ΥΠΟΙΚ: Νυχτερινή αποζημίωση-Μισθολογικό ΕΜΘ τελούν υπό επεξεργασία στις αρμόδιες Υπηρεσίες–Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ

ΥΠΟΙΚ: Νυχτερινή αποζημίωση-Μισθολογικό ΕΜΘ τελούν υπό επεξεργασία στις αρμόδιες Υπηρεσίες–Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ

1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΙΚ (ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ)

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 7417/14-9-2022 ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κ. Α. Αδαμοπούλου, από πλευράς δικής μας αρμοδιότητας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ (άρθρα 124 έως και 127) του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (Α΄ 74) μεταρρυθμίστηκε το μισθολογικό καθεστώς, μεταξύ άλλων, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων. Η ευθύνη για την κατά περίπτωση ορθή εφαρμογή των ως άνω διατάξεων και την ομαλή εκκαθάριση και έγκαιρη πληρωμή των σχετικών δαπανών, εντός των προβλέψεων του εκτελούμενου Προϋπολογισμού, ανήκει στις οικείες οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Περαιτέρω, τα ζητήματα της χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης της περ. β΄ της παρ. Δ΄ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74) στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και της αναμόρφωσης του μισθολογικού καθεστώτος των Εθελοντών Μακράς Θητείας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 4 του ν.4609/2019 (Α΄ 67) τελούν υπό επεξεργασία στις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος τρόπος κάλυψης των σχετικών προκαλούμενων δαπανών, με βάση και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/κης.

Σε κάθε περίπτωση, αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, κατά την κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Αγγελική Αδαμοπούλου, με θέμα «Επιστολή των Στρατιωτικών για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν», σας γνωρίζω ότι για τα ζητήματα που τίθενται εν συνόλω στην επισυναπτόμενη επιστολή έχουν δοθεί Απαντήσεις μέσω της παρούσας διαδικασίας, οι οποίες είναι προσβάσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), όσο και μέσω της αντίστοιχης της Βουλής των Ελλήνων.

Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΘΑ, έχοντας ως γνώμονα τη διαρκή μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των στελεχών, συνεργαζόμενο με τα συναρμόδια Υπουργεία, ιδιαιτέρως μάλιστα με τα αντίστοιχα των Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τέλος σας γνωρίζω ότι, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λαμβάνει υπόψη όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από διαφόρους Φορείς, πλην όμως προβαίνει στους απαραίτητους σχεδιασμούς και στις τελικές αποφάσεις με ρεαλισμό, επί τη βάσει των υφιστάμενων δυνατοτήτων της Χώρας, κατόπιν εμπεριστατωμένων επιτελικών μελετών από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει το συνερωτώμενο Υπουργείο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Δεν παλεύεται ο άνθρωπος, δεν υπάρχει θέλει να αρρωστήσουν τα μυαλά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώστε τα πλασματικά στους αποστράτους με 31 έτη αφού είναι το ηθικό και νομικά σωστό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε περίπτωση, αιτήματα εκλογικου περιεχομένου που αφορούν τους υποψηφίους των κομματικων σχηματισμων, εξετάζονται απο τους ψηφοφόρους κάθε φορά, με βάση τις επιδόσεις των υποψηφίων στην επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτους καθως και τη συμπεριφορά των υποψηφίων εναντι των ιδιων ψηφοφόρων.
    Οποτε.. οι "ενδιαφερόμενοι" να λάβουν τα μετρα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις εκλογές που έρχονται βλέπω να τον τρώνε τα σκυλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει να φάει μαύρο που θα η νύχτα θα του φαίνεται μεσημέρι καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή