Επίσημη συνάντηση ΠΟΜΕΝΣ με Κ. Χατζηδάκη: Αυτά τα θέματα αναδείχθηκαν και ζητήθηκε να συμπεριληφθούν στο ν/σ Υπ. Εργασίας

Επίσημη συνάντηση ΠΟΜΕΝΣ με Κ. Χατζηδάκη: Αυτά τα θέματα αναδείχθηκαν και ζητήθηκε να συμπεριληφθούν στο ν/σ Υπ. Εργασίας

H ΠΟΜΕΝΣ πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Η Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημήτριο Ρώτα, τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Λάμπρου, την Γραμματέα Ισότητας Φύλων κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΦΚΑ για τα ΣΑ και ΕΔ κ. Ιωάννη Σπαράγγη.

Τα θέματα που αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν ήταν:

α) Η δικαίωση των προτάσεων της Ομοσπονδίας για την πρόβλεψη στο νομοσχέδιο της μάχιμης πενταετίας για όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού εφόσον εργάζονται στα καθήκοντα της ειδικότητας τους.

β) Η τριετία του Ν.3865/2010, για αναγνώριση με 6,67%, με παράταση τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

γ) Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ των Μετοχικών Ταμείων.

δ) Η επίλυση του ασφαλιστικού 1990-1992.

ε) Η δυνατότητα επικουρικής ασφάλισης στα εν ενεργεία στελέχη.

στ) Τα Βαρέα - Ανθυγιεινά για το υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ και όχι μόνο

ζ) Η παραμονή του προσωπικού των Ε.Δ. στον ΕΦΚΑ, που τοποθετήθηκε κατόπιν της εισηγήσεως της Ομοσπονδίας μας, μετά το πολύ πετυχημένο έργο που έχει παράξει έως σήμερα.

η) Η αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με τις αντίστοιχες εισφορές, για τις συζύγους των συναδέλφων που τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό άνευ αποδοχών, πριν ισχύσει ο Ν. 3883/2010, που προβλέφθηκε η συνυπηρέτηση.

θ) Το Υπόμνημα της Γραμματείας Ισότητας Φύλων με τις προτάσεις της Γραμματείας.

Για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων, η ΠΟΜΕΝΣ ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, να συμπεριληφθούν στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, τα οποία θα τύχουν της ευρείας αποδοχής όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Κύριοι δεν είναι μόνο αυτά τα θέματα, αυτά είναι θέματα ούτως ή άλλως που γνωρίζουν οι κυβερνώντες . Δεν βλέπω αναφορά στις υπηρεσίες που μπορούν να πιάστουν σε συντάξιμο χρόνο (δεν βλέπουμε φως στην πληρωμή τους). Δεν βλέπω αναφορά για δεύτερη 5ετια που είναι σίγουρα ψηφίσμένη και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μάχημη (ούτως ή άλλως δουλεμενη ) και όχι το παραμηθι της πλάσματίκη που περνει και η κουτσή μαρια και ταχα μού άλλαξε και την περνούν όλοι τώρα είναι βαρέθηκαναγκασμενος να διαβάζω τα αυτονόητα που θα ισχύσου να για λους.Ούτε για το τι θα γίνει με τους ΕΠΟΠ λοιπόν μην κοροηδευομαστε μόνοι για το θεαθηνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ,Η ΠΟΜΕΝΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε γατάκια της πομενσ που πήγε το θέμα μας των ΑΣΣΥ Τάξεων 93,94 και 95? Τέτοια προσκύνημενα λουλούδια είστε και εσείς. Μαύρο σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σοβαρή συνάντηση... αυτό προβολής και αυτόεπαινος. Ένα θέμα γεμάτο τίποτα. ...τσιράκια της κυβέρνησης κοιτάξτε να λυθούν τα προβληματα όλων τον συναδελφων και όχι ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΤΑΝΕΙΙΑΝΕΙΙΙΙΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπηρεσίες πληρωμή η τώρα η συνταξίμος χρόνος και αφήστε το κριφτό. Εποπ παραμονή. Συνάδελφοι αδικοιμενοι σε ότι αφορά βαθμό καί μισθόλογικές διάφορες . 2η 5ετια για να καληφθουν όλες οι συνταξιοδοτικες και μησθολογικες αδικιες και διαφορες κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τους πολιτικούς αρουραίους. Είμαστε Αξιωματικοι. Δεν παρακαλάμε για τίποτα Δεν μας τα δίνεται. Θα τα πάρουμε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία φωτογραφία τι απάντησε ο υπουργός δεν μας είπατε στην ανακοίνωση ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο φωτογραφίες και μόστρα είναι οι καρναβαλοι, δεν φταίνε όμως αυτοί φταίτε εσείς που τους δίνεται αξία και είσαστε μέλη σε αυτά τα κομματικά σωματεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί κύριοι δεν αναδείξατε την 2η 5ετία, που έχει ψηφιστεί με τον Ν.4609/19 και δεν εφαρμόζεται? Γιατί κύριοι δεν κάνετε κάτι και για όσους που εισήχθησαν στις ΕΔ μετά το 1996, πχ να εφαρμοσθεί και γι αυτούς η 3ετία μιας πήγαν στα 40 έτη βίαια σε μια νύχτα ΟΛΟΙ (ούτε τρίτεκνοι-πολύτεκνοι εξαιρέθηκαν)? Αν τα θέματα είναι αυτά που αναφέρονται στην συνάντησή με τον κ.Υπουργό τότε δυστυχώς εξυπηρετείτε συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων και όχι για όλων στις ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετά αναρωτιούνται γιατί φεύγει ο κόσμος απ' τις ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλήθεια γιατί εξαίρουνται από 3ετια οι πέραν του 95' κύριοι των ενώσεων αναρωτηθηκατε . Τι θα πει ομαλη μετάβαση δηλ μπενει κάποιος με 25 ετία και σε ένα βράδυ τον στέλνουν 40 ετη. Τι έχετε να πείτε η μάλλον θα πίεσετε για αυτά τα ζητηματα; υπηρεσίες θα πληρωθούν? Γιατί δεν προσμετράται σαν συνταξίμος χρόνος ούτως ή άλλως δουλέμενα απλήρωτων ετη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή