Απάντηση ΥΕΘΑ για χορήγηση νέων ταυτοτήτων στα στελέχη ΕΔ ως ταξιδιωτικών εγγράφων

Απάντηση ΥΕΘΑ για χορήγηση νέων ταυτοτήτων στα στελέχη ΕΔ ως ταξιδιωτικών εγγράφων

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Χορήγηση νέων ταυτοτήτων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος που θα αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα», σας γνωρίζω ότι το ΥΠΕΘΑ, μέσω του ΓΕΕΘΑ, έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση έκδοσης της προβλεπόμενης ΚΥΑ, από την εξουσιοδοτική διάταξη των άρθρων 40 και 48 του ν.4609/2019 (Α΄67), η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων προϋποθέτει την περιέλευση στοιχείων από την συναρμόδια Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, συνυπολογιστέα παράμετρο συνιστά η ολοκλήρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τρέχοντος διαγωνισμού για την προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ).

Ως εκ τούτου και λόγω της μη ολοκλήρωσης του ως άνω διαγωνισμού, δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου, καθώς ο διαγωνισμός επισπεύδεται με μέριμνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Ουαααχαχαχαχα. Σιγά μην σας απαντούσε. Ουααχααχαχχαα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άστο σύντροφε βγάλαμε διαβατήριο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο άνθρωπος είναι ανίκητος, γελάνε και οι πέτρες μαζί του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε καμία πενταετία θα βγει άλλη ΚΥΑ... όπως για τα νυχτερινά...ο πιο άχρηστος υπουργός

  ΑπάντησηΔιαγραφή