του?Τετοια κοροιδια αν μη τι αλλο δεν γινεται σε προεκλογικη περιοδο που μυριζει και μπαρουτι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν κατάλαβα καλά? Τι θέλει να πει ο αρθρογράφος,με το "φίλιες"? Όχι φίλε, δεν υπάρχουν δεδομένα πλέον, για τίποτε! Κάποια στιγμή, πρέπει να κοιτάξουμε κ μεις το συμφέρον μας στην επιβίωση! Το να κάθεσαι στον καναπέ κ να τους γλεντας όλους την ημέρα των εκλογών, δεν είναι λιποταξία, από κανέναν κομματικό στρατό, που δεν έχουμε άλλωστε το δικαίωμα, να είμαστε ενταγμένοι! Το να πας στο παραβάν, επειδή πρέπει ( λόγω καταστάσεων) κ να βγεις, δεν σημαίνει ότι ψήφισες κιόλας, κάποιον! Πολλοί θα μας πούνε ότι η αποχή, είναι σε βάρος , αυτών που την επιλέγουν, γιατί αφήνουν τους άλλους να επιλέγουν, όταν όμως η μη αποχή, γίνεται απόχη, την επόμενη μέρα είναι καλύτερα? Οπότε όχι φίλε, δεν υπάρχουν "φίλιες" δυνάμεις, όλα είναι θέμα εντροπίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλε πήρες μυρωδιά τι γίνεται η μπά; ;Μαύρο και ποιο κατάμαυρο από την ψυχή σας .Ούτε μια τρίχα από τον Καμμένο δεν αξίζετε. Κλέβετε από παιδιά, σπουδές όνειρα ελπίδα ξυπνήστεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ντροπή και μόνο σαν σκέψη αυτό που πάτε να κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ντροπή και μόνο σαν σκέψη αυτό που πάτε να κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ντροπη κ λυπη για τις αποφασεις του υπουργου κριμα. Ελεος πια. Το ΜΤΝ κ ΜΤΑ εδωσε δωρο εχτρα μερισμα το ΜΤΣ τι θα κανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτά όλα να τα θυμηθείτε όταν πάτε να ψηφίσετε. Και στην ΕΑΑΣ και στις εθνικές εκλογές. Ανοίξτε τα μάτια και χωνέψτε ότι μας δουλεύουν κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή