ΥΕΘΑ: Το ν/σ που έρχεται δεν επιλύει όλα τα θέματα αλλά κάποια σημαντικά ανακουφίζοντας όλες τις κατηγορίες

ΥΕΘΑ: Το ν/σ που έρχεται δεν επιλύει όλα τα θέματα αλλά κάποια σημαντικά ανακουφίζοντας όλες τις κατηγορίες

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, συναντήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη της Κατερίνης, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του ΔΣ.

Ο κ. Υπουργός βρέθηκε στην πόλη της Κατερίνης για να συνυπογράψει με τον Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.).

Μετά το πέρας της διαδικασίας, κατά τη συνάντησή της με τον κ. Υπουργό, η αντιπροσωπεία της Ένωσής μας τον συνεχάρη για το ως άνω μνημόνιο, καθόσον ανενεργά στρατόπεδα της περιοχής πρόκειται να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και πρασίνου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσής μας μετέφερε στον κ. ΥΕΘΑ τις ανησυχίες των εν ενεργεία στρατιωτικών (εκπροσωπώντας τα στελέχη ως μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Σ.) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και οι οικογένειές, τα οποία ευελπιστούν ότι  θα επιλύσει του αναμενόμενο νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι η καθυστέρηση του νομοσχεδίου αποδίδεται σε τεχνικά οικονομικά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), ενώ γνώρισε ότι τελικώς εγκρίθηκε το νομοσχέδιο από το (ΥΠΟΙΚ) και την ερχόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί προς διαβούλευση. Τόνισε ιδιαίτερα ότι το νομοσχέδιο δεν επιλύει όλα τα θέματα, έρχεται όμως, μέσα στο αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο και υπό τις επικρατούσες για όλη την κοινωνία συνθήκες, να επιλύσει κάποια σημαντικά εξ αυτών, ανακουφίζοντας όλες τις κατηγορίες.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσής μας γνωστοποίησε στον κ. Υπουργό ότι θα συνεχίσει μέσω των εγγράφων της να αναδεικνύει τα προβλήματα των συναδέλφων, αλλά και ότι προτίθεται να σχολιάσει νομοσχέδιο, αφού τελικός σκοπός και των δύο πλευρών είναι η επίλυση των προβλημάτων των στελεχών και των οικογενειών τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Μαυρίδης Βασίλειος ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)
Ο Γεν. Γραμματέας Γκούσκος Νεκτάριος Ανθλγός (ΥΓ)

ΠΗΓΗ: olympiobima.gr

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ, μειώνοντας έτσι οριζόντια όλες τις συντάξεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυξάνει όλες τις συντάξεις κατά 7,75 % από 01/01/2023

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΨΕΜΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΑΗΘΕΙΑ: Χατζηδάκης και Μητσοτάκης εξαπάτησαν τους συνταξιούχους! 910.000 δικαιούχοι δεν θα λάβουν αυξήσεις https://endisy.gr/xatzidakis-kai-mitsotakis-exapatisan-tous-suntaksiouxous/

      Διαγραφή
  2. Γιά τήν παύση τών κρατήσεων 4093/12 από τά ΜΤ ούτε λόγοs εεεε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμμία καινούργια έκτακτη εισφορά για τα μέλη σας προτείνατε στον υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ Ν/Σ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ;;;ΕΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα δωρα ποιοι τα έκοψαν; ποιοι εκοψαν 50%τις συνταξεις; εμας μια φορά περισσότερο απο τους υπόλοιπους συνταξιούχος; η ΝΔ και έπειτα ο Συριζα μας αποτελείωσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσον αφορά την παύση τών κρατήσεων 4093/12 από τά ΜΤ ,ελπίζω ο Υπουργός να αντιληφθεί την ανησυχία ορισμένων για την κατάργηση του 1% κ το μέλλον των οικονομικών των Μ.Τ και να συνεχιστεί απρόσκοπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανένα απολύτως προβλήμα δεν λύνει το νομοσχέδιο,μια αύξηση 10-15 € και η επέκταση της πλασματικής 5ετιας σε ανθρώπους που σε μεγαλύτερο ποσοστό δεν θα την κάνουν χρήση λόγω του ότι υπηρετούν σε μέρη συμφερόντων (βλέπε Σ.Α, ειδικές κατηγορίες κλπ) δεν βοηθούν κανένα!!! 2 είναι τα προβλήματα των στελεχών, Μεταθέσεις κ υπηρεσίες, αυτά θέλουμε να μας λύσει και αυτά πρέπει να σταματάνε max στα 30 χρόνια υπηρεσίας!!!! 30 χρόνια υπηρεσίες και μεταθέσεις είναι υπεραρκετά και πρέπει να σταματάνε.... Αυτό θέλουν όλα τα στελέχη!!!! Ξυπνάτε εκεί στις ενώσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα βολευτουμε παλι με200€ και χτύπημα στην πλάτη από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκεί στην ποες μετά την ανακοίνωση για την διατήρηση της κράτησης του 1 % τον μόνο πού εκπροσωπείται είναι ο εαυτός σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας γκαστρώσατε με αυτό το νομοσχέδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολιτική είναι η ικανότητα του να παρουσιάζεις σήμερα το τι θα γίνει αύριο, και αύριο να εξηγείς γιατί δεν έγινε.
    Ουίνστον Τσόρτσιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε είστε τοσο άχρηστοι, ανίκανοι και λίγοι που δεν μπορειται εδώ και τρία και πλέον χρόνια να φέρετε αυτό το νομοσχέδιο. Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Η κοροϊδία τέλος κύριοι. Μας πάτε από μήνα σε μήνα, από βδομάδα σε βδομάδα και από ώρα σε ώρα. Ως εδώ. Εμείς, τουλάχιστον η ευρεία πλειοψηφία του στρατού και δεν αναφέρομαι στους ανώτατους και σε ορισμένα κομματοσκυλα οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι που θα σας ψηφίσουν, να είστε απόλυτα σίγουροι, ότι όχι απλά θα σας καταψηφισουμε, αλλά η ψήφος μας θα πάει ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΝΆΕΙ. Και όταν βρεθείτε χωρίς το βουλευτικό αξίωμα κύριοι της Κυβέρνησης να γνωρίζετε ότι τα χαδακια έχουν παρέλθει. Μετά αρχίζει το,,, <>§ μαστίγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aλλο ενα μνημονιο για την παραχωρηση περιουσιας του ΤΕΘΑ δεξια και αριστερα. Το εγκλημα αυτο συνεχιζεται. Για τα υπολοιπα, τα προβληματα των συναδελφων δηλαδη, παραειμαστε μεγαλοι για να κλαψουμε αλλα το θεμα ειναι σοβαρο και δεν μπορουμε να βαλουμε και στα γελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να δείτε εμείς στις εκλογές τι ωραία θα σας τα επιλύσουμε τα δικά σας θέματα. Μας ρίχνετε μαύρο στο νομοσχέδιο εσείς και δεν το φέρνετε? Οκ Νο προμπλεμο. Εμείς να δείτε τι μαύρο θα σας ρίξουμε στις εκλογές. Η πολιτική τικη αλητεία σας δεν θα ξεχαστεί ούτε πριν και κυρίως ούτε μετά τις εκλογές. Όταν θα είστε χωρίς εξουσία πλέον θα τα πούμε ένα χεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάτι αντισταθμιστικό για τα στρατόπεδα; Καμιά πολυκατοικία λέω τώρα εγώ ο αφελής; ο κάθε πολιτικαντης από την τσέπη του δίνει όλα αυτά; ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή