Τανάγρα: Στην 114 Πτέρυγα Μάχης το 9ο Ελληνικό Rafale F3R

Τανάγρα: Στην 114 Πτέρυγα Μάχης το 9ο Ελληνικό Rafale F3R

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Λίγο πριν τις 13.00 σήμερα, προσγειώθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης ένα ακόμη μαχητικό Rafale F3R κι εντάχθηκε στην δύναμη της 332 Μοίρας.

Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά αεροπλάνο από την πρώτη παρτίδα 6 μαχητικών νέας κατασκευής που παραδίδει η Dassault Aviation στην Πολεμική Αεροπορία. Το αεροπλάνο με αριθμό ουράς «450», επρόκειτο αρχικώς να έλθει στην Ελλάδα με το προηγούμενο ζεύγος αλλά όπως έχουμε γράψει, τελικώς παρέμεινε στην Γαλλία, επειδή απαιτήθηκαν ορισμένοι επιπλέον έλεγχοι, όπως απέδειξαν οι δοκιμές.

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται η άφιξη και του 4ου αεροπλάνου νέας κατασκευής. Αυτό είναι το «453» που ήδη εκτελεί δοκιμαστικές πτήσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία. Το «453» έχει προγραμματισθεί να διέλθει την διαδικασία παραλαβής από την επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας στις 13 Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσει η προετοιμασία και η πτήση μεταφοράς στην Ελλάδα έχει προγραμματισθεί για την 16η Δεκεμβρίου.

Η συμπλήρωση παραλαβής των έξι μαχητικών προβλέπεται τον Φεβρουάριο του 2023 ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν μέχρι τον Αύγουστο οι παραλαβές της δεύτερης παρτίδας έξι μεταχειρισμένων αεροπλάνων που θα προέλθουν από την Γαλλική Αεροπορία.

ΠΗΓΗ: doureios.com - 2η ΦΩΤΟ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια