Μαύρα μαντάτα για απόστρατους από ν/σ υπ. Εργασίας–Κατατίθεται η κατάργηση ν.4093/12–Το ΥΠΟΙΚ πιέζει για αναδρομική ισχύ από Ιαν 22

Μαύρα μαντάτα για απόστρατους από ν/σ υπ. Εργασίας–Κατατίθεται η κατάργηση ν.4093/12–Το ΥΠΟΙΚ πιέζει για αναδρομική ισχύ από Ιαν 22

Σύμφωνα με το Militaire News η κατάργηση του ν. 4093/12 θα κατατεθεί σύντομα για διαβούλευση και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών πιέζει για αναδρομικά μόνο από τον Ιανουάριο του 2022 και όχι από το 2021 όπως είχε υποσχεθεί ο ΥΕΘΑ

Όπως αναφέρει το Militaire News:

Δυστυχώς τα τελευταία νέα, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ήταν στην διαβούλευση και σύντομα οδεύει προς την βουλή, δεν ηχούν και τόσο αισιόδοξα για τους απόστρατους συνταξιούχους όπως φαίνεται και στην απάντηση του υπουργείου Οικονομικών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Το πιο παράδοξο είναι ότι οι «χακί συνδικαλιστές» με παρεμβάσεις τους (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που θεωρούσαν ότι είναι υπέρ των στρατιωτικών, συνδράμουν στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς (1%) του άρθρου 38 του ν. 3986/2011 από τα εν ενεργεία στελέχη.

Αυτό σημαίνει ότι τα μετοχικά ταμεία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο σοβαρές απώλειες εσόδων στους προϋπολογισμούς τους, χωρίς να υπάρχουν ισοδύναμες εισροές με αποτέλεσμα να οδηγηθούν μαθηματικά σε μείωση μερισμάτων.

Η πρώτη μείωση θα γίνει με την κατάργηση του ν. 4093/12 όπου σύντομα θα κατατεθεί για διαβούλευση και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών πιέζει για αναδρομικά μόνο από τον Ιανουάριο του 2022 και όχι από το 2021 όπως είχε υποσχεθεί ο ΥΕΘΑ.

Η κράτηση αυτή ορθά πρέπει να καταργηθεί, διότι πέρα της αντισυνταγματικοτητας, είναι άδικη, γίνεται μόνο στους παλαιούς μερισματούχους και στην πραγματικότητα γίνεται μια ανακύκλωση του χρήματος μεταξύ των μερισματούχων.

Η δεύτερη όμως κατάργηση, αφορά στην ειδική εισφορά 1% του άρθρου 38 του ν. 3986/2011 που πληρώνουν τα εν ενεργεία στελέχη (και υπήρχε πρόβλεψη διατήρησης με το άρθρο 12 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου εργασίας) και θα επιφέρει για τα ΜΤ επιπλέον σημαντικές μειώσεις.

Συγκεκριμένα για το ΜΤΝ μας είπαν ότι η απώλεια της κράτησης του 1% θα επιφέρει απώλειες περίπου 5 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό του και συνολικά οι δύο καταργήσεις το ποσό των 10 εκατομμυρίων περίπου.

Η εμμονή κάποιων για κατάργηση της κράτησης της ειδικής εισφοράς (1%) του άρθρου 38 του που γίνεται από το 2011 στα εν ενεργεία στελέχη προς όφελος των εν αποστρατεία στελεχών είναι η τέλεια αυτοχειρία και πέρα ότι είναι άδικο να μην την λάβουν όσοι συνταξιοδοτηθουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι οποίοι πλήρωναν τόσα χρόνια, είναι και η επιτομή του διανεμητικού συστήματος των μετοχικών μας ταμείων.

Διανεμητικό ονομάζεται το σύστημα, όταν οι εισφορές των υφιστάμενων ασφαλισμένων (εν ενεργεία στελεχών) χρηματοδοτούν τις συντάξεις των υφιστάμενων συνταξιούχων (μερισματούχων) καθώς ως γνωστόν τα Μετοχικά Ταμεία χρηματοδοτούνται από τα εν ενεργεία στελέχη και λαμβάνουν τα εν αποστρατεία στελέχη.

Ελπίζουμε στην συντονισμένη και τεκμηριωμένη διαμαρτυρία από τις τρεις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων προς την Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ώστε να αποσοβηθεί έστω και την τελευταία στιγμή το «αυτογκόλ» που πάει να συντελεστεί.

Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

  1. Ποιο αυτογκόλ ακριβώς? Για πόσα χρόνια θα πληρώνει το εε στέλεχος ειδικές εισφορές? Ρίξτε μια ματιά στον ακόλουθο σύνδεσμο για να καταλάβετε την αγανάκτηση του εε προσωπικού. http://www.opengov.gr/minlab/?p=5781

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δει το ΜΤΝ τι θα εισπράξει από τα εξοπλιστικά και να σταματήσει την κλάψα για τις εισφορές των εε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εμμονή κάποιων για κατάργηση της κράτησης ... ποιων κάποιων δηλαδή? Γιατί δεν ονομάζεται αυτούς που επιτέλους σκέφτηκαν και το εε προσωπικό? και γιατί όχι να βγούμε και να τους πούμε ΜΠΡΑΒΟ. Ας δουν τα ΜΤ τα οικονομικά τους και ας αφήσουν τους εε. Αρκετές μη ανταποδοτικές εισφορές καταβάλουν. Όσο έδινε το ΜΤΝ έκτακτα μερίσματα ήταν καλά? Τώρα θα του λείψουν οι άδικες, μη ανταποδοτικές εισφορές του εε προσωπικού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ακυρώσουν δηλ. οι Ενώσεις Αποστράτων τις επίσημες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού? Πριν την εν λόγω εισφορά πως ζούσαν δηλ. τα ΜΤ? Για πόσο χρόνο νομιμοποιείται να καταβάλλεται έκτακτη εισφορά? Αν τα ΜΤ δεν δύνανται να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με έκτακτα μερίσματα κλπ να βγουν να προτείνουν αύξηση της νόμιμης κράτησης των Παγίων Δικαιωμάτων. Εκεί να δούμε πόσο μάγκες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι θαρθεις μέχρι πριν τρία χρόνια δεν θέλουμε το 1% τις μπατηριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο γνωστός ναύαρχος των οικονομικών τα λέει αυτά? Σαν δεν ντρέπεται λέω εγώ. Μάλλον βλέπει πως ο Μάρτιος είναι κοντά και σου λέει τώρα που θα περάσω απτην άλλη όχθη να συνεχίσει η εισφορά στους εε. ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκεκριμένα για το ΜΤΝ μας είπαν...Ποιος σας είπε δηλ? να το μάθουμε και εμείς και μετά να σας πούμε εμείς για τις επιτομές των διανεμητικών, τρομάρα σας, που δεν μπορείτε να ανεβάσετε ένα νομοσχέδιο και για τις αντικειμενικές στη Μύκονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ λέω να το κάνουμε 2% για να πάρεις και ένα έκτακτο μέρισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο γελοιος εισαι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 9:03:00 μ.μ. μπάρμπα καταργήθηκε

      Διαγραφή
  9. Kαταργηση ειδικου δηθεν μισθολογιου και μετοχικων ταμειων.Κανονικα στο μισθολογιο των δημοσιων υπαλληλων και στο επικουρικο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή δεν καταλαβαίνω και πολλά από οικονομικά, αν σταματήσει το 1% τι διάρκεια ζωής προβλέπεται για το ταμείο?? οι σημερινοί εε όταν γίνουν εα θα υπάρχει ταμείο να τους παρέχει μέρισμα ???

      Διαγραφή
  10. ετοιμαστε παχυ πορτοφολι......................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως αναγράφεται και στο άρθρο, ο νόμος 4093 έχει κριθεί αντισυνταγματικός για τα επικουρικά - μετοχικά ταμεία. Συνεπώς όχι μόνο θα πρέπει να είχαν σταματήσει οι κρατήσεις άμεσα, αλλά και όλα τα κλεμμένα χρήματα μας πρέπει να επιστραφούν.
    Θα πρέπει όμως να αναρωτηθεί κανείς γιατί εμπλέκονται άλλοι εκτός των μετοχικών για τα χρήματα αυτά.. Μήπως τα χρήματα των μετοχικών ταμείων ανήκουν και σε άλλους πλην των μετοχικών ; (Ερώτημα).
    Ήδη έχουν ασκηθεί αγωγές για επιστροφή των παρανόμα παρακρατημενων χρημάτων του 4093, όπως έγινε και με το υπόλοιπο εφάπαξ και το οποίο το λάβαμε με τόκο. Ότι πόσα αποφασίσουν να επιστρέψουν, τα υπόλοιπα αναδρομικά πόσα θα τα βγάλουν τα δικαστήρια με τόκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο αναίσθητος και συμφεροντολόγος πρέπει να είναι κάποιος για να ζητάει την άδικη επιβάρυνση του εε προσωπικού με τη συνέχιση της έκτακτης μη ανταποδοτικής εισφοράς του ν.3986?Ειλικρινά απορώ με την ασχετοσύνη και την ανικανότητα ορισμένων που επιζητούν την άδικη επιβάρυνση των εε (πλέον των πάγιων εισφορών και των μη ανταποδοτικών διαφορών στις αλλαγές μισθολογικών κλιμακίων) αντί να συμμαζέψουν τα οικονομικά τους. 11 χρόνια έκτακτες εισφορές είναι πολλά. Όποιος είναι ανίκανος εκεί στα ΜΤ σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το Υπουργείο Οικονομικών δεν το ενδιαφέρει από πότε θα καταργηθούν οι κρατήσεις του νόμου 4093/12 στους μερισματούχους των μετοχικών ταμείων διότι δεν δίνει ούτε 1 ευρώ χορήγηση στα μετοχικά ταμεία ? και φυσικά τα αναδρομικά θα επιστραφούν από τα μετοχικά ταμεία που λαμβάναν τα χρήματα των κρατήσεων και παρέμεναν στα ταμεία τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα, κάνε αν θες επανυπολογισμό της σύνταξης χωρίς να συμμετέχουν τα ταμεία στην κράτηση του Ν.4093 και θα δεις πόσα πρέπει να σου επιστρέψει το υπουργείο (περισσότερα από τα ταμεία)

      Διαγραφή
  14. Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί εφαρμόζουν το δόγμα διαίρει και βασίλευε. Ξεκατινιαστείτε μεταξύ σας ε.α και ε.ε γιαυτο μας έχουν στο φτύσιμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η κράτηση Ν4093/2012 ορθά πρέπει να καταργηθεί, διότι πέρα της αντισυνταγματικοτητας, είναι άδικη, γίνεται μόνο στους παλαιούς μερισματούχους που εφυγαν εως και το 2018.
    Η εμμονή κάποιων για κατάργηση της κράτησης της ειδικής εισφοράς (1%) του άρθρου 38 ΔΗΛΑΔΗ οι «χακί συνδικαλιστές»με παρεμβάσεις τους > https://www.staratalogia.gr/2022/10/1-12.html
    είναι και η επιτομή του διανεμητικού συστήματος των μετοχικών μας ταμείων ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ μην κατηγορησουν τα....εφαγαν οι....παλιοι.
    Η κρατηση 1% πρεπει αν διατηρηθει σε ολους λογω ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.Οι Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 έχουν καταργηθεί στις νέες και στις επανυπολογισμένες συντάξεις δηλ από 2018 και ανω (αποστρατοι ΕΔ δυο ταχυτητων οπως και μερισματουχοι απο το ιδιο ταμειο ομοιοβαθμοι με τα ιδια χρονια υπηρεσιας ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ.) Μην ''ξεχνάτε'' οτι με τον νομο 4472/17 ΣΥΡΙΖΑ ειχε ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προσωπικη διαφορα δηλαδη θα σταματουσε να δινεται αφαιρουμενη απο τις συνταξεις!!!!!!!
    Ο νομος αυτος των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ευτυχως (για ποιους λογους αραγε???) καταργηθηκε καποιους μηνες πριν τις εκλογες του 2019 με την ψηφο ολων σχεδον των κομματων.
    Δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί ήταν το δωράκι της Μέρκελ απέναντι στην επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί η 4093 είναι άδικη κ η αντίστοιχη του 3986 δίκαιη επιστήμονα? Θα σου πω εγω γιατί. Γιατί η μία σε πονάει ενώ η άλλη πονάει άλλους. Κ ο πόνος των άλλων γίνεται αυξήσεις κ έκτακτα μερίσματα σε σένα κ ασε τα παραμύθια για δημόσια συμφέροντα κ πράσινα άλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θα κατατεθεί σύντομα για διαβούλευση και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών πιέζει για αναδρομικά μόνο από τον Ιανουάριο του 2022 και όχι από το 2021 όπως είχε υποσχεθεί ο ΥΕΘΑ...OΛΟ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΙ ΟΛΟ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή