Εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια: Η «κανονικότητα» της αριστεράς και ο ρόλος των φορέων!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είδαμε τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ-ΑΣ για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης με «έδρα» τη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις (τέτοιες δράσεις απαιτούν ευρύτερο σχεδιασμό και χρόνο, ώστε να «δεθούν» οι υποθέσεις). Καμιά αναφορά όμως στα αντιπολιτευόμενα μέσα, σαν να μην αποτελούσε είδηση το γεγονός. Αυτό που έκανε όμως αλγεινή εντύπωση ήταν οι τοποθετήσεις στελεχών της Αντιπολίτευσης. «Αυτό που είδα εγώ ήταν … ένα γιουρούσι της Αστυνομίας που δεν νομίζω ότι επιβαλλόταν από οποιαδήποτε επιχειρησιακή ανάγκη... Ήταν περισσότερο επίδειξη αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης…» (Τζανακόπουλος). Τι εννοούσε με τη δήλωση αυτή; Ότι αποτελεί αυταρχισμό και κατατρομοκράτηση των συμμοριτών και εμπόρων ναρκωτικών η δίωξη των εγκληματικών πράξεών τους από την Αστυνομία; Δεν γίνεται δηλ. αποδεκτός ο ρόλος της (όπως ισχύει διεθνώς) ως Θεσμού προληπτικής αποτροπής και καταπολέμησης του εγκλήματος;;;

2. Είναι γνωστές οι απόψεις, που έχουν οι πάσης φύσεως «αριστεριστές» (ακραία μειοψηφική μερίδα της κοινωνίας) για τους αστυνομικούς. Για αυτούς είναι οι μπάτσοι, οι «εχθροί» της κοινωνίας και ο μηχανισμός της κρατικής βίας και επιβουλής της θέλησης των ισχυρών της πλουτοκρατίας (σ.σ. οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα έχουν την ευχέρεια να έχουν ιδιωτική αστυνομία-private security) σε βάρος των αδυνάτων. Αυτή είναι με λίγα λόγια η «αριστερή» λογική. «Όχι μπάτσοι στην πόρτα του Πανεπιστημίου» δηλώνει ο πρώην …Υπουργός Παιδείας (Φίλης). Και για το κατανοήσουμε καλύτερα μας διευκρινίζουν… «Η κανονικότητα στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά» (Αχτσιόγλου). Είναι σαν να ομολογούν, ότι εξυπηρετούνται (τρέφονται) από το… μπάχαλο και την τοξικότητα. Τις λογικές αυτές όμως είναι οξύμωρο να τις ασπάζεται η κοινοβουλευτική αριστερά, όταν έχει ασκήσει (ή επιθυμεί να ασκήσει ξανά) κυβερνητική εξουσία.

3. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκαθαριστούν, προσδιοριστούν και οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η ΕΛ-ΑΣ οφείλει να βελτιώσει τη λειτουργία της και να δείξει επιχειρησιακή ετοιμότητα και ευφυΐα. Και αυτό ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη των Ο.Π.Π.Ι. (Πανεπιστημιακής Αστυνομίας). Το τίμημα της πολιτικής του κατευνασμού, της αδράνειας και της ατιμωρησίας είναι μεγαλύτερο. Η Κυβέρνηση από την άλλη μεριά πρέπει να αφήσει τα «παχιά λόγια» (αφού στην ιδεολογική αρένα υπερέχει στο θέμα αυτό) και να δείξει πολιτικό θάρρος και έναντι των πανεπιστημιακών αρχών, οι διοικήσεις των οποίων κρύβονται και δείχνουν απρόθυμες να αναλάβουν τις ευθύνες-υποχρεώσεις τους. Η αδράνειά τους συνιστά έγκλημα δια παραλείψεως τελούμενο. Και οφείλουν να αναλάβουν όλοι επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι της σπουδάζουσας νεολαίας, των οικογενειών τους και γενικά της κοινωνίας!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια