Σε 2 χρόνια ο πρώτος ΕΠΟΠ συμπληρώνει 50 έτη και το ν/σ ΥΠΕΘΑ δεν έχει κατατεθεί ακόμη

Σε 2 χρόνια ο πρώτος ΕΠΟΠ συμπληρώνει 50 έτη και το ν/σ ΥΠΕΘΑ δεν έχει κατατεθεί ακόμη

Ν. Αντωνόπουλος: Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταθέσουν το ν/σ για το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών πριν από τις εκλογές!

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών. Η νομοθετική ρύθμιση για την οποία η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρόσφατα είχε κάνει λόγο δεν έχει κατατεθεί ακόμη.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ρόδου κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

Όπως τόνισε πάρα τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί στη ΔΕΘ από τον υφυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) δεν κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών.

«Με την ιδιότητα του Γραμματέα θεμάτων ΕΠΟΠ της Ομοσπονδίας μας της ΠΟΜΕΝΣ εκπροσωπώ όλους τους επαγγελματίες οπλίτες των Ενόπλων δυνάμεων. Στις 10 Δεκεμβρίου συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά και τον υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών. Δια στόματος του κυρίου Παναγιωτοπούλου πήραμε τη δέσμευση ότι το θέμα θα λυθεί με σχέδιο νόμου που θα είχε κατατεθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Δυστυχώς σήμερα έχουμε 24 Οκτωβρίου και νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί μέχρι τώρα. Είναι και άγνωστο για το πότε θα κατατεθεί. Εδώ τριάμισι χρόνια περιμένουμε την κατάθεση του», είπε.

Όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις περιμένουν όπως τόνισε αυτό το νομοσχέδιο γιατί αφορά και άλλους θεσμούς όπως είναι οι εθελοντές μακράς θητείας, οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ.

«Να γνωρίζει ο κόσμος ότι στο παρελθόν είχαν δώσει και ημερομηνίες κατάθεσης του νομοσχεδίου. Δυστυχώς διαψεύσθηκαν καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και επίλυση του συνταξιοδοτικού των επαγγελματιών οπλιτών που είναι το πιο σημαντικό. Θυμίζω ότι σε δύο χρόνια φθάνει ο πρώτος επαγγελματίας οπλίτης στα 50 έτη και δεν γνωρίζει το μέλλον του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση στις τάξεις των επαγγελματιών οπλιτών», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει από την ΠΟΜΕΝΣ για το θέμα αυτό ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε:

«Δόθηκε απάντηση από τον υφυπουργό Εργασίας και τον κ. Παναγιωτόπουλο. Αναφέρουν τα ίδια χωρίς να δίνουν απαντήσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με επιστολές με έγγραφα. Δεν θέλουμε να φθάσουμε στο δικαστικό αγώνα αλλά θα διεκδικήσουμε και μέσω αυτού.. δεν θεωρώ σωστό να αποστρατευτεί ο πρώτος επαγγελματίας οπλίτης και να πρέπει πάμε στα δικαστήρια ώστε να έχει αυτός ο άνθρωπος τις απολαβές μιας σύνταξης.. Είναι σημαντικό Έλπιζα και ακόμη ελπίζω ότι ο υπουργός ενδιαφέρεται και νοιάζεται τους επαγγελματίες οπλίτες ότι το θέμα θα λυθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Δεν θέλω να πιστεύω ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί πριν από τις εκλογές για ευνόητους λόγους. Έχουμε την καλή διάθεση. Υπάρχει όμως αγανάκτηση και απογοήτευση σε 20.000 επαγγελματίες οπλίτες. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν».

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που έγινε για το στεγαστικό στο ΕΚΡ καθώς και στις προτάσεις που κατατέθηκαν στα πλαίσια του διαλόγου για την επίλυση του.

ΠΗΓΗ: skyrodos.gr

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. Δυστυχώς δεν θέλουν να καταθέσουν κανένα νομοσχέδιο και απλώς τάζουν και θα πουν δεν προλάβαμε , καθόσον ένας νόμος από την ώρα που θα βγει σε διαβούλευση θέλει 45 ημέρες για να φτάσει σε ψήφιση. Η παρούσα Βουλή με διακοπές Χριστουγέννων προϋπολογισμούς και αν φτάσει μέχρι το Πάσχα δεν έχει παραπάνω από 100 ημέρες για εργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι, μαζεψτε παπούδες να σωθούνε τα στρατά. Άλλωστε το δείχνετε και με τον 75χρονο Ταξίαρχο. Φυσικά και οι αποστρατευόμενοι δεν πρέπει να βρεθούν στο δρόμο. Σύνταξη ή μετάταξη σε άλλες υπηρεσιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως πάντα στο ελλαδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tό παράδοξο θά ταν να ακόυσειs κανένα καλό νέο η μία σαφή πληροφόρηση.Δυστυχώs μόνο ομίχλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί 2 μήνες πριν τις εκλογές. Μέχρι να συζητηθεί θα έρθουν οι εκλογές και θα μείνει έτσι. Μην πιστεύετε αερολογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι οι ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, Υπαξιωματικοι και Αξιωματικοι εξ υπαξιωματικων μαζί με τα μέλη των οικογενειών μας καθώς και οποία αλλά πρόσωπα μπορούμε να επηρεάσουμε θα μαυρίσουμε στις επερχόμενες εκλογές αυτό τον μπλε θίασο που νομίζει ότι μας κοροϊδεύει. Δεν φέρνετε το πολυνομοσχέδιο? Πολύ καλά λοιπόν. Και εμείς που είμαστε χιλιάδες θα σας μαυρισουμε και θα σας στείλουμε στο ταμείο ανεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει διαταγή που λέει όταν τίθεται σε αποστρατεία ΕΠ.ΟΠ με ευθύνη της υπηρεσίας, συνταξιοδοτειται άμεσα. Γιατί όλοι εσείς το ζορίζεται τι άλλο μπορεί να γίνει? Θα πάτε να πολεμήσετε πάνω από 50 ετών? Το μόνο που μπορείτε να προσπαθήσετε είναι μια όσο το δυνατόν καλύτερη σύνταξη. Να δωθει ας πούμε η δυνατότητα για μια οικονομική εξαγορά όσων χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φωστήρα ξέρεις κανέναν ΕΠΟΠ που να μπήκε στα 15 του? Όλοι να πετάξετε την εξυπνάδα σας..... "ΝΟΜΟΣ 3865/2010 Άρθρο 20 Παρ 5. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν υπάγονται στις παραγράφους 1 και 2 και απομακρύνονται αυτεπαγγέλτως, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος καταβολής σύνταξης, η σύνταξη καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (35) ΕΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ού) έτους της ηλικίας". Έτσι με τα λεγόμενα του νόμου ΝΑΙ !!! Παίρνεις σύνταξη αλλά το πότε είναι το θέμα...

      Διαγραφή
  8. Η αστάθεια των πραγμάτων(εσκεμμένη ή μη)μπορεί να πάει πολλά άλλα πράγματα πίσω,περισσότερα πολλές φορές απ'όσα μπορεί να φανταστεί κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανένας ΕΠΟΠ δεν θα πάρει σύνταξη στα 50, γιατί πολύ απλά κανένας δεν θα εχει 35
    (50-18=32 ) έτη πραγματικής υπηρεσίας (όχι συντάξιμη μην τα μπερδεύετε)... Ο νόμος (3865/2010) είναι ξεκάθαρος και όλοι μας δουλεύουν κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρεσει που λέει ότι εκπροσωπεί όλους τους ΕΠΟΠ αλλά τους ΕΠΟΠ δεν του ρώτησε αν θέλουν να μας εκπροσωπήσει. Δεν των αναγνωρίζουν πολύ ΕΠΟΠ τον κύριο σαν γραμματέα μας . Πολύ θέλουν να φύγουν στα 50 μόνο αυτοι που δεν ξέρουν καν που είναι τα σύνορα δεν ξέρουν αυτοί δεν θέλουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποτυχημένος θεσμός... Μία είναι η λύση.. αύξηση εισακτέων στις σχολές.. παιδιά 18-20 χρονών.. και 40 χρόνια υπηρεσίας μια χαρά.. όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο θεσμός είναι μια χαρά για τη δουλειά που τους θέλουν.Απλως το κράτος είναι ανεύθυνο και ανοργάνωτο, να τακτοποιήσει τα συνταξιοδοτικά για αυτούς τους ανθρώπους.Δεν μπορεί στα 50 ετών να τους πετάξει στο δρόμο.Οσο για παραγωγικές σχολές, δεν μπορεί να υποβαθμίσει τις παραγωγικές σχολές.Ουτε ο στρατός δεν μπορεί να λειτουργήσει με κληρωτούς.Παντως αν θέλει το κράτος μπορεί να μπορέσει να βρει κάποια λύση.

      Διαγραφή
    2. Για πες μας έναν πετυχημένο θεσμό πανεπιστημονα μου ? Οι ΟΠΥ ? Οι ΕΠΥ ?Οι ΕΜΘ ? Οι ΟΒΑ ? Άσε νομίζω το βρήκα οι Εθελόντριες !!! Νομίζω ο θεσμός που σάς ταιριάζει πιο πολύ είναι οι Είλωτες, πέτυχαν στην αρχαία Ελλάδα, γιατί να μήν πετύχουν και στη Νέα... Ελλάδα...

      Διαγραφή
  12. Αποτυχημένος είσαι εσύ. Να φέρεται. ΆΜΕΣΑ το πολυνομοσχέδιο που ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ 100 ΦΟΡΕΣ. Αλλιώς είστε κοινοί ψεύτες. Τώρα σας ήρθε ότι είμαστε αποτυχημένος θεσμός? Όταν μας περνάνε στα 28 γιατί δεν μας το είπαν έτσι ώστε να αποφάσιζε ο καθένας να πάρει την απόφαση του? Αλλά έτσι είναι. Πρώτα έκαναν την δουλειά τους και τώρα θέλουν να μας πετάξουν σαν στιμενες λεμονοκουπες. Αλλά να ξέρουν τα πολιτικά σαινια στις εκλογές είμαστε πολλές, πολλές χιλιάδες και ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ποιο κόμμα σας πονάει μην μπει στην βουλή. Μαζί με τις οικογένειές μας μανάδες πατεράδες αδέρφια ξαδέρφια παιδιά...... και όσους μπορούμε να πείσουμε δημοκρατικά θα σας πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκαιο.Το κράτος είναι υπεύθυνο για αυτό το θέμα.Πρεπει να καθήσουν να ρυθμίσουν το συνταξιοδοτικό.Αλλα πιστεύω ότι σίγουρα θα ρυθμιστεί.

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λυπάμαι αλλά αν μετά από τρεισήμισι χρόνια κυβέρνησης ΝΔ και τις ξεκάθαρες απαντήσεις του Τσακλογλου, δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι θΕΛΟΥΝ να σας διώξουν χωρίς να καταβάλουν άμεσα την σύνταξη, συνεχίστε να πιστεύετε ότι θα σας δώσουν λύση. Και όσοι γελάτε ετοιμάστητε για φορολόγηση εφάπαξ ηλικιακά κριτήρια νέες μειώσεις οι άνθρωποι ΜΙΣΟΥΝ τους ένστολους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θέλω να ευχαριστήσω τον Π/ΛΟ που έβγαλε το νόμο των οπλιτών και υπαξιωματικών και θα δούμε φως στο τούνελ στα 50 μας αυτοί που θέλουμε να φύγουμε και είμαστε πολλοί! Όταν υπογράψαμε τη 40 ετια γέλασα γιατί ήξερα το νόμο όταν υπέγραψα για την νομιμοποίηση.απλα οι περισσότεροι δεν διάβασαν τι υπόγραψαν και τώρα το αρνούνται!ένα έχω να πω ο κόσμος πρέπει να το αποδεχτεί και να μη παρακαλεί για 7 χρόνια δουλειάς ακόμα πού είναι 120 € . Χαρείτε αυτό το δώρο ζωής και μην είστε μίζεροι η ζωή δεν γυρίζει πίσω.Η ηγεσία ποτέ δεν άκουσε κανένα και ούτε φοβάται από ψήφους για στρατιωτικούς νόμους.Γιαυτο και καμιά κυβέρνηση δε το αλλάζει! Άλλωστε η κυβέρνηση έλεγε τη λύση τόσα χρόνια αλλά κανείς δε τη κατάλαβε ότι θα αφήσουν να πληρώσει ο κόσμος πλασματικά χρόνια και θα φτάσει τα 27! Καλή αποστρατεία σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρε κακομοίρη, νομίζεις ότι ξέρεις τούς νόμους αλλά πλανάσαι οικτρά, το δώρο που θα πάρεις στα 50 σου με παιδιά (αν έχεις) σε ηλικία σπουδών, είναι στην καλύτερη 3 χρόνια χωρίς σύνταξη (εσένα όμως σε κόβω να μπήκες στα 28, άρα καλά 60), να σε δω τότε πως θα γελάς εσύ που διάβασες τι υπέγραφες (δώσε κάνα 100αρικο σ έναν εργασιολογο να ξεστραβωθείς)... Άρχισε να μαζεύεις κάνα ψιλό (50.000 χρειάζεσαι για 3 χρόνια) γιατί προβλέπω πολύ πείνα !!!
      Υ.Γ. : Όσο για για τα πλασματικά χρονιά μην τρώτε κουτόχορτο υπολογίζονται μόνο για την σύνταξη και όχι χρονολογικά (δηλ. όχι υπηρετήσιμα) και αυτό βέβαια με το αζημίωτο (ροκανίζουν τα εφάπαξ γιατί τα ταμεία είναι άδεια) και για να σας πονηρέψω περισσότερο, για ρωτήστε κανέναν τελευταία τι πήρε από ΒΟΕΑ η προκαταβολές...

      Διαγραφή