Αλλάζουν τα φώτα στα στρατόπεδα για…καλό σκοπό – Συμφωνία για ενεργειακή αναβάθμιση παρουσία ΥΕΘΑ

Αλλάζουν τα φώτα στα στρατόπεδα για…καλό σκοπό – Συμφωνία για ενεργειακή αναβάθμιση παρουσία ΥΕΘΑ

Η σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ της ΑΣΔΥΣ και της εταιρείας “DASTERI SYSTEMS” A.E.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Αλλάζουν τα φώτα στους εξωτερικούς χώρου των στρατοπέδων των Ενόπλων Δυνάμεων 2022 μετά τη σημερινή τελετή υπογραφής της συμβάσεως για την «Ενεργειακή αναβάθμιση του Συστήματος Φωτισμού Εξωτερικών Χώρων των Στρατοπέδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα», που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Η σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ της ΑΣΔΥΣ και της εταιρείας “DASTERI SYSTEMS” A.E., στο ΥΠΕΘΑ, παρουσία στην τελετή εκτός του ΥΕΘΑ, τόσο του ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά, όσο και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Η σύμβαση προβλέπει την αντικατάσταση 35.404 φωτιστικών σημείων, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία ισάριθμων (35.404) τεμαχίων νέων «έξυπνων» φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED, συμπεριλαμβανομένης και της 10ετούς εγγυήσεως/συντηρήσεως καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο.

Τα φωτιστικά θα εγκατασταθούν σε Στρατόπεδα των μονάδων ξηράς όλων των Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), αλλά και των ΚΙΧΝΕ. Μετά την υλοποίηση της αναβαθμίσεως του συστήματος φωτισμού, το ενεργειακό όφελος για το ΥΠΕΘΑ αναμένεται να ξεπεράσει τις 26.000.000 KWh ετησίως, ενώ το οικονομικό όφελος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη δυνατότητα για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας και την πλήρη εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και Εγκυκλίους» σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Μπράβο, μια εταιρία στα σύνορα της Ελλάδας με πολύτιμη τεχνογνωσία, για τις ΕΔ. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα βαίνουν καλώς και τέτοιες συνεργασίες θα συνεχίσουν να είναι παραγωγικές και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ύψος της επένδυσης please; Σε πόσα χρόνια η απόσβεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σωστός τίτλος της είδησης " Αλλάζουν τα φώτα στους απόστρατους για…καλό σκοπό – Ασυμφωνία για οικονομική αναβάθμιση με αφανή παρουσία ΥΕΘΑ". Αναφέρομαι βέβαια στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που σκόνταψε στον Σκυλακάκη, γιατί μου άρεσε ο τίτλος του παρόντος άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή