Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού στους Στρατιωτικούς ζητά το ΠΑΣΕΣ–Τι αναφέρει ο ν.4093/12

Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού στους Στρατιωτικούς ζητά το ΠΑΣΕΣ–Τι αναφέρει ο ν.4093/12

Την επιστροφή του 13ου και ο 14ου μισθού που περικόπηκαν από τους Στρατιωτικούς λόγω υποχρεώσεων του δεύτερου μνημονίου (του Μεσοπρόθεσμου) ζητά το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑΣΕΣ)

Δείτε την σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Militaire News:

Πλησιάζουν οι ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, με τις υποχρεώσεις στα νοικοκυριά να χτυπούν στο «κόκκινο» και πυκνώνουν οι φωνές των μελών μας κι όχι μόνο, με το ρητορικό ερώτημα «γιατί δεν έχει επιστρέψει η καταβολή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και το επίδομα Άδειας στους δημοσίους υπαλλήλους».

Θυμίζουμε, πως απόρροια του δεύτερου μνημονίου (Μεσοπρόθεσμο) ήταν να καταργηθούν οι λεγόμενοι 13ος και 14ος μισθοί στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο νόμος 4093/12 (ΦΕΚ Α΄ 222/12-12-2012), στο άρθρο 1, παράγραφο Γ, υποπαράγραφο 1, εδάφιο 1, «Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, ή ρήτρα ή όρο συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση ή με ατομική σύμβαση εργασίας ή συμφωνία, για λειτουργούς, υπαλλήλους και μισθωτούς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., και Ο.Τ.Α., καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καταργούνται από 1.1.2013.»

Βέβαια, αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως πολύ πριν τις 1-1-2013, όπου και έγινε η ολική κατάργησή τους, με αντίστοιχα νομοθετήματα, ήδη από το 2010, είχε ξεκινήσει η σταδιακή περικοπή τους.

Ο ίδιος όμως ο νόμος 4093/2012 είχε ως αντικείμενο την «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016». Είναι σαφές πως τίποτα από τα ανωτέρω δεν υφίσταται σήμερα ώστε να είναι δεσμευτική η κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και επιδόματος Αδείας. Πόσο μάλλον όταν από τις 21-8-2018 έχουμε ως χώρα βγει «πανηγυρικά» από τα μνημόνια.

Είναι πραγματικά πολύ οξύμωρο, όταν ως πολιτεία-κράτος δείχνει συστηματικά ανθρωπιά και αλληλεγγύη (και καλώς κάνει) σε συνανθρώπους μας που έχουν λόγω πολέμου ή άλλων αιτιών εισρεύσει στη χώρα μας (νομίμως ή παρατύπως) και δεν μεριμνάει για την επιστροφή στην κανονικότητα, δηλαδή στην προ μνημονίων κατάσταση, για τους πολίτες της.

Ως Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) ζητούμε την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι χρέος της πολιτείας να στηρίξει επιτέλους (έστω και με καθυστέρηση άνω των τεσσάρων ετών) τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα που επωμίστηκαν εν τέλει το μεγαλύτερο ίσως βάρος της όλης εθνικής προσπάθειας για ανάταση των οικονομικών της χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χαριτίδης Χαρίτων
Ο Γεν. Γραμματέας Κατραντζόγλου Ιωάννης

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΠΑΣΕΣ Τι είναι πάλι αυτό;;; Νέο σωματείο για να μπουν σε ειδική κατηγορία πάλι μερικοί για να αποφύγουν μεταθεση;; Πόσα σωματεία ακόμη θα γίνουν;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ώρα θέλετε να σας τα επιστρέψουν δεν μας γράφετε. Και κυρίως ποιο έτος. Εγώ βλέπω πως πράγματι στις 32 Σεπτεμβρίου 3216 θα σας επιστραφούν τα δώρα. Και για να κόψω την πλάκα, μόνο με την ισχύ και ξέρετε εσείς ποια ακριβως ισχύ υπολογίζουν τα λαμογια μπλε, πράσινα ροζ κοκ. , θα σας επιστραφούν όχι απλώς τα δώρα και οι μισθοί, αλλά κυρίως η αξιοπρέπεια που την έχετε χάσει προ πολλού. Με αυτές τις ιεραρχίες όμως αποτελουμενες από κότες, τροκτικα και γυμνοσαλιαγκες οι οποίες έχουν διασφαλίσει ζωή χαρισαμενη για τους ίδιους τα παιδιά τους και των παιδιών τους τα παιδιά, δεν έχετε καμία ελπίδα. Πρώτα πρέπει να σπάσει το απόστημα και μετά να βάλετε νέα δόντια. Μέχρι τότε το πολύ κάνα γιαουρτακι να σας δώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ δεν δίνουν 8,5€ για υπηρεσίες Κυριακής και αργιών..... αλλά οι στρατηγοί έχουν πληρωτεες 300+ ημέρες εκτός έδρας, χώριά το 4χιλιαρο € μηνιαίως και τους τεμεναδες των από κάτω που φυτοζωουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ΠΑΣΕΣ και ΣΕΝΤΡΕΣ να ξέρετε δεν καταλαβαίνουν τα μπλε λαμογια. Σύντομα όμως θα έρθουν τα ΣΟΥΤΙΑ. Εκεί να δεις γλέντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή