«Φούσκα» η μισθολογική αποκατάσταση ΕΜΘ Ανθλγων (ΕΓΓΡΑΦΟ)

«Φούσκα» η μισθολογική αποκατάσταση ΕΜΘ Ανθλγων (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr - Εστάλη με email:

Νέο Μισθολογικό Κλιμάκιο ΕΜΘ Ανθυπολοχαγών η Απόλυτη Κοροϊδία

Σύμφωνα με το έγγραφο που κυκλοφορεί: η μισθολογική αποκατάσταση των ΕΜΘ Ανθ/λγων αποδεικνύεται μια φούσκα. Εάν ευσταθούν τα γραφόμενα δεν είναι τίποτα παραπάνω από κοροϊδία. Και εξηγώ: Ο βασικός μισθός του κλιμακίου (1) της κατηγορίας Γ θα γίνει 2.145 Ευρώ. Ενώ σήμερα είναι 2.109. Η διαφορά είναι της τάξης των 36 ευρώ.

Η καλά κεκαλυμμένη ΚΟΡΟΪΔΙΑ βρίσκεται αλλού:

1. Το 1ο κλιμάκιο σύμφωνα με τον ισχύον πίνακα λαμβάνουν στελέχη με 39 έτη υπηρεσίας, δηλαδή κανείς. Αφού στα 35 χρόνια υπάρχει η αυτεπάγγελτη αποστρατεία. Συμπερασματικά λοιπόν σχεδόν κανείς ποτέ δεν θα δει αυτό το ποσό των 2.145 ευρώ στην μισθοδοσία του.

2. Στο παρακάτω έγγραφο επίσης δεν αναφέρονται αναλυτικά όπως θα έπρεπε στα ενδιάμεσα κλιμάκια των 30, 31, 32, 33, 34, 35 ετών, αφού ο χρόνος πρώτης μισθοδοσίας είναι από την προαγωγή των 30 ετών. Σήμερα με το ισχύον μισθολόγιο από τα 31 έτη στο βαθμό Ανθυπασπιστή μέχρι 35 έτη είναι στο 3ο κλιμάκιο δηλαδή 2009 ευρώ, 36 έως 38 έτη στο 2ο κλιμάκιο δηλαδή 2039 ευρώ, και 36 έως 40 έτη στο 1ο κλιμάκιο δηλαδή 2109 ευρώ.

3. Αυτό που προσδιορίζει σαφώς το έγγραφο είναι το τελικό ετήσιο κόστος της όλης παρέμβασης συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων και των συναδέλφων ΟΒΑ το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 8.600.000 ευρώ. Δεν νομίζουμε πως τιμά κανένα η φράση του κειμένου «Το προκαλούμενο κόστος δεν δύναται να υπερβαίνει ετησίως το ύψος των 8.600.000 ευρώ. Δηλαδή αυτό είναι σε κάθε περίπτωση, όσοι και άν είναι οι δικαιούχοι, πάρτε το και μοιράστε το ανάλογα, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι εκεί που φτάνει το ποσό με ορισμένο και δεδομένο τα 2145 ευρώ στο 1ο κλιμάκιο. Τέτοιες προχειρότητες εάν καταλαβαίνουμε σωστά το νόημα του κειμένου δεν αρμόζουν σε σοβαρές παρεμβάσεις.

4. Δεν προσδιορίζονται επίσης τα ποσά της αναδρομικότητας. Αυτό είναι κάπως πονηρό αφού μας αφήνει να πιστεύουμε πως ίσως ο χρόνος ψήφισης του Νομοσχεδίου εντέχνως να σπρώχνετε πρός στο 2023 προκειμένου να μην δοθούν αναδρομικά των προηγουμένων ετών.

Καλό θα είναι λοιπόν αφού επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του εγγράφου να ζητηθούν εξηγήσεις αλλά και διευκρινίσεις σε ένα έγγραφο που «εντέχνως» διέρρευσε. Ενώσεις και Κόμματα νομίζουμε πως θα πρέπει να πάρουν σαφείς θέσεις.

Με τιμή Κ.Γ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Ο τζάμπας πέθανε προ πολλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πάρετε τις απαντήσεις που σας αρμόζει το βράδυ των εκλογών εκεί στην κυβέρνηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσα θες να πάρεις ; Μήπως περιμένεις να παίρνει ο ΕΜΘ Ανθλγος περισσότερα από τον ΣΜΥ Ανθλγο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πολλά παραπάνω , ο ένας έχει 19 χρόνια υπηρεσίας και ο άλλος 30+ χρόνια υπηρεσίας !!!!

      Διαγραφή
    2. Ούτως ή άλλως και σήμερα ο ΕΜΘ Ανθλγος πιο πολλά παίρνει από τον ΣΜΥ Ανθλγο. Αυτό γιατί ο ΣΜΥ γίνεται αξκος στα 19 έτη ενώ ο ΕΜΘ στα 30. Στην καλύτερη είσαι άκυρος, στη μέση άσχετος και στην εσχάτη κακοπροαιρετος

      Διαγραφή
    3. Ξεστραβωθείτε που θέλετε να πάρετε και παραπάνω λεφτά. Τα 2145 ο ΣΜΥ Ανθλγος τα παίρνει όταν έχει 32 χρόνια υπηρεσίας και όχι στα 19.

      Διαγραφή
    4. Έχεις πάει έστω μία ημέρα στον Στρατό;;;; ΣΜΥ Ανθλγός γράφει ο άλλος με 32 χρόνια υπηρεσίας!!! Ότι να'ναι

      Διαγραφή
  4. Διαιρεί και βασιλευε. Αυτά βλέπουν οι των ασει και τρίβουν τα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ξεκινήσει το πανηγύρι το βράδυ των εκλογών!!! Μαύρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 30 έτη κλιμάκιο γ3 - 32 έτη κλιμάκιο γ2 - 34 έτη κλιμάκιο γ1. Άρα Ανθλγος από ΕΜΘ αύξηση στα 30 έτη 70€,στα 32 έτη 30€ και στα 34 έτη 70€. Επίσης αυξάνεται με τα παραπάνω και το εφάπαξ περίπου κατά 3000€ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 30 έτη κλιμάκιο γ3 - 32 έτη κλιμάκιο γ2 - 34 έτη κλιμάκιο γ1. Άρα Ανθλγος από ΕΜΘ αύξηση στα 30 έτη 70€,στα 32 έτη 30€ και στα 34 έτη 70€. Επίσης αυξάνεται με τα παραπάνω και το εφάπαξ περίπου κατά 3000€ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση? Αυτή που αποστρατεύτηκαν Με βαθμό Υπολοχαγού σε ποια κατηγορία ανήκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερώτηση αυτοί που αποστρατεύτηκαν Με βαθμό Υπολοχαγού σε ποιο κλιμάκιο είναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν μιλάνε η ενώσεις τώρα . Μάλλον να ψηφίσουν τον προϋπολογισμός στη Βουλή.Και μετά ελάτε να τα διεκδικήσουμε στα Δικαστήρια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περιμένω με αγωνία το περίφημο νομοσχέδιο αν και από τις διαρροές που υπάρχουν καλύτερα να μην το πάνε στην βουλή δεν υπάρχει λόγος αντί για καλύτερα χειρότερα τα έχουν κάνει για όλους εν ενεργεία ή εν αποστρατεία ή ΟΒΑ . Από εκεί και πέρα να δω πόσοι θα διαγραφούν από τις ενώσεις και δεν είναι το ποσό που κρατάνε στο μισθό που θα προτιμούσα να το έκανα τσίχλες απλά μπας και διαπιστώσει ο κόσμος και εγώ (γιατί και εγώ είμαι εγγεγραμμένος) το μέγεθος της κοροϊδίας και της παπάτζας που τρώγαμε τόσα χρόνια από όλους αυτούς τους "εθνοσωτήρες" του στρατεύματος που τελικά μόνο για δικό τους όφελος (αμετάθετο γραφεία υπουργού δημόσιες σχέσεις) τελικά έτρεχαν αυτό που μόνο στο χαζό όπως αποδείχθηκε μυαλό μας λέγεται συνδικαλισμός. Με τίς υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με δεδομενο πως οι αποφοιτοι ΑΣΣΥ γινονται μετα απο 18 εως 20 χρονια αξιωματικοι δευτερης μισθολογικης κατηγοριας καντε τους πρωτης και μετα δικαιο ειναι να γινουν δευτερης μισθολογικης κατηγοριας οι εθελοντες.Κριμα που η φυσικη ηγεσια των στρατιωτικων δεν ειναι σαν των σωματων ασφαλειας που εχουν και εμπρακτη υπουργικη οικονομικη υποστηριξη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να φυγουμεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή