«Σάλπισμα» μάχης από τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Στγο ε.α. Κ.Γκίνη: «Βρισκόμαστε σε τροχιά πολέμου με την Τουρκία»! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σάλπισμα» μάχης από τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Στγο ε.α. Κ.Γκίνη: «Βρισκόμαστε σε τροχιά πολέμου με την Τουρκία»! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πρέπει να υπάρξει προετοιμασία της κοινής γνώμης και πολεμική προπαρασκευή...»

«Έξω από τα δόντια» μίλησε ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «τροχιά πολέμου» με την Τουρκία.

Επεσήμανε ακόμα ότι «πρέπει να υπάρξει προετοιμασία της κοινής γνώμης», ενώ ζήτησε «πολεμική προπαρασκευή για να είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το ενδεχόμενο πολέμου»!

Είπε ακόμα στο militaire.gr ο κ. Γκίνης:

«Μπορεί η Ρωσία να μην μας έχει υποστηρίξει όπως θα θέλαμε, αλλά υπάρχουν ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να προβληματιστούμε για τη σχέση μας με τη Μόσχα … Η Γαλάζια Πατρίδα δεν είναι κάτι απλό, η Τουρκία επιδιώκει την αλλαγή του καθεστώτος του Αιγαίου. Η Άγκυρα προσπαθεί να ενώσει το θέμα των Στενών με τη Γαλάζια Πατρίδα κι αυτό ενδιαφέρει και τη Ρωσία … Η αναφορά μας απλώς στο Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να μπορείς να κατοχυρώσεις τα δικαιώματα σου, δεν καταλήγει πουθενά».

«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο συζητείται από το 2013 και υπήρχαν δημοσιεύματα από το 2011. Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να δηλώνει ότι έπεσε από τα σύννεφα το 2019».

«Γιατί δεν καλούνται οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτουν πολιτικά κόμματα για τις επιπτώσεις της αποστολής στρατιωτικού υλικού (σ.σ. στην Ουκρανία) … Δεν πρέπει να δραματοποιούμε τα γεγονότα».

«Βρισκόμαστε σε τροχιά πολέμου με την Τουρκία γιατί η Τουρκία με την Γαλάζια Πατρίδα έχει θέσει στην Ελλάδα ένα ανελαστικό πρόβλημα που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί. Ποια ελληνική κυβέρνηση θα πάει να διαπραγματευτεί το μισό Αιγαίο; Οι Τούρκοι έχουν αφήσει πίσω των 25ο μεσημβρινό και έχουν αρχίσει να μιλούν για τον 23ο μεσημβρινό στο Αιγαίο! Πρέπει να υπάρξει προετοιμασία της κοινής γνώμης και πολεμική προπαρασκευή για να είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το ενδεχόμενο πολέμου».

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr - ΦΩΤΟ: Αρχείου

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Αυτός καλό είναι να μην περνάει τόση ώρα στο καφενείο γιατί το τσίπουρο δεν του κάνει καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aλλος ενας περισπουδαστος αναλυτης....... Αs an aside αρκετοι αρχηγοι εφυγαν σε ενα χρονο. Οι πιο πολλοι εφυγαν με το κεφαλι ψηλα...... Δεν διαπιστωσαν την μερα που εφευγαν οτι επειδη αποστρατευτηκαν, κινδυνευει η ασφαλεια της χωρας ...... και το κερασακι στην τουρτα, δεν ειπαν στην Ημ. Διαταγη τους οτι ειχε πει ο Προεδρος Κεννεντυ παρουσιαζοντας το για δικο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτιστικός γραφειοκράτης,ο ορισμός της φράσης!!!!!Αρε Βενιζέλο πόσο δίκιο είχες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταμάτα να μιλάς Γκίνη!!!!Πέρα του ότι δεν σου δίνει σημασία κανένας, προκαλεις και αηδία στα στελέχη,πόσα να αντέξουν ακόμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα σορό μπούρδες υποχρέωση τους είναι να μην πάμε σε πόλεμο γιατί η καταστροφή θα είναι και για τις δύο χώρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πομφόλυγες ανοησίες υπο την μορφή σοβαροφανούς μελέτης του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτιμος με 8 μηνες θητεια δεν γινεται ...μαλλον συμβασιουχος ηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή