Με ψεύτικη χειροβομβίδα λήστευε τράπεζες ο Συνταγματάρχης – Λεία σχεδόν 10.000€

Με ψεύτικη χειροβομβίδα λήστευε τράπεζες ο Συνταγματάρχης – Λεία σχεδόν 10.000€

Ψεύτικη ήταν η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε ο Συνταγματάρχης του στρατού για να ληστεύει τράπεζες των Νοτίων Προαστίων και με την απειλή αυτής είχε αποσπάσει τουλάχιστον 10.000 ευρώ από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Συνταγματάρχης, που κατηγορείται για τρεις ληστείες τραπεζών, είχε πάνω του πέντε μπουκαλάκια τα οποία είχε κολλήσει με μονωτική ταινία με τέτοιο τρόπο που να μοιάζουν ως χειροβομβίδα. Με αυτή την κατασκευή είχε καταφέρει να τρομοκρατήσει τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Ο άνδρας κατηγορείται για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, ενώ το πρωί της Δευτέρας είχε ληστέψει τράπεζα στην περιοχή της Αργυρούπολης με την απειλή της ψεύτικης χειροβομβίδας.

Ο δράστης στη συνέχεια εξαφανίστηκε και λίγο αργότερα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο 53χρονος ήταν Συνταγματάρχης Οικονομικού–Από το καλοκαίρι είναι εκτός Στρατού και αναμένει το ΦΕΚ αποστρατείας του (BINTEO)

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 53χρονος είχε ήδη ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι μετά τη ληστεία της Αργυρούπολης εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο τμήμα, όπου και συνελήφθη.

Η ψεύτικη χειροβομβίδα

Ο 53χρονος ξεκίνησε τις ληστείες τον Οκτώβριο. Έμπαινε στις τράπεζες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την «χειροβομβίδα», αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από την έξοδο κινδύνου του καταστήματος.

Πάνω του βρέθηκε και κατασχέθηκε σακούλα που περιείχε 2.500 ευρώ, καθώς και 5 πλαστικά μπουκαλάκια που είχε τυλίξει με μονωτική ταινία και αυτά παρουσίαζε ως χειροβομβίδα…

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του αλλά και περίπου 10.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στο σπίτι του.

Τέλος, ο 53χρονος φαίνεται πως στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία, υπεξαίρεση, απάτη και δόλια αποδοχή υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι, εδώ και 3 χρόνια, η συγκεκριμένη και τωρινή ιεραρχία και ηγεσία ων ΕΔ, τον κρατούσαν ε.ε. και θα τον κρατούσαν ακόμη να ληστεύει τράπεζες και υπηρεσία αν δεν τον έπιαναν (με ποιανού εντολή άραγε, και αυτό χρήζει ενδελεχούς διερεύνησης από τα συνδικαλιστικά όργανα μήπως και κάνουν και κάτι χρήσιμο), ενώ κατά τα άλλα αποστράτευαν συνταγματάρχες χωρίς καν να συμπληρώσουν τα 35 χρόνια, με πλήρης στρατιωτικες σπουδές (ΑΔΙΣΠΟ, ΣΕΘΑ) με μεταπτυχιακά σχετικότατα με την άμυνα και όχι "δασκαλίστικα", με εκπαιδεύσεις και μετεκπαίδευσεις αλλά και εξειδικεύσεις πανάκριβες για την πατρίδα και τις ΕΔ (χειριστές ΕΠ, αξκοί σωμάτων κλπ). Δηλαδή αυτήν την κοροϊδία και την ξεφτίλα των δοσίλογων κρίσεων της παράγκας εδώ και χρόνια στις ΕΔ, θα την πληρώσει κανείς ρε άχρηστοι; Η ιεραρχία και η ηγεσία των ΕΔ είναι πολύ λίγη και μικροπρεπής, ειδικά στις κρίσεις, που οσονουπω ακολουθούν. Ντροπή ρε, λίγη ντροπή δεν έβλαψε κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι και μλκς...αν και ήταν του οικονομικού ούτε να κλέψει δεν μπορούσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 6 Δεκ. 7.01. Πολυ σωστα. Οταν ομως λες ''ντροπη'' σε καποιον που αποδεδειγμενα δεν εχει ντροπη ειναι σαν να μην του λες τιποτα. Γι' αυτον ειναι μια αγνωστη λεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή