Γιατί δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα ο Ερντογάν – Πτέραρχος ε.α. μιλά στην ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα ο Ερντογάν – Πτέραρχος ε.α. μιλά στην ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί ο Ερντογάν δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα ο Ερντογάν - Ο πτέραρχος ε.α. Κων. Ιατρίδης μιλά στην ΕΡΤ

Στο κόκκινο η τουρκική προκλητικότητα. Σε 53 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε χθες (13/9) η τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζοντας την παράνομη δραστηριότητά της.

Για την τακτική της Τουρκίας μίλησε ο Πτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης. «Αυτή είναι η τακτική της Τουρκίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ακολουθεί την στρατηγική της προβοκάτσιας. Στο εσωτερικό χρησιμοποιεί αυτήν την προπαγάνδα για να συσπειρώσει τον κόσμο του και την εθνικιστική του βάση η οποία αρχίζει και τον εγκαταλείπει» είπε και εξήγησε:

«Οι σχέσεις και με την Αίγυπτο και με το Ισραήλ παρόλο που έχουν αναθερμανθεί, δεν έχουν εξομαλυνθεί, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ερντογάν. Άρα όλη αυτή την προκλητική ρητορική και εναντίον της Ελλάδας και εναντίον της Δύσης και εναντίον της Αμερικής μπορούμε να την εντάξουμε στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων προκειμένου να φοβίσει και πανικοβάλει την Ελλάδα για να μην αντιδρούμε. Ο Ερντογάν θέλει να μας οδηγήσει σε ένα τραπέζι και να δεχτούμε αυτά που θέλει».

Γιατί δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Ο κ. Ιατρίδης είπε ακόμα ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι σε πολύ δύσκολη θέση και αυξάνει την ρητορική για να συσπειρώσει το εσωτερικό του. «Ό,τι κάνει δεν το κάνει για να επιτεθεί στην Ελλάδα» είπε και εξήγησε το γιατί:

«Η Ελλάδα γίνεται ισχυρή, έχει ισχυρές συμμαχίες και έχει στείλει σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί καμία πρόκληση και παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας και των δικαιωμάτων και θα αντιδράσουμε. Επίσης, η Ελλάδα δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη η Ελλάδα, είναι σε διαπραγματεύσεις και ετοιμάζει απαντήσεις, θα τις δούμε με το Drone Dome το ισραηλινό».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια