Λάρισα: Η 1η Στρατιά ανοίγει τις πύλες της στο κοινό για την Ημέρα των ΕΔ

Λάρισα: Η 1η Στρατιά ανοίγει τις πύλες της στο κοινό για την Ημέρα των ΕΔ

Mε έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων και σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων εκπαίδευσης (εξομοιωτές), στον προαύλιο χώρο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς στην Λάρισα, ξεκινούν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώνονται στις 24 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων»

Αναλυτικότερα η έκθεση θα περιλαμβάνει:

α. Αριθμό ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων, του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ).

β. Επίδειξη εξοπλισμού και προσομοίωση δράσεων σύγχρονου χαρακτήρα, με δυνατότητα κατευθυνόμενης αλληλεπίδρασης από τους επισκέπτες όπως:

(1) Προσομοιωτή Αντιαεροπορικού Κατευθυνόμενου Βλήματος, κλειστού χώρου (STPT).

(2) Διαδραστικού Εκπαιδευτικού Συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας (ΔΕΣΕΠ), με 2 παίκτες με εικονικά όπλα (σε πλήρες περιβάλλον VRVirtual Reality).

(3) Εξομοιωτού Τεθωρακισμένου άρματος LEOPARD 1A5 και αντιαρματικού επί ερπυστριοφόρου, με χρήση λογισμικού, που έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων.

(4) Σωστικών μέσων και λοιπού εξοπλισμού του προσωπικού της Αεροπορίας Στρατού, καθώς Οπτικοακουστικού υλικού πτήσης Ελικοπτέρων με χρήση συσκευής εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR), με 2 θέσεις.

(5) Εξοπλισμού και δράσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και συσκευή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR) μαχητικού αεροσκάφους F-16.

(6) Επίδειξη συστήματος τρισδιάστατης απεικόνισης γεωγραφικών προϊόντων της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

Σκοπός των δράσεων, είναι η παρουσίαση στους επισκέπτες ρεαλιστικών παραστάσεων για τις δραστηριότητες, την εκπαίδευση, το επιτελούμενο έργο, την προσφορά, τις συνθήκες εργασίας και η άμεση επικοινωνία των πολιτών της Λάρισας με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι 10:00-13:00 τις παρακάτω ημέρες:

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Η είσοδος του κοινού και των Σχολικών Μονάδων πεζή, θα γίνεται από την Κεντρική πύλη του Στρατοπέδου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου). Επιπλέον την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, προγραμματίζεται μουσική βραδιά στον χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με την συμμετοχή της γυναικείας χορωδίας InDONNAtion, εκλεκτών σολίστ καλλιτεχνών και της Στρατιωτικής Μουσικής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια