Έβρος: Τι κοιτάζουν προς Ελληνικό έδαφος στο Πύθιο δύο Τούρκοι Σωματάρχες; (ΦΩΤΟ)

Έβρος: Τι κοιτάζουν προς Ελληνικό έδαφος στο Πύθιο δύο Τούρκοι Σωματάρχες; (ΦΩΤΟ)

Την τελευταία φορά που μετέβησαν «μαζεμένοι» Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί στον Έβρο ήταν πριν τα γεγονότα του 2020 - Συνάντηση με Εκπροσώπους της Εταιρείας «Lockheed Martin»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Διοικητής 2ου Σώματος Στρατηγός Rasim Yaldız και ο Διοικητής του 5ου Σώματος Στρατηγός Tevfik Algan πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις και ελέγχους στα συνοριακά φυλάκια στις 7 Νοεμβρίου.

Πολλά ερωτηματικά εξάγονται όχι από μια «συνηθισμένη» για πολλούς, επιθεώρηση δύο Τούρκων αξιωματικών σε ένα συγκεκριμένο συνοριακό με την Ελλάδα φυλάκιο, αλλά για τις αληθινές προθέσεις του τουρκικού καθεστώτος.

Απορία πάντως προκαλεί η παρουσία δύο Τούρκων Ανωτάτων Αξιωματικών (Σωματαρχών) σε συγκεκριμένο φυλάκιο στο Πύθιο, αφού την τελευταία φορά που εθεάθηκαν Τούρκοι αξιωματικοί να ελέγχουν συγκεκριμένα δρομολόγια, ήταν πριν τα γεγονότα του Έβρου το 2020.

Πιθανόν όμως να τους θορύβησε το γεγονός του θανάτου Βούλγαρου συνοριοφύλακα πριν λίγες ημέρες από Τούρκο δουλέμπορα.

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή αυτή, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, διότι σαφώς ο τουρκικός στρατός ελέγχει ασφυκτικά τα σύνορα του μιας και είναι στρατιωτική περιοχή, όπως απέδειξε και το περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στελεχών παλαιότερα, και τίποτα δεν κινείται χωρίς την έγκριση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Είναι γνωστό επίσης εδώ και πολύ καιρό ότι οι Τούρκοι αναζητούν «περάσματα» στην απέναντι πλευρά, για αυτό πιθανότατα να χρησιμοποιούν κατά κόρον παράνομους μετανάστες, για να διακρίνουν αυτά τα περάσματα στο Ελληνικό έδαφος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια