Αποζημιώση υπηρεσιών ΣΞ για 2018: Δεν μπορεί το ΑΣΣ να αποφασίσει εκ νέου την επαναφορά καταβολής της;

Αποζημιώση υπηρεσιών ΣΞ για 2018: Δεν μπορεί το ΑΣΣ να αποφασίσει εκ νέου την επαναφορά καταβολής της;

Γράφει ο Υποστράτηγος ε.α Κωστόπουλος Ηλίας
Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έγγραφο του, όσον αφορά στην Καταβολή Αποζημίωσης των Στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, για την 24ωρη εκτέλεση Υπηρεσιών τα Σάββατα-τις Κυριακές τις επίσημες αργίες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες:

«Πάντως, αυτές καταβάλλονται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο Στρατό Ξηράς με την Υπ’ Αριθμ.6/28 Μαρ18/Απόφαση Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η αναστολή της καταβολής της αποζημίωσης στα στελέχη που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες για το έτος 2018, λόγω έλλειψης αναγκαιουσών πιστώσεων στο λειτουργικό προϋπολογισμού του ΓΕΣ.

Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό και λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές - επιχειρησιακές του ανάγκες, το σημαντικό αριθμό του δικαιούχου προσωπικού, καθώς και τις υφιστάμενες δυνατότητες του προϋπολογισμού του, προέβη στην αποζημίωση του συνόλου των υπηρεσιών ανά δικαιούχο στέλεχος, που εκτελέσθηκαν εντός των ετών 2019 και 2020 και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή της υπόψη αποζημίωσης για τα έτη 2021 και εντεύθεν.»

Αλήθεια ποιος ήταν ο Αρχηγός ΓΕΣ στις 28 Μαρτίου 2018;; Έτσι για την ιστορία!! Πόσοι διετέλεσαν Αρχηγοί του ΓΕΣ μέχρι και σήμερα;;

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 28 Μαρτίου 2018 την αναστολή της καταβολής της αποζημίωσης στους Στρατιωτικούς του Στρατού Ξηράς που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες για το έτος 2018, έτσι από μόνο του, ξαφνικά, το πρωί ή το απόγευμα της 28ης Μαρτίου 2018.

Αλήθεια δεν μπορεί το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Στρατού Ξηράς να αποφασίσει εκ νέου, εδώ και 3 χρόνια, την επαναφορά της παραπάνω αποζημίωσης!; ώστε να μην κουράζεται στην αναζήτηση πόρων για την αποζημίωση των Στρατιωτικών;;

Γιατί το ΓΕΣ δέχεται αυτήν την διαφορετική αντιμετώπιση των Στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς από του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου η αποζημίωση καταβάλλεται κανονικά;;!

Πως αντιμετωπίζει το ΥΠΕΘΑ αυτήν την διαφορετικότητα στην παραπάνω αποζημίωση;; Είναι πολύ δύσκολο;;!! Αποτελεί αυτό μέριμνα προσωπικού;!

Πραγματικά υπάρχει στο Ελληνικό Κράτος άλλος δημόσιος υπάλληλος (δυστυχώς ως λειτούργημα, όπως και πρέπει, σίγουρα ο Στρατιωτικός έχει σταματήσει να αντιμετωπίζεται έτσι από το Ελληνικό Κράτος!!) ή και πολιτικός υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος θα εκτελέσει 24 ώρες υπηρεσία ή και μερικών ελάχιστων ωρών σε μία επίσημη αργία και δεν θα αποζημιωθεί κατάλληλα;;!!

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Ποιο???? Να φυλάξει ο Μεγαλοδύναμος μην παλαβώσει ο γείτονας και χρειαστεί καμία σοβαρή απόφαση. Εκεί να δείτε κλάμα και πάνες ακράτειας που θα χρειαστούν. Αντί να μεριμνούν για συνεργασία με Τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο χρήσιμη μία συνεργασία με εταιρεία για πάνες. Καλύτερες αυτές σε μορφή βρακάκι για ταχύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν εκτός από ψεύτες είστε και @@@. Ρε @@@@ ποιες υπηρεσίες αποζημίωσατε και μάλιστα πλήρως. Κοινοί @@@@ είστε και θα μετρηθούμε σύντομα. Πληρώσατε ΜΌΝΟ τις αργίες ΨΕΥΤΕΣ και μάλιστα Οοοοοχι με το σωστό πόσο αλλά με το παλιό που είναι μικρότερο ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ @@@@. ΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ οι καθημερινές ΠΟΥ εκτελεσαμε δεν πληρώθηκε ούτε ένα λεπτό ΨΕΥΤΕΣ. Ντροπή στην στρατιωτική ηγεσία, αλλά τι περιμένει κανείς όταν αυτοί οι ίδιοι αποφάσισαν να μην αποζημιωθουμαι. Φυσικά δεν έχουν πρόβλημα καθώς οι στρατηγοί που αυτοί αποφασησα με πολιτική πίεση φυσικά να μην πληρωθούμε δεν κάνουν υπηρεσίες και δεν ιδρωνη το αυτί τους. Για την ώρα θα πω εγώ γιατί σύντομα θα βρίσκονται σαν συνταξιούχοι με 3 και 60 να διηγούνται πως κατέστρεψαν οι ίδιοι όλα τα στελέχη με τις αποφάσεις τους. @@@@@@ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΞ. Ο φτωχός συγγενής των ΣΑ. Κι όποιος προσπαθεί να καταφέρει κάτι,τον θεωρούν και κακό. Ελλάδα καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλο ένα ζοφερό παράδειγμα, (εκτός από τα μηνιαία δις € με τα "πακέτα στήριξης" στην ενέργεια και στις τσέπες των εταιριών που ΜΟΝΟ αυτές ωφελούνται), 800.000.000 € λέει θα δοθούν για νέες ταυτότητες, αλλά για τους "καραβανάδες" του ΣΞ και ΜΟΝΟΝ για αυτούς, δεν υπάρχει το δημοσιονομικό περίσσευμα για μερικές χιλιάδες ψωρο€ για τα νυχτερινά και τα οδοιπορικά! Η τιμωρία των "χουντικών καραβανάδων" από το σύσσωμο πολιτικό σύστημα και τους λούστρους τους , συνεχίζεται. Μπράβο σε όλους τους πολιτικούς μας, μπράβο σε όλους τους "Έλληνες" που συνεχίζουν να βρίζουν και να απαξιώνουν τον ΣΞ και τις ΕΔ γενικότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχθροί μας και επίσημα. Θα σας εξηγήσουμε το όνειρο στις εκλογές και όχι μόνο. Κάποτε θα έρθει πραγματική δημοκρατία και τότε άλλη μόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους ο ΥΕΘΑ σε ρόλο προπονητή! Αφού έχει επιλύσει όλα τα τρέχοντα θέματα του Υπουργείου του τώρα στρέφεται και στην επίλυση των μεταγραφών της Λίβερπουλ. Τυχεροί οι ένστολοι που τον έχουν Υπουργό. Πάντως εργασία για μετά τις εκλογές έχει βρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου. Είμαι ελαφράς υπηρεσίας και δήλωσα να παρω μεταθεση στον δήμο που δήλωσα και ενώ υπάρχει μονάδα πβ η υπηρεσία εγκρίνε ότι λόγο τις Ειδικότητας μου πρέπει να γυρίσω πίσω στην παλιά μονάδα σε άλλο νόμο τα συμπεράσματα δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή