Δείτε Επιστολή Συντονιστικού 3ΕΑΑ σε Υπ. Εργασίας για Διατήρηση κράτησης 1% ασφαλισμένων στα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ

Δείτε Επιστολή Συντονιστικού 3ΕΑΑ σε Υπ. Εργασίας για Διατήρηση κράτησης 1% ασφαλισμένων στα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ

«Διατήρηση της κράτησης του 1% του προσωπικού που είναι ασφαλισμένο στα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. που είχε θεσπιστεί με την παρ. 2β του άρθρο 38 ν. 3986/2011 και αποδίδονταν υπέρ των εν λόγω Ταμείων»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Στο πρόσφατο νομοσχέδιο με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», όπως κοινοποιήθηκε στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, είχατε συμπεριλάβει στο άρθρο 12 παρ. β, την διατήρηση της κράτησης του 1% των εν ενεργεία συναδέλφων μας ασφαλισμένους στα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. που είχε θεσπιστεί με την παρ. 2β του άρθρου 38 του ν. 3986/2011 και αποδίδονταν υπέρ των εν λόγω Ταμείων.

Η κράτηση αυτή αποτελούσε σημαντικότατη ενίσχυση των πόρων εσόδων των Μετοχικών μας Ταμείων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ: Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% κινείται σε ΛΑΘΟΣ κατεύθυνση

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 16.11.2022 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για συζήτηση, έχετε απαλείψει την παραπάνω παράγραφο και έτι περισσότερο καταργείτε και την υπόψη κράτηση με το άρθρο 72 παρ. α του υπό ψήφιση νόμου.

Η αλλαγή αυτή επήλθε μετά από συνάντησή σας και τις παρεμβάσεις διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων (ΠΟΜΕΝΣ, ΠΟΕΣ, κτλ) για τους οποίους έχουμε αντιληφθεί ότι μετά από διαβούλευση αναγνώρισαν το λάθος των ενεργειών τους.

Επειδή εκτιμούμε ότι γνωρίζουμε καλύτερα την επικρατούσα άποψη του συνόλου των ΕΔ, τόσο των εν ενεργεία συναδέλφων μας όσο και των εν αποστρατεία πιστεύουμε ότι πρέπει να υιοθετήσετε την άποψη της πλειοψηφίας.

Η κατάργηση της παραπάνω εισφοράς θα επιφέρει άμεση μείωση των χορηγούμενων μερισμάτων σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και θα προκαλέσει τη μήνη τόσο των σημερινών μερισματούχων όσο και των μελλοντικών αντίστοιχα.

Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα κ. Υπουργέ, παρακαλούμε να επανέλθει το άρθρο 12 στην αρχική του μορφή και όπως είχε αρχικώς κατατεθεί στην ανοικτή δημόσια διαβούλευση.

Την επιστολή σε αρχείο pdf μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ:

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Αναγνώρισαν το λάθος των ενεργειών τους ...γνωρίζουμε καλύτερα την επικρατούσα άποψη των ε.ε ... αλήθεια ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς γνωρίζετε με πόσα ζει ο Λχίας ή ο Ανθλγός καλύτερα από τον καθένα. Η ντροπή ντράπηκε μαζί σας. Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς να παίρνουμε τα έκτακτα μερίσματα και τα παχυλά ΕΦΑΠΑΞ και για τους υπολοίπους έχει ο Μεγαλοδύναμος. Αναφέρεστε στη δημόσια διαβούλευση αλλά μάλλον δεν ρίξατε ματιά σε αυτή, διαφορετικά δεν θα γράφατε αυτές τις ανοησίες. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εμμονή «χακί συνδικαλιστών» με παρεμβάσεις τους για κατάργηση της κράτησης της ειδικής εισφοράς (1%) του άρθρου 38 είναι και η επιτομή του διανεμητικού συστήματος των μετοχικών ταμείων.
    Ελπίζουμε στην συντονισμένη και τεκμηριωμένη διαμαρτυρία από τις τρεις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων προς την Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ώστε να αποσοβηθεί έστω και την τελευταία στιγμή το “αυτογκόλ” που πάει να συντελεστεί.και αφορα μελλοντικους και νυν.
    Η κράτηση αυτή αποτελούσε σημαντικότατη ενίσχυση των πόρων εσόδων των Μετοχικών μας Ταμείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτάσεις να γίνονται όσον αφορά την διαχείριση των ΔΙΚΩΝ σας χρημάτων και όχι ξένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 115-120.000 ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΙΑ ΑΝΤΙΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗ ΕΙΣΦΟΡΑ.ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ...ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιτομή του διανεμητικού σας μάρανε. Η ασχετοσύνη και η μεθοδευμένη επανάληψη σχολίων στο μεγαλείο της. Γιατί κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας? Μιλήστε ξεκάθαρα για την επιτομή της τσέπης σας. Ειδικά οι της ΕΑΑΣ, χαίρε βάθος ασχετοσύνης αμέτρητον. Πληρώστε εε του ΣΞ για να παίρνουν οι απόστρατοι της ΕΛΑΣ. Δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε τα εφαπαξ που γραφουν ολοι ειναι χρηματα συναδελφων σας που κατακρατηθηκαν απο το μισθο τους δεν ειναι των ΜΤ-Οσο για την ΕΛ.ΑΣ επειδη ειστε ασχετος τα χρηματα συνεφεραν καπως το ΜΤΣ-ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ οτι αν δεν λαβετε μερισμα μολις συνταξιοδοτηθειτε θα φταιττε δεν σας τα εφαγαν οι προηγουμεενοι.
      ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤ ΣΧΟΛΩΝ.

      Διαγραφή
  8. Δεν αρκούν τα πλούσια εφάπαξ, τα γενναιόδωρα ΒΟΕΑ, τα μερίσματα που εισπράττουν ήδη ορισμένοι για 30-35 ή και περισσότερα έτη, δεν αρκεί ούτε το ΕΚΟΕΜΣ που λαμβάνουν χιλιάδες χωρίς να έχουν καταβάλει εισφορές και όλα αυτά εννοείται σε βάρος των μελλοντικών γενιών, έρχεται τώρα η ΕΑΑΣ (και οι λοιπές) και κόπτεται δήθεν για τους μελλοντικούς μερισματούχους και υποστηρίζουν μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής ότι έχουν και τη γνώση. Μάλλον αντιλήφθηκαν, ότι θα ελαφρυνθούν οι καταθέσεις και ενώθηκαν, αυτοί που για το μόνο που νοιάζονταν και νοιάζονται είναι η ημερομηνία κατάθεσης του μερίσματος και πόσο κοστίζει η μερίδα αρακάς στα ΚΑΑΥ. Αίσχος που θέλετε να ρουφήξετε το αίμα του Λχία και του Ανθλγού που καταβάλουν για πάρτη σας διπλές εισφορές (υποχρεωτικές) αναγνώρισης των σχολών για μέρισμα, για ΕΚΟΕΜΣ και για ΕΦΑΠΑΞ. Απλά αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αποκλείεται εν ενεργεία αξιωματικοί υπαξιωτικοι παραγωγικών σχολών να κάνουν τέτοια σχόλια ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιανεται απο το υφος γραφης και τα γραφομενα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΔ με υποβαθρο γνωσεων.

      Διαγραφή
  10. Όταν εμένα, ως συνταξιούχο, μου κρατάνε από τη σύνταξη μου 3% ως "Εισφορά Αλληλεγγύης" (ως πόρο δηλαδή για τη στήριξη των συντάξεων των μελλοντικών συνταξιούχων) και το οποίο αύριο-μεθαύριο θα γίνει 6% , δεν βρίσκω καθόλου παράλογο να υπάρχει κρατηση 1% και στους ε.ε. συναδέλφους, για στήριξη των μερισμάτων των Μ.Τ. (που στην ουσία είναι επικουρικές συντάξεις), που κι αυτοί θα τα λάβουν όταν έρθει η ώρα τους. Η "αλληλεγύη" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Αν είναι (μονόδρομος), τότε ας καταργήσουν την εισφορά του 1% σ' αυτούς, με την προυπόθεση βέβαια ότι θα καταργήσουν ταυτόχρονα και την εισφορά 3% ή 6% κλπ σ' εμάς, κι ας δούμε ποιος θα είναι ο πιο "χαμένος"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άστοχη η ενέργεια του Συντονιστικού. Το αποτέλεσμα η αντιπαράθεση εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών. Χαμηλό, χαμηλότατο το επίπεδο των σχολιαστών. Θλίψη και μόνο θλίψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ξυπνήσει επιτέλους η ΕΑΑΣ στο μονόδρομο του διαχωρισμού του ΜΤΣ και ας αφήσει τις φωτοβολίδες γιατί δεν πείθει κανέναν. Αρκετά οι εε του ΣΞ στήριξαν την ΕΛ.ΑΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ επιτέλους και αφήστε και τους νέους να ανασάνουν. Ας διατηρηθεί λοιπόν η εισφορά του 1% και να πληρώνουν και οι εε του ΣΞ 3,4% για πάγια δικαιώματα ΜΤΣ (όσο δηλ. καταβάλει ο μέτοχος της ΠΑ και του ΠΝ) κοινό το μισθολόγιο ή όχι? αντί του 4,3% που καταβάλουν σήμερα. Στηρίξτε τον ΕΚΟΕΜΣ κκ της ΕΑΑΣ. Ζητήστε αναλογία του 1% να πηγαίνει στον ΕΚΟΕΜΣ, ώστε εε ΣΞ και ΕΛ.ΑΣ να συνεισφέρουν το ίδιο ποσό υπέρ ΜΤΣ από την εν λόγω εισφορά και αφήστε τις αερολογίες που αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων. Στα ΔΣ να πηγαίνετε και να διεκδικείτε και όχι για φιλική συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να καταργηθεί και η κράτηση ΕΑΣ που γίνεται στους συνταξιούχους για τους επόμενους συνταξιούχους που είναι εν ενεργεία και δεν θέλουν να πληρώνουν εισφορές, να πάρουν οι επόμενοι λιγότερη σύνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάζω ότι η κατάργηση της κράτησης ΕΑΣ των συνταξιούχων πιθανόν να οδηγήσει στο να πάρουν οι επόμενοι λιγότερη σύνταξη.... Ο καθένας ας διεκδικήσει με όποιον τρόπο θεωρεί σωστό την κατάργηση των έκτακτων εισφορών. Εν γίνει, όμως, μία άτυπη δημοσκόπηση μεταξύ των εε η συντριπτική απάντηση θα είναι, ότι καθόλου δεν ενδιαφέρει, εάν στα 60 τους και εν συνεχεία, θα λαμβάνουν συν πλην 50 ευρω περισσότερα ή λιγότερα στη σύνταξη ή 5 ευρώ λιγότερο ή περισσότερο ΜΤΣ. Τους ενδιαφέρει, όμως, σήμερα που οι υποχρεώσεις τους είναι αυξημένες να μην έχουν έκτακτες εισφορές. Και ας μην λησμονούμε, ότι οι εε του ΣΞ πληρώνουν ΜΤΣ 4,3% έναντι 3,4% των εε ΠΑ και ΠΝ, αυτό από μόνο του δημιουργεί κατάφωρη αδικία δεδομένου του κοινού? μισθολογίου. Τα υπόλοιπα να είχαμε να λέγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πλέον ψηφίστηκε, οπότε δεν έχει νόημα να πω την άποψή μου. Θα συμφωνήσω, όμως, απόλυτα με ένα παλαιότερο σχόλιο (Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2022 4:53:00 μ.μ) που λέει στηρίξτε τον ΕΚΟΕΜΣ. Αυτό είναι το Ταμείο του ΣΞ. Να πληρώσω για το Ταμείο μου (μας) ναι, όχι, όμως, να πληρώνω για ΜΤΣ και να τα παίρνουν οι της ΕΛ.ΑΣ. Δεν έχω τίποτα μαζί τους, αλλά μονά-διπλά δικά τους δεν είναι σωστό. Οπότε ας διεκδικήσει η ΕΑΑΣ και οι απόστρατοι γενικότερα αλλά και οι νυν εε υψηλόβαθμοι πράγματα για τον ΕΚΟΕΜΣ, γιατί αυτά που ακούγονται στην πιάτσα δεν είναι να μας χαροποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή άποψη! Οι κρατήσεις στους εε του ΣΞ να γίνονται υπέρ ΕΚΟΕΜΣ. Πείτε μου, διάφοροι κοντόφθαλμοι σχολιαστές, ότι δεν σας αρέσει και αυτό και ελάτε για ....επικουρική σύνταξη, όταν έλθει η σειρά σας!

      Διαγραφή