Τι είναι αυτό που εκνευρίζει πιο πολύ τους Τούρκους

Τι είναι αυτό που εκνευρίζει πιο πολύ τους Τούρκους

Όσο πιο πολύ ομιλούν οι Αμερικανοί για τον ζωτικό, γεωπολιτικό ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όσο πιο πολύ επενδύουν σε αυτό το λιμάνι, όσα πιο πολλά αμερικανικά και ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία ξεφορτώνουν ελικόπτερα και άρματα μάχης και όσες πιο πολλές φορές ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος το αποκαλεί «Σούδα του Βορρά», τόσο πιο πολύ εκνευρίζει τους Τούρκους και περισσότερο τον Ερντογάν.

Μόλις χθες επισκέφθηκε το λιμάνι, ο Αμερικανός Πρεσβευτής Τζορτζ Τσούνης συνοδευόμενος από τον Στρατηγό Φλώρο. Το επιθεώρησαν μαζί, προηγουμένως πήγαν και στον φράκτη (που οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα). Ο Α/ΓΕΕΘΑ εξήγησε στον Αμερικανό πρεσβευτή πώς έχουν τα σύνορα, πώς τα παραβιάζουν οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να προωθήσουν μετανάστες και πώς η ελληνική πλευρά εκτελεί ανθρωπιστικό έργο σώζοντας ζωές.

Κλικ για μεγέθυνση:

Εν συνεχεία έφαγαν μαζί φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά, στην ταβέρνα «Αι Γιώργης» στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης και επιβιβάστηκαν σε ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τσούνης υπογράμμισε το ζωτικό γεωπολιτικό και ενεργειακό ρόλο που διαδραματίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, βοηθώντας την Ελλάδα να ηγηθεί της ενεργειακής διαφοροποίησης της περιοχής και ως βασική πύλη προς τα δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα». Αυτά βλέπουν και ακούν οι Τούρκοι και εκνευρίζονται.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ 23/09/2022

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια