ΥΕΘΑ για νυχτερινή αποζημίωση: Εγκρίθηκε η ΚΥΑ από ΥΠΟΙΚ και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ για καταβολή οφειλομένων

ΥΕΘΑ για νυχτερινή αποζημίωση: Εγκρίθηκε η ΚΥΑ από ΥΠΟΙΚ και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ για καταβολή οφειλομένων

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα «Αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Όπως ήδη σας είχα ενημερώσει, μέσω της παρούσας διαδικασίας, το γεγονός ότι δεν είχε εισέτι εκδοθεί η οικεία ΚΥΑ, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), οφειλόταν στις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες και την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής των ετών 2019 - 2022.

Περαιτέρω, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων εμπίπτει αποκλειστικά στο ΥΠΟΙΚ, η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του ΥΠΕΘΑ, μετά τη λήψη των επικαιροποιημένων προτάσεων του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προέβη στη σύνταξη του σχετικού σχεδίου ΚΥΑ, το οποίο εγκρίθηκε από το ΥΠΟΙΚ και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκειμένου να καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74).

Το προκαλούμενο από τη ρύθμιση ετήσιο κόστος εκτιμάται στα 25 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο, κατόπιν επικοινωνίας με το ΥΠΟΙΚ, πρόκειται να ενταχθεί στον Π/Υ έτους 2023.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Να δείτε το έκτρωμα όταν κυκλοφορήσει τι αντιδράσεις θα προκαλέσει. Τα ξέρετε ορισμένοι αλλά δεν τα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 50-100€ έκαστος και καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βγαίνουν τα κουκιά αν είναι για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις 25 εκατομμύρια μόνο για το έτος 2023, εκτός αν δεχθεί ενίσχυση ο υπόψη ΑΛΕ κατά την διάρκεια του έτους. Σε κάθε περίπτωση περιμένω να δω πως θα εξιδικευει η ΚΥΑ τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης της υπόψη αποζημίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άργησες Νικολάκη. Τα υπόλοιπα θα σας τα πούμε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δούμε πόσο πλαφόν σε ώρες θα έχει,πιστεύω γύρω στις 40 και σε ποιες υπηρεσίες θα πληρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν από όλο το προσωπικό εκτελούν υπηρεσία οι 50000 προκύπτουν 3 8ωρα το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το νυχτερινό είναι 22:00 με 06:00 της επομένης=8 ώρες. Η αποζημίωση θα είναι για 5 ώρες. Ένα πράγμα σωστό δεν μπορούν να κάνουν. Νέοι δικαστικοί προσφυγές νέες επερωτήσεις στη ΒτΕ κλπ κλπ κλπ τι είχες Φλώρο μου τι είχα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις δεν έχει πιάσει το νόημα , αυτοσκοπός δεν είναι να πάρει κάποιος ένα 50αρικο νυχτερινά αλλά να μπει ένα ανάχωμα στον αριθμό κ στην εκτέλεση υπηρεσιών για ψύλλου πήδημα.ΦΡΕΝΟ.

      Διαγραφή
  8. Έχουμε και εμείς να σας ξεπληρωσουμε κάτι ωφειλωμενα....... Στις προσεχείς εκλογές. Γελάτε τώρα και μας δουλεύετε...... Έτσι νομίζετε όμως....... Θα σας ξαποστειλουμε...... Εδω είμαστε..... Εσείς όμως δεν θα είστε σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεξαρτήτως της ΚΥΑ η αποζημίωση για αργίες Κυριακές κλπ 2018, 2021, 2022?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με 100 νέους ελαφράς υπηρεσίας που βγαίνουν κάθε μήνα κ στους 3 κλάδους, μια χαρά θα φθάσουν τα 25 εκατομμύρια και θα περισσεύουν και για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δεν το επιτρεπουν τα δημοσιονομικα και για αποζημιωση αργιων Κυριακων κλπ. μηπως να αναλαμβανουν αλλοι δημοσιοι υπαλληλοι που πληρωνονται γι αυτα?Το αυτο και για τους δημοσιους υπαλληλους που υπαγονται σε βαρεα κι ανθυγιεινα ενω οι στρατιωιτικοι με τα ιδια υπηρεσιακα καθηκοντα...οχι.Οπου δεν το επιτρεπουν τα δημοσιονομικα για τους στρατιωτικους να αναλαμβανουν εκεινοι που τους το επιτρεπουν τα δημοσιονομικα να πληρωνονται σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παναγιωτόμπαλα πες "αλεύρι"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή