Λιμενικό Σώμα: Εκδόθηκαν 2 νέες προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις-Ποιες ειδικότητες ζητούνται-Δείτε τα ΦΕΚ

Λιμενικό Σώμα: Εκδόθηκαν 2 νέες προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις-Ποιες ειδικότητες ζητούνται-Δείτε τα ΦΕΚ

Α. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 70/10.11.2022:

Προκηρύσσουμε διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή συνολικά εκατό (100) Αξιωματικών Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, προερχόμενων από ιδιώτες.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως ακολούθως:

α. Ειδικότητα Κυβερνήτη

Σαράντα (40) θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Πλοιάρχων της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Πλοίαρχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

β. Ειδικότητα Μηχανικού

Εξήντα (60) θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Μηχανικών της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση που οι καθορισθείσες θέσεις σε μία από τις ως άνω ειδικότητες δεν καλυφθούν, ούτε από πτυχιούχους Α.Ε.Ν. της ημεδαπής, ούτε της αλλοδαπής, λόγω μη προσέλευσης ή αποτυχίας των υποψηφίων, τότε συμπληρώνονται από υποψηφίους της άλλης ειδικότητας, κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης και λαμβάνοντας υπόψη την καθορισθείσα στην προηγούμενη παράγραφο σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Όσοι/ες έχουν τα προσόντα του Κεφαλαίου Β΄ της παρούσας και επιθυμούν να καταταγούν ως απευθείας κατάταξης Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ , Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση στην εφαρμογή https://portal.hcg.gr/stratol που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 21/11/2022 ημέρα Δευτέρα, έως και 21/12/2022 ημέρα Τετάρτη.

Μετά την 21/12/2022, η εφαρμογή απενεργοποιείται και ως εκ τούτου, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Η είσοδος των υποψηφίων στην εφαρμογή γίνεται με τους προσωπικούς τους Κωδικούς TAXISnet.

Μετά τη συμπλήρωση και την ηλεκτρονική καταχώρισή της, η εν λόγω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση γίνεται εκτυπώσιμη.

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ από την εφαρμογή την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωσή τους, να την ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ και αφού θεωρηθεί για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ (από αρμόδια Αρχή), να την υποβάλουν ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, με συστημένη αλληλογραφία, ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, τις ημερομηνίες από 21/11/2022 ημέρα Δευτέρα έως και 22 /12/2022 ημέρα Πέμπτη, στην Επιτροπή Παραλαβής - Ελέγχου δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στην ακόλουθη διεύθυνση:

Διαγωνισμός έτους 2022 για την πλήρωση 100 θέσεων Αξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/ ΑΡΧΗΓΕΙΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακτή Βασιλειάδη-Πύλες Ε1-Ε2, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18510

Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής υποβολής διαπιστώνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού).

Δείτε ΕΔΩ την σχετική προκήρυξη

Β. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 72/11.11.2022:

Προκηρύσσουμε διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) έξι (6) Αξιωματικών Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών - γυναικών) ειδικότητας Οικονομικού με τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όσοι έχουν τα προσόντα του Κεφαλαίου Β΄ της παρούσας και επιθυμούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Οικονομικού, υποβάλουν αίτηση μαζί με πλήρη δικαιολογητικά, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ με συστημένη αλληλογραφία, τις ημερομηνίες από 21/11/2022 , ημέρα Δευτέρα, έως και 12/12/2022, ημέρα Δευτέρα, στην αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης του διαγωνισμού, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ – ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής/ Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακτή Βασιλειάδη-Πύλες Ε1-Ε2, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18510

Το εμπρόθεσμο της υποβολής διαπιστώνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού).

Η Αίτηση, η οποία θα πρέπει να έχει θεωρηθεί από αρμόδια Αρχή για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική προκήρυξη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια