Oι αλλαγές στην Kατεχάκη, οι ευθύνες για το Mάτι και οι υποκλοπές!!!

Oι αλλαγές στην Kατεχάκη, οι ευθύνες για το Mάτι και οι υποκλοπές!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης (μετά από ευδόκιμη θητεία 37 μηνών) με την τοποθέτηση στη θέση αυτή του Επίτιμου Αρχηγού ΕΛ-ΑΣ, Στρατηγού ε.α. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ. Η στελέχωση των εν λόγω θέσεων είναι στην απόλυτη ευχέρεια της Κυβέρνησης (ενστάσεις προβάλλονται για το timing). Όμως η αντιπολίτευση έσπευσε ακόμη μια φορά με περισσό θράσος και πολιτικό αμοραλισμό να χρεώσει στην ΕΛ-ΑΣ και στον τότε Αρχηγό της (μήπως και για να αποδυναμώσει την κρίσιμη μαρτυρία του στο Δικαστήριο;) τις ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και να συνδέσει αυθαίρετα τις αλλαγές με τις υποκλοπές της ΕΥΠ.

2. Θυμίζουμε την προσχηματική σύγκληση της σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων και το θέατρο-παράσταση μπροστά στις κάμερες του τότε Πρωθυπουργού και των συναρμοδίων Υπουργών και ενώ υπήρχαν δεκάδες νεκροί. Καμιά ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Γιατί στο ποινικό σκέλος οι ευθύνες αποδίδονται από τη Δικαιοσύνη.

3. Και αυτή ως γνωστόν με σχετικό Βούλευμα παρέπεμψε, ως υπεύθυνους της φωτιάς στο Μάτι και τους 102 νεκρούς, τους αιρετούς-αυτοδιοικητικούς και τα πέντε (τότε) ηγετικά στελέχη της Πυροσβεστικής. Με το ίδιο Βούλευμα απαλλάσσονται κάθε κατηγορίας, αφού δεν προέκυψαν καθόλου ενδείξεις ενοχής, οι κατηγορούμενοι αξιωματικοί της ΕΛ-ΑΣ. Με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλ. δικαιώνεται η ΕΛ-ΑΣ και η τότε Ηγεσία της. Θυμίζουμε τα λόγια του Αρχηγού: «Είμαι περήφανος για τις Υπηρεσίες μας. Έκαναν εξαιρετική δουλειά σε πολύ κρίσιμους χρόνους».

4. Εξάλλου οι υποκλοπές της ΕΥΠ είναι εκτός αρμοδιοτήτων του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. Άλλωστε η εν λόγω αλλαγή «ψήνονταν» από το Μάιο. Όπως ανέφερε (σε ανύποπτο χρόνο την 25-5-2022) δημοσίευμα… «… βρίσκονται προ των πυλών αλλαγές σε επίπεδο Γεν. Γραμματέα στο μέγαρο της Κατεχάκη. Με βάση το ρεπορτάζ… στην θέση του νυν Γραμματέα Κώστα Τσουβάλα…θα βρεθεί ο τέως Αρχηγός της ΕΛ-ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης….Η σχετική αλλαγή ενθαρρύνεται (μεταξύ των άλλων) και από τον Υπουργό Θεοδωρικάκο (σ.σ. που πήρε τη θέση του Μιχ. Χρυσοχοϊδη), ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Καραμαλάκη» Επίσης αναφέρει…«το πολύ βαρύ βαρομετρικό που καταγράφεται στις σχέσεις του Τσουβάλα, συνολικά με τα διάφορα συστήματα…!». Κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει καμιά σύνδεση με το τρέχον θέμα των υποκλοπών. Μάλλον άλλοι γνωστοί-άγνωστοι εξωθεσμικοί παράγοντες, ως συνήθως, καλλιέργησαν και επέβαλαν τις επιθυμίες τους, όταν το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα πραγματοποιούσαν τις σχετικές συναντήσεις τους στις «χρυσές σάλες»!!!

5. Πάντως για τις παρακολουθήσεις των «αστυνομικών κοριών» (έχει γραφεί σχετικά) υπάρχουν ευθύνες. Όμως αυτές πρέπει να αναζητηθούν αλλού (τόσο σε πολιτικό, όσο και σε αστυνομικό-επιχειρησιακό επίπεδο)!!! Και είναι ατελέσφορο (αν όχι άδικο) να τις χρεώνονται όσοι δεν έχουν καμιά επιχειρησιακή (ούτε πολιτική) ευθύνη-αρμοδιότητα!!!

6. Διευκρινίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι τα σχόλια-απόψεις και η όποια κριτική μας δεν εστιάζονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα (δεν μας «νοιάζουν» αυτά, αφού καθένας «πλάθει το μύθο και την υστεροφημία του» με τις πράξεις και το έργο του), αλλά στις ακολουθούμενες πρακτικές και διαδικασίες και εν γένει στο θεσμικό πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε υγεία στον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και καλή επιτυχία, μαζί με τα συγχαρητήριά μας, στο νέο!!!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τον Καραμαλακη έκανε Αρχηγό ο Τσουβάλας και τώρα ήρθε να του πάρει τη θέση. Μπράβο λεβέντες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως είχε πει και ο μέγας Παναγιώτης Κονδύλης, η χώρα (Ελλάδα) "δεν σώζεται, δεν έχει
    βασικές προϋποθέσεις ύπαρξης, Ο δρόμος της ανάπτυξης είναι ο δρόμος της συσσώρευσης, της εντατικής εργασίας και της προσωρινής τουλάχιστον (μερικής) στέρησης, ενώ ο δρόμος της (βραχυπρόθεσμης μόνον) ευημερίας είναι ο δρόμος του παρασιτισμού και της ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ της χώρας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή