Scalp Naval στα Ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι;

Scalp Naval στα Ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι;

Οι Scalp Naval εκτοξεύονται χρησιμοποιώντας τον κάθετο εκτοξευτή A70 SYLVER ή τορπυλοσωλήνες αν η εκτόξευση αφορά σε υποβρύχια

Scalp Naval στα ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που δοκιμάστηκαν, με βεληνεκές άνω των 500 χλμ.

Η δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, με βεληνεκές άνω των 500 χλμ. φέρνει ξανά στο τραπέζι τους γαλλικούς Scalp Naval, τους οποίους μπορούν να φέρουν οι γαλλικές Belharra.

Αυτό που τρέμουν οι Τούρκοι είναι μήπως η Γαλλία προμηθεύσει με το συγκεκριμένο είδος πυραύλων και τους Έλληνες.

Οι γαλλικοί υπερ-πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν και από υποβρύχια, με εμβέλεια 1.000 χλμ καθώς και από πλοία με εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ.

Δηλαδή, μία ελληνική Belharra αν εκτoξεύσει έναν πύραυλο από την… Σαλαμίνα, θα μπορεί να πλήξει στόχο στην Άγκυρα.

Να θυμίσουμε ότι στη σημερινή διαμόρφωση των Belharra δεν περιλαμβάνονται οι στρατηγικοί πύραυλοι Scalp Naval, παρά μόνο Aster 30 και Exocet MM40 Block 3c.

Πάντως το γεγονός ότι οι γαλλικές φρεγάτες δεν περιλαμβάνουν Scalp Naval, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει βλήματα κρουζ.

Μπορεί τους Scalp Naval να έχει κάποια άλλη πλατφόρμα όπως π.χ. τα υποβρύχια 214.

Οι Scalp Naval εκτοξεύεται χρησιμοποιώντας τον κάθετο εκτοξευτή A70 SYLVER ή τορπυλοσωλήνες αν η εκτόξευση αφορά σε υποβρύχια.

Ήδη από τον περσινό Οκτώβριο το Sportime είχε αναφερθεί στις τουρκικές προσπάθειες για να εξοπλιστούν τα έξι νέα γερμανικά υποβρύχια που παραλαμβάνει η Τουρκία με πυραύλους κρουζ.

Η Τουρκία αναπτύσσει έναν νέο πύραυλο, ο οποίος θα έχει τα χαρακτηριστικά των αμερικανικών Tomahawk και των ρωσικών Kalibr, ο οποίος θα μπορεί να εκτοξευτεί από πλοία και υποβρύχια.

ΠΗΓΗ: geostratigika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια