Δείτε LIVE την στρατιωτική παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δείτε LIVE την στρατιωτική παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα παρελάσουν ενώσεις αναπήρων πολέμου, Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Δείτε live την παρέλαση:

Με τα Rafale, τα τεθωρακισμένα οχήματα Marder 1A3 η φετινή παρέλαση

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117 αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα του κοινού στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα Rafale, που θα πετάξουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, ενώ την παρέλαση θα πλαισιώσει επίδειξη ακριβείας από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους «Ζευς».

Πάνω από το χώρο της παρέλασης θα πετάξουν αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4) καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Την παρέλαση θα ανοίξουν τα πολιτικά τμήματα από ιστορικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και εθελοντικές ομάδες, ενώ θα ακολουθήσει η μηχανοκίνητη φάλαγγα με διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πεζοπόρος φάλαγγα περιλαμβάνει το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού και τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- αλλά και το προσωπικό της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει με δικυκλιστές και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, καθώς και δοκίμους υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα- - Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετέχουν επιπλέον με τμήματα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών αποτελούμενο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες και των Ειδικών Αποστολών, της υπηρεσίας διασωστών και της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Να γνωρίζουν η του μπλε θιάσου. Μετά το τόσο δούλεμα που μας έχουν ρίξει με το πολυνομοσχέδιο, που να μην σώσουν πλέον να το φέρουν, επόμενη παρέλαση στις 25 Μαρτίου δεν βγάζουν. Σύσσωμα όλα τα σώματα ασφαλείας, Αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό, Στράτος ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, εθνοφυλακες αγροφύλακες......... χαρτοφύλακες τους έχουμε πάει χαμπάρι. Μας έκοψαν μισθούς, δώρα, μας έβαλαν δεκάδες φόρους, μας εξευτελισαν με τον κοβιντ, μας υποχρεωσαν σε εμβολιασμούς εμμέσως και όσοι δεν το κάναμε με υποχρέωση δύο ραπιντ στην αρχή ανά εβδομάδα λες και μας περισσεύουν τα χρήματα. Δεν πλήρωσαν υπηρεσίες για 5 χρόνια και ακόμα δεν πληρώνουν αν και υπάρχουν τελεσιδικες αποφάσεις, μας έβαλαν τρεις φόρους αλληλεγγύης με μέσο όρο 100 ευρώ και γυρνάνε τον ένα που είναι 5 ευρώ. Μας έβαλαν στο κεφάλι 5 χρόνια περισσότερα και επίσης να πληρώνουμε την 5ετια. Μας στραγγαλισαν και μας ξεζουμισαν οικονομικά, ψυχολογικά, ηθικά κλπ. Μέχρι εδώ. Τώρα και εμείς δημοκρατικά θα φροντίσουμε να τους το ανταποδωσουμε. Οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδοντας αντί οδοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή