Οι εκλογές και η ένδεια των εν ενεργεία στελεχών ΕΔ και ΣΑ που έπαψαν να είναι δεδομένοι

Του Αντιστράτηγου ε.α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΣΑΝΤΑ

Παραδοσιακά στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές τα μεγάλα κόμματα ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ εστιάζοντας κυρίως στις μεγάλες εργασιακές τάξεις των ψηφοφόρων.

Δυστυχώς η αντιμετώπιση των Ελλήνων ψηφοφόρων διεξάγεται με την πάγια πρακτική της εκλογικής συναλλαγής «μου δίνεις την ψήφο, σου δίνω χρήματα» που μπορεί να είναι αύξηση σε μισθό, σύνταξη, επίδομα, κλπ.

1. Οι ψήφοι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που είναι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και των οικογενειών αυτών ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ιδεολογικά και φυσικά έχουν διαφοροποιηθεί.

Υπάρχουν στελέχη εν ενεργεία που από αντίδραση στους μισθούς ένδειας και πείνας δεν ψηφίζουν τα μεγάλα κόμματα που παραδοσιακά τους έχουν φτωχοποιήσει κυριολεκτικά.

2. Ο ΜΙΣΘΟΣ ενός Ανθυπολοχαγού που αποφοιτά από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων είναι 912€. Κατ επέκταση και στους άλλους κλάδους των ΕΔ και ΣΑ οι μισθοί είναι περίπου οι ίδιοι. Για τους αποφοίτους από τις ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ στις ΕΔ αλλά και των ΣΑ το ποσό είναι δυστυχώς φτωχοποίησης φθάνοντας περίπου τα 805€.

3. Οι ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΕΣ για μήνες ολόκληρους στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν υποχρεώσει στελέχη χαμηλόβαθμα να έχουν παραιτηθεί ενώ νέα σε ηλικία χαμηλόβαθμα στελέχη του Στρατού Ξηράς κάνουν ΔΙΠΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ στον ελεύθερο χρόνο τους για να ενισχύσουν την οικογένειά τους.

4. Τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κυρίως οι συνεχείς ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ και οι ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ σε υπηρεσίες, διανυκτερεύσεις - ασκήσεις - readiness - επιφυλακές συνθέτοντας το ιδιόμορφο εργασιακό περιβάλλον των ΕΔ ενώ των στελεχών των ΣΑ η καθημερινή επικινδυνότητα σε σχέση με την παραβατικότητα, το οργανωμένο έγκλημα, την παράνομη μετανάστευση και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

5. Οι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ των εχόντων την εξουσία πολλές. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πρόσφατα στην Βουλή «νίπτοντας τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος» ότι «αναφορικά με την έκδοση ΚΥΑ για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης, το Υπουργείο Οικονομικών, επέστρεψε ανυπόγραφο το σχέδιο ΚΥΑ, με την αιτιολογία της μη επάρκειας των πιστώσεων».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι πρέπει ο ίδιος να πάει στο Υπουργείο Οικονομικών ή στον Πρωθυπουργό να απαιτήσει την αποζημίωση των στελεχών που ξενυχτούν καθημερινά και να απαιτήσει έναν αξιοπρεπή μισθό που για χρόνια είναι στα «ΣΥΡΤΑΡΙΑ» ή «στο ΤΡΑΠΕΖΙ».

6. Περιττή θεωρείται κάθε συζήτηση για τα νέα στελέχη να κάνουν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και να συμβάλλουν στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας αφού ο μισθός δεν επαρκεί σε περίπτωση που η σύζυγος δεν εργάζεται λόγω μεταθέσεων.

7. Παρά το γεγονός ότι όλες οι ΕΝΩΣΕΙΣ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ όλων των Αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ και ΣΑ προσπαθούν και για τα εν ενεργεία στελέχη καθημερινά, υπάρχουν δυστυχώς τείχη επικοινωνίας ακόμα και άρνησης από την πολιτική εξουσία έστω και για συζητήσεις.

Η ανέχεια και η φτώχεια δεν έχει κόμματα και κυβερνήσεις και τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ εργάζονται ανιδεοτελώς γνωρίζοντας το ΧΡΕΟΣ τους προς την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Έχουν όμως αξιοπρέπεια και υψηλό εθνικό φρόνημα και γιαυτό είναι ψηλά στην εκτίμηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Θα επρεπε σε καθε στρατοπεδο να υπαρχουν και ξεχωριστες υποδομες διαμονης και σιτισης μονιμων αξιωματικων και υπαξιωματικων που ειναι αγαμοι.διοτι το κοστος διαμονης και σιτισης εντος στρατοπεδου δεν θα εχει σχεση με τα εξωφρενικα ενοικια και δεν θα χρειαζεται να διανυουν αποστασεις για τις στρατιωτικες λεσχες ουτε να εχουν καθημερινα πηγαινε ελα απο το σπιτι στο στρατοπεδο.Ετσι λοιπον οσοι δυσκολευονται να τα φερουν βολτα θα εχουν αυτην την επιλογη.Αυτο το μετρο δεν θα επιβαρυνει το δημοσιο διοτι θα πληρωνεται η διαμονη και η σιτιση και εκτος αυτου σε εκτακτες περιπτωσεις θα γινεται καλυτερη και αμεση κινητοποιηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή