ΥΕΘΑ: Τι είπε για τη μέριμνα μετακίνησης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς

ΥΕΘΑ: Τι είπε για τη μέριμνα μετακίνησης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς

Ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση σχετικά με την μέριμνα της μετακίνησης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς.

«Η μετακίνηση του προσωπικού του Στρατού Ξηράς από και προς τους χώρους εργασίας του, πραγματοποιείται με μικρολεωφορεία και λεωφορεία 10 θέσεων και άνω», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Μέριμνα για διάθεση μεταφορικού μέσου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών».

«Η διάθεση των ανωτέρω μέσων μεταφοράς», διευκρίνισε ο υπουργός, «παρόλο που δεν αποτελεί υποχρέωση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, γίνεται στο πλαίσιο της γενικότερης μέριμνας για το προσωπικό, εφόσον υφίσταται η δυνατότητα διάθεσης ανάλογων μεταφορικών μέσων, επάρκειας παγίου καυσίμου και με την προϋπόθεση ότι πρόκειται να μεταφερθούν περισσότερα από πέντε άτομα».

Ξεκαθάρισε, ότι το 10 Σύνταγμα Πεζικού «διαθέτει συνολικά τρία μικρολεωφορεία χωρητικότητας 13 – 15 θέσεων, τα οποία έχουν χορηγηθεί ανά ένα σε μονάδες που εδρεύουν στις Φρουρές Σιδηροκάστρου, Κ. Νευροκοπίου και Σερρών, για κάλυψη των υπηρεσιακών υποχρεώσεών τους, μεταξύ αυτών και η εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης του προσωπικού τους».

«Ειδικότερα», πρόσθεσε, «το μικρολεωφορείο της Φρουράς Σιδηροκάστρου, στο πλαίσιο μέριμνας για το προσωπικό, διατίθεται καθημερινά για την μετακίνηση των στελεχών των μονάδων, από και προς την πόλη των Σερρών, όπου βρίσκονται οι οικίες τους».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, την παρούσα χρονική περίοδο, «δεν υφίσταται δυνατότητα διάθεσης ετέρου μεταφορικού μέσου μεγαλύτερης χωρητικότητας για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του 10 Συντάγματος Πεζικού».

«Το ΓΕΣ», υπογράμμισε, «έχει κατανείμει σε όλους τους σχηματισμούς λεωφορεία και μικρολεωφορεία για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών τους αναγκών, ενώ συγχρόνως στο πλαίσιο επαύξησης των μεταφορικών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την προμήθεια νέων – σύγχρονων λεωφορείων και μικρολεωφορείων, αναλόγως των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των υπόψη μέσων».

«Την τελευταία διετία», συμπλήρωσε, «πραγματοποιήθηκε η προμήθεια 50 λεωφορείων και μικρολεωφορείων από το ελεύθερο εμπόριο, ενώ επίσης εκδόθηκε εντολή διενέργειας διαδικασιών σύναψης σύμβασης για την προμήθεια τριών μικρολεωφορείων, μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing)».

«Το ΓΕΣ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καλύπτονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ανάγκες μετακινήσεων των στελεχών, συνεκτιμώντας σε κάθε περίπτωση τις διατιθέμενες πιστώσεις του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του» κατέληξε στην απάντησή του ο ΥΕΘΑ.

Το σχετικό έγγραφο του ΥΕΘΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ειναι δυνατον να υπαρχει ανθρωπος που να πιστευει αυτον τον υπουργο οτι και να πει. Μονο το ψεμα του πολυνομοσχεδιου φτανει. Δεν εχει προηγουμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά φίλε 3:53. Τοσο ψέμα και κυρίως τόσοι αφελείς πουθενά αλλού. Υπόψη, ξέρετε πόσα θα σας επιστρέψουν από το επίδομα αλληλεγγύης που υποτίθεται θα το καταργουσαν? Από 1 έως 10 ευρώ μάξιμουμ. Ξέρετε ποιοι θα πάρουν δώρο, μέρισμα, βοήθεια κλπ. Μα μόνο οι ΛΑΘΡΟ, οι ρομα, οι της Μίλαν και της φιορεντινα. Κατάντια και αλητεία. Για το δε νομοσχεδιο δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να δείτε πόσο ψέμα έχουμε δεχτεί όλοι αρκεί και μόνο αυτό. Επί τρία χρόνια ψέμα στο ψέμα και το τελευταίο έτος..... Μάρτιος 2022, Μπουκωρος και Παναγιωτοπουλος στην βουλή επί λέξη....... τον επόμενο μήνα έρχεται το πολυνομοσχεδιο.... Ξανά Παναγιωτοπουλος Μάιο...... Ιούνιο έρχεται το πολυνομοσχεδιο....... ξανά μάνα μπουκωρος ξανά μάνα Παναγιωτοπουλος ξανά μάνα διάφοροι βουλευτές της ΝΔ τώρα θα έρθει μετά θα έρθει, έρχεται ήρθε πήγε έφυγε ξανάρθε, το τραβούσαν δύο σκύλοι. Ρε δεν πα να...... λέω εγώ. Στις εκλογές που έρχονται οποίος διανοηθεί να ψηφίσει νυν και πρώην ψεύτες θα πρόκειται για εγκεφαλικά νεκρό ων. Εκτός αν μιλάμε για κομματοσκυλα, που και αυτά άρχισαν το γαυγισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή