Αυτή είναι η ΚΥΑ για την Νυχτερινή Αποζημίωση Στρατιωτικών–Τι προβλέπει (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αυτή είναι η ΚΥΑ για την Νυχτερινή Αποζημίωση Στρατιωτικών–Τι προβλέπει (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 6ΖΠΞ6-6Ν6 - Φ.840/134808/Σ.21822/Αθήνα, 14 Δεκ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ) η κοινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής απασχόλησης καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής απασχόλησης για την καταβολή ειδικής αποζημίωσης ύψους δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 ευρώ) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες (στο εξής: ειδική αποζημίωση) καθορίζεται ως εξής:

α. Στις 28 ώρες για τα στελέχη που εκτελούν από 5 και άνω υπηρεσίες το μήνα,

β. Στις 21 ώρες για τα στελέχη που εκτελούν 4 υπηρεσίες το μήνα,

γ. Στις 15 ώρες για τα στελέχη που εκτελούν 3 υπηρεσίες το μήνα,

δ. Στις 10 ώρες για τα στελέχη που εκτελούν 2 υπηρεσίες το μήνα,

ε. Στις 5 ώρες για τα στελέχη που εκτελούν 1 υπηρεσία το μήνα και

στ. Στις 4 ώρες για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που εκτελούν 1 υπηρεσία το τρίμηνο.

Οι αποζημιούμενες ώρες νυχτερινής εργασίας δεν μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά τις 738.653 κατά μήνα, ήτοι τις 438.972 ώρες για το στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΣ, τις 172.400 ώρες για το στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΝ και τις 127.281 ώρες για το στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΑ.

Η ειδική αποζημίωση χορηγείται στα μόνιμα στελέχη των Ε.Δ. για νυχτερινή απασχόληση που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο εικοσιτετράωρης διατεταγμένης υπηρεσίας με διανυκτέρευση.

Ως νυχτερινή απασχόληση νοείται η εργασία που παρέχεται μεταξύ 22:00 μ.μ. και 06:00 π.μ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξαιρετικά πενιχρές οι αποζημιώσεις νυχτερινής απασχόλησης Στρατιωτικών λόγω περιορισμών της σχετικής ΚΥΑ

Η ειδική αποζημίωση δεν καταβάλλεται:

α. Στους υπηρετούντες ή εκπαιδευόμενους στο εξωτερικό.

β. Στους μετακινούμενους για εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση ή άσκηση ή σε ειδικούς πλόες, εφόσον στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, πλήρη ή μειωμένη.

γ. Στους μαθητές παραγωγικών σχολών των Ε. Δ., που εκτελούν υπηρεσίες στο πλαίσιο της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης, στους τελούντες σε κατάσταση πολεμικής διαθεσιμότητας ή πολεμικής αποστρατείας, στους δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς και τους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης.

δ. Στους συμμετέχοντες σε ασκήσεις, νυχτερινές εκπαιδεύσεις και λοιπές έκτακτες δραστηριότητες στο πλαίσιο επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και σε έκτακτες υπηρεσίες διάρκειας μικρότερης του εικοσιτετράωρου που περιλαμβάνουν νυχτερινή απασχόληση.

ε. Στα στελέχη που εργάζονται με κυλιόμενο ωράριο, για εργασία που παρέχουν στο πλαίσιο του νυχτερινού τους ωραρίου.

Για τη διαπίστωση συνδρομής των προϋποθέσεων καταβολής της ειδικής αποζημίωσης, στην αρχή κάθε μήνα όλες οι μονάδες ή υπηρεσίες των Ε.Δ. υποβάλλουν στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις μεταβολές μισθοδοσίας του στρατιωτικού προσωπικού εκάστου Κλάδου ονομαστικές καταστάσεις υπογεγραμμένες από τον προϊστάμενο της οικείας μονάδας ή υπηρεσίας ή τον νόμιμο αναπληρωτή του, με τα απαιτούμενα στοιχεία για τις εικοσιτετράωρες υπηρεσίες με διανυκτέρευση που εκτελέστηκαν κατά τον προηγούμενο μήνα.

Η ειδική αποζημίωση καταβάλλεται στους δικαιούχους βάσει των μισθολογικών καταστάσεων μαζί με τις λοιπές αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού.

Η ειδική αποζημίωση υπόκειται σε φόρο εισοδήματος και σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις, όπως καθορίζονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Η ετήσια επιβάρυνση σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ανέρχεται σε 24.552.823 ευρώ για το έτος 2023, καθώς και για κάθε ένα από τα επόμενα έτη του Μ.Π.Δ.Σ. (Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής), η οποία αναλύεται ως εξής: ΓΕΣ 14.591.430 ευρώ, ΓΕΝ 5.730.576 ευρώ και ΓΕΑ 4.230.817 ευρώ, και θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που θα εγγραφούν στους προϋπολογισμούς κάθε έτους των Γενικών Επιτελείων, ενώ δεν θα επηρεαστούν τα ανώτατα δεσμευτικά όρια πιστώσεων του ισχύοντος ΜΠΔΣ.

Δείτε την σχετική ΚΥΑ:

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια!!!! Τα λέμε το βράδυ της Κυριακής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά γελάσω μαζί σας! Τα καταφέρατε, πέσατε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα, έχει να πέσει πολύ μαύρο στις εκλογές,πέρα από τα μπαρμπαδια που θα κάνετε Ταγματάρχες που είναι δεν είναι 1000 άτομα, όλοι οι υπόλοιποι και οι οικογένειες τους (γυναίκες, παιδιά, γονείς, πεθερικά)θα σας μαυρίσουν. ΑφγανοΠακιστανοΣομαλοΙνδο
    λάθρομετανάστη να βάλετε να κάτσει 24 υπηρεσία με 10€ θα σας βρίσει , Έπρεπε να ντρέπεστε και μόνο να το σκεφτείτε κάτι τέτοιο!!!! Τσίπρα ακούς!!!!Να βγεις να δεσμευτείς δημόσια για 2η πενταετία από μονάδες εκστρατείας και θα σε ψηφίσουν 150.000 στελέχη μαζί με τις οικογένειές τους!!!!Όλοι θέλουν να φύγουν μια ώρα νωρίτερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Φίλε που φωνάζεις τον Τσίπρα, να ξέρεις ότι ο Τσίπρας μαζί με τον Κατρουγκαλο κατέστρεψαν εμάς τους απόστρατους.Εμεις φίλε μου υπηρετήσαμε τον Ελληνικό στρατό σε δύσκολα χρόνια και ο Κατρουγκαλος μας κατέστρεψε.Οχι ότι δεν έχεις δίκαιο.Δικαιο έχεις πάρα πολύ, αλλά ο Τσίπρας δεν θα σε σώσει.

      Διαγραφή
  4. Όντως μετά τα 28-30 χρόνια η προσφορά είναι μηδενική.Το κράτος πληρώνει 2500-3000 το μήνα (συνολικά μαζί με κρατήσεις) σε στελέχη με 33,34,35 χρόνια που το μόνο που τους νοιάζει είναι τι κηπευτικά θα φυτέψουν αφού φύγουν!!!!Τι στελέχη συναντάς στο στρατό με 30+χρόνια υπηρεσίας??? Κάτι Λοχαγούς παππούδες κοιλαραδες 50+ χρονών με δεκάδες προβλήματα υγείας που μέχρι να σηκώσουν το ένα πόδι βρωμάει το άλλο και κάτι Συνταγματάρχες που τσακώνονται για το ποιος θα κάτσει στη καρέκλα εκεί στο Γες, στρατιά, σώμα,αφού έχει γεμίσει ο τόπος από εαυτούς και ανοίγουν καινούργιες διευθύνσεις χώρις λόγο ύπαρξης μόνο και μόνο για να τους βολεψουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχχαχα Μια ομορφιά!!
    Τουλάχιστον τα νέα τα παιδιά που μπήκαν τώρα(εποπ), θα πληρώνονται κάποια χρήματα και δε θα γράφουν ώρες ατέλειωτες αβέρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε το κατάλαβες καλά οι μη μονιμοποιηθέντες ΕΠΟΠ εξαιρούνται.

      Διαγραφή
  6. Ρε γκρίνια.....Όλα τα καλά του Θεού έχουμε.Απολαυστε την άδεια των γιορτών.Μονο εμείς και οι δάσκαλοι τόσο καθησιο!!Οι μισοί στο στρατό λύκειο με το ζόρι βγάλαμε.Τι να πουν άλλοι με 10 πτυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουλάχιστον αφήστε μας, μέσω της κινητικότητας και αναλόγων των πτυχίων και δεξιοτήτων μας να μεταταγουμε όσοι το επιθυμούμε σε υπηρεσία του Δημοσίου Τομέα ( μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας). Οι μεταθέσεις έχουν τσακίσει εμάς και τις οικογένειες μας. Τα πράγματα είναι απλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα με σώσει φίλε μου αποστρατε,αν μας δώσει 2η πενταετία θα μας σώσει!!!!! εσύ πρόλαβες τη Χρυσή 25ετια,αν σου δίνανε μετάθεση Έβρο η νησί μπουμπουναγες την παραίτηση και ησυχαζες!!!!! Εμείς τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να γυρνάμε όλη την Ελλάδα για 40 χρόνια αναλόγως με την όρεξη που έχει κάθε Κο@@@@παιδο στις μεταθέσεις αδιαφορώντας για το αν έχεις παιδιά γυμνάσιο και λύκειο με δεκάδες προβλήματα,αν δουλεύει η όχι η σύζυγος,αν έχεις 30+ χρόνια,αν έχεις χρήματα να ξεκινήσεις τη ζωή σου από την αρχή και άλλα πολλά!!!!Δεν αντέχεται αυτή η ζωή φίλε μου.....μας έχουν αρρωστήσει και η ηγεσία αδιαφορεί παντελώς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να δώσει ο Τσίπρας την δεύτερη πενταετία.Πρεπει όμως να αλλάξει και το ασφαλιστικό.Να μην πάει η πενταετία 40+5.Τα ξέρω φίλε μου,λες και δεν τα έζησα.Τοτε είχε άλλες δυσκολίες, τώρα άλλες.Οσο για την ηγεσία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να νοιαστουν για το προσωπικό.Αυτους τους ενδιαφέρει μόνο η πάρτη τους.Οτι μπορέσουν να κάνουν τα σωματεία.Αν και αυτοί κάνουν κάτι!

      Διαγραφή
  9. Στον πλανήτη Γη πάμε αισίως για το 2023 ενώ στον Ε.Σ από οικονομικής πλευράς(και όχι μόνο) έχουμε 1975,10€(3500δρχ) ήταν τα νυχτερινά που έδινε το κράτος σε όποιον Δ.Υ δούλευε νύχτα τη δεκαετία του 70-80.Εχεις να φας μαύρο Μητσοτάκη από εκατοντάδες χιλιάδες Στελέχη!!!!Είπαμε το δούλεμα έχει και όρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κούλη πες αλεύρι, ένα μαύρο σε γυρεύει............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακομα και οι μοναδικοι δικαιουχοι που θα εκτελουν 24ωρες υπηρεσιες δεν θα αποζημιωνονται καθε φορα για οκτω νυχτερινες ωρες αλλα μονο για πεντε.Στους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους η βαρδια 22.00-06.00 πληρωνεται για οκταωρη κι οχι πενταωρη κι αν τους χρειαστουν εκτακτως οσες νυχτερινες ωρες απασχοληθουν για τοσες θα πληρωθουν.Κανενα πλαφον στα νυχτερινα τους και κανενας αποκλεισμος διοτι ειναι ολοι τους δικαιουχοι σε αντιθεση με τους στρατιωτικους που ειναι οι πιο αδικημενοι δημοσιοι υπαλληλοι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια μονο κατηγορια στρατιωτικων που εκτελουν μεταξυ των αλλων και 24ωρες υπηρεσιες θα αμοιβεται για τα νυχτερινα της και οχι πληρως αλλα με αντισυνταγματικο πλαφον που...δεν υπαρχει στον υπολοιπο δημοσιο τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας μεταφέρει κάποιος στον Πρωθυπουργό πως θα πάρει στο λαιμό του ολόκληρη την κυβέρνηση αυτός ο Παναγιωτόπουλος.Ας βγει να ζητήσει συγνώμη για τις δήθεν αδικίες που έκανε μέχρι τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας είπαν ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι τα capital controls είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι η αύξηση στον ΦΠΑ είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι η πώληση της χώρας είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι η προπληρωμή 100% φόρου είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι η συμβολαιακή καλλιέργεια μόνο μέσω τραπεζών είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι οι χρηματοδότηση με ΕΣΠΑ είναι νόμος και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι η σωτηρία των τραπεζών είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι οι αυτοκτονίες, η πείνα, το κρύο και η μηδενική νοσοκομειακή φροντίδα βάση νόμου είναι παράπλευρες απώλειες και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι η επιτήρηση από τους δανειστές για 200 χρόνια είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι το πλαστικό χρήμα είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι νόμος και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν το λουκέτο σε κλινικές δημοσίων νοσοκομείων είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι τα αποθεματικά όλων των δημοσίων οργανισμών με το νόμο θα δίνονται για ένα δήθεν χρέος και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι ο "κόφτης" για τα δεδουλευμένα σας είναι νόμος και τον σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι από όσο υπάρχουν Μνημόνια είναι νόμος ότι δεν θα έχετε ανθρώπινα δικαιώματα και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι η κατάσχεση πρώτης κατοικίας είναι νόμος και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι η ηλεκτρική ενέργεια και το νερό είναι προϊόν με νόμο και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα κάνει το κουμάντο στα πάντα βάση νόμου και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ότι το εκλογικό ποσοστό 18% μπορεί να σας κυβερνά βάση νόμου και το σεβαστήκατε.
    Σας είπαν ό,τι γούσταραν με το νόμο και το σεβαστήκατε.
    Πείτε μου λοιπόν έναν λόγο για να αξίζετε τον πραγματικό σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλεια.... 1,94 καθαρό ποσό η ώρα επί 15 ώρες για τρεις υπηρεσίες το μήνα 29,10 ευρώ, επί 12 μήνες ίσον 349,20 ευρώ το χρόνο. Να βρε τι άλλο θέλετε μόνιμες αυξήσεις μόνο γκρίνια είστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή