Οι «Σκιές του Αιγαίου» της ΔΕΠ εφορμούν με τα νέα ειδικά οχήματα (ΦΩΤΟ)

Οι «Σκιές του Αιγαίου» της ΔΕΠ εφορμούν με τα νέα ειδικά οχήματα (ΦΩΤΟ)

Οι «Σκιές του Αιγαίου» της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ απέκτησαν οχήματα ειδικών αποστολών - Εκπαίδευση Προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ στα Οχήματα Ειδικών Αποστολών POLARIS MRZR

Η ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων ήδη έχει αρχίσει να εκπαιδεύεται στα νέα Οχήματα Ειδικών Αποστολών, τύπου POLARIS MRZR. Η αρχή έγινε το διάστημα από 5 – 14 Σεπτεμβρίου με την εκπαίδευση των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στον χειρισμό, στην λειτουργία και στην συντήρηση των νεοαποκτηθέντων Οχημάτων Ειδικών Αποστολών POLARIS MRZR.

Οι «Σκιές του Αιγαίου» της ΔΕΠ, στο πλαίσιο αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της και των μέσων που διαθέτει, παρέλαβε 4 Οχήματα Ειδικών Αποστολών POLARIS MRZR με σκοπό την επιχειρησιακή τους αξιοποίηση σε όλα τα είδη αποστολών των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων. Δύναται να συμμετέχουν  σε αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης, άμεσης επιθετικής ενέργειας, καθώς και αποστολές υποστήριξης όπως μεταφορά υλικών και διακομιδές τραυματιών.

Τα εν λόγω Οχήματα Μάχης έχουν την δυνατότητα να φέρουν ένα μεγάλο εύρος οπλικών συστημάτων, από πολυβόλο minigun έως Αντιαρματικά Βλήματα ή Κατευθυνόμενες Ρουκέτες, καθώς και ειδικό εξοπλισμό παρατήρησης, επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ λόγω των τεχνικών προδιαγραφών τους δύναται να μεταφέρονται από Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και από Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: geetha.mil.gr - enikos.gr (Χρήστος Μαζανίτης)

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια