ΥΕΘΑ: Ικανοποιούμε αίτημα του ΓΛΚ και περικόπτουμε ποσά που αποδίδονται στα MT από εξοπλιστικά

ΥΕΘΑ: Ικανοποιούμε αίτημα του ΓΛΚ και περικόπτουμε ποσά που αποδίδονται στα MT από εξοπλιστικά

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης, με θέμα «Η κυβέρνηση σχεδιάζει την περικοπή των ποσών που αποδίδονται στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων από τα προγράμματα εξοπλισμού», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), τα ακόλουθα:

Η Διεύθυνση Προϋπολογισμού (Π/Υ) Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με έγγραφα της, υπό στοιχεία Αρ.Πρ.2/48785/ΔΠΓΚ/26-02-21/ΥΟ/ΓΓΔΠ/ΓΛΚ/ΓΔΔΠ&Π/ΔΠΓΚ, Αρ.Πρ.2/101501/ΔΠΓΚ/12-10-21/ΥΟ/ΓΓΔΠ/ΓΛΚ/ΓΔΔΠ&Π/ΔΠΓΚ και Αρ.Πρ.2/121825/ΔΠΓΚ/15-12-21/ΥΟ/ΓΓΔΠ/ΓΛΚ/ΓΔΔΠ&Π/ΔΠΓΚ, αιτήθηκε την επανεξέταση των κρατήσεων των δαπανών, 4% και 2%, επί των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, με ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ύψος των προβλεπόμενων πληρωμών των ως άνω προγραμμάτων για τα επόμενα έτη, είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με το πραγματοποιηθέν ύψος προμηθειών την προηγούμενη δεκαετία.

Επιπλέον λήφθηκε υπόψη ότι, η κάλυψη των δαπανών αυτών γίνεται με αντίστοιχο σχετικό δανεισμό της χώρας μας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία. Ειδικότερα, ζήτησε να διασφαλιστεί ότι το συνολικό ύψος των εσόδων από τις ανωτέρω κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ) και των ΕΛΟΑΝ, ΕΛΟΑΑ δεν θα υπερβαίνουν το μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας (2016-20) προσαυξημένο κατά 50%, με σκοπό τη συγκράτηση των δαπανών, δεδομένης της αύξησης του ύψους των προβλεπόμενων πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα, τα επόμενα οικονομικά έτη.

Τέλος σας γνωρίζω ότι, το ΥΠΕΘΑ, λαμβάνοντας υπόψη τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που τέθηκαν ήδη, δια των αρμοδίων Υπηρεσιών του, επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας, το οποίο αποσκοπεί:

Στην ικανοποίηση του αιτήματος του ΓΛΚ για μείωση των κρατήσεων θέματος για τα προγράμματα εξοπλισμού σημαντικού κόστους, προκειμένου το ύψος των εσόδων των ΜΤ και ΕΛΟΑ να συγκρατηθεί μεσοσταθμικά εντός των τεθέντων δημοσιονομικών περιορισμών για τη δεκαετία 2021-2030.

Στη σημαντική εξοικονόμηση πόρων προς όφελος μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΥΠΕΘΑ.

Στη διαχρονική διασφάλιση των υφιστάμενων πόρων των ΜΤ και των ΕΛΟΑ από όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα, με μείωση των κρατήσεων μόνο στα εξοπλιστικά προγράμματα σημαντικού οικονομικού μεγέθους, προς εξασφάλιση της δυνατότητάς τους, στο άμεσο μέλλον, να χορηγήσουν έγκαιρα τις παροχές τους χωρίς κίνδυνο για τη βιωσιμότητά τους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Περιμένω σχόλια απο δεξιούς και βολεμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρετε τι σας περιμένει στις εκλογές! Θα εξαφανιστείτε μια για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το έκαμε το ΠΑΣΟΚ. Δεν το έκαμε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καί το καμνει η κυβέρνηση Μητσοτακη της Νέας Δημοκρατιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς θα λέγαμε ότι κάποιος έχει αναγάγει την αυτο-ικανοποίηση στα (σ)-εξοπλιστικά σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Καλύτερα να πάνε μια βόλτα τα σκυλιά τους και να αφήσουν την συνεχή αυτο-ικανοποίηση, γιατί, ορίστε τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα όπλα δεν έχουν ψυχές!
    Οι άνθρωποι έχουν όπλα!
    Το δίκαιο τού ισχυροτέρου υπάρχει από τον εκάστοτε ισχυρότερο!
    Εκάστοτε ισχυρότερος είναι και αυτός που νομίζει ότι είναι ισχυρός!
    Αλίμονο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυπάμαι πολύ μόνο στους στρατιωτικούς έχει ακόμα περικοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα χειρότερα με αυτόν τον υπουργό δεν τα έχουμε δει ακόμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργάκο, έρχεταιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντροπή και μάλιστα .....ξεδιάντροπη.Τον μισθό του γιατί δεν τον περικόπτει? Αλλά όπως λένε "Κοντός ψαλμός αλλελουια". Εμεις να δεις τι θα περικόψουμε στην κάλπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο του καλά κανει ο υπουργός αλλά και εμείς θα κάνουμε το ίδιο σε λιγο καιρό. Θα ικανοποιησουμε αίτημα του ΓΛΚ να του μειώσουμε τα έξοδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και η λέξη ντροπή χάνει το νόημά της με τέτοιες αποφάσεις. Μια έξοδος ίσως και να είναι πράξη αξιοπρέπειας, από το τίποτα. Άνχης ε.α Κωνσταντίνος Τσιολπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΒΑΜΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΤΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα με αυτή την κυβέρνηση πάνε κατά διαόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τα ταμεια θα πτωχευσουν ολα σταδιακα ο μερισμα,ωσονουπω.ειδομεν φιλοι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Το ύψος των εσόδων από τις ανωτέρω κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ) και των ΕΛΟΑΝ, ΕΛΟΑΑ δεν θα υπερβαίνουν το μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας (2016-20) προσαυξημένο κατά 50%...". Μιλάμε δηλαδή για μια μνημονιακή πενταετία αυστηρών περικοπών, όπου δεν αγοράζονταν ούτε "καρφίτσες" που λέει ο λόγος!!! Συνεπώς γιατί επέτρεψες αύξηση μόνο 50%; Και 200% να έβαζες, δεν θα άλλαζε σχεδόν τίποτα (0+200%=0!!!!) και θα φαινόσουν και πιο "άπλας" ως υπουργός! Γιατί λοιπόν δεν επέλεξες την τελευταία προ μνημονίου πενταετία (2003-2008) και να γίνει φυσικά και η ανάλογη τιμαριθμοποίηση; Και για τα επιδόματα των γύφτων και των "λάθρο" με δανεικά τα καλύπτει η χώρα, αναμένω λοιπόν να δω την ίδια "ευαισθησία" κι εκεί! Είσαι (και με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο...) ο χειρότερος ΥΕΘΑ των τελευταίων 50 χρόνων και βάλε! Καλύτερα να συνεχίζεις να το παίζεις επαγγελματίας "αναρμόδιος" για οτιδήποτε αφορά δίκαια αιτήματα και χρονίζοντα προβλήματα των ενστόλων, γιατί όταν πας δήθεν να ασχοληθείς τα κάνεις τρεις χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Η ΚΟΛΙΤΣΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ.ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΆΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ότι έχει γίνει σε βάρος μας (μειώσεις συντάξεων) τα έκανε η ΝΔ (Ν.4093/12) και τώρα διάλυση των Ταμείων μας.
    Κοροϊδεύουν καθημερινά στα κανάλια ότι τάχα θα δώσουν αυξήσεις στις συντάξεις. Τρίχες.
    Τροφή για όσους δεν γνωρίζουν μπας και αρπάξουν κανέναν ψήφο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν επίσημη επικουρική ασφάλιση και οι μόνοι για τους οποίους δεν καταβάλλει η πολιτεία εργοδοτική εισφορά ύψους 3 %.
    H κράτηση 4 % έχει θεσμοθετηθεί ως αντιστάθμισμα στην ανύπαρκτη εργοδοτική εισφορά που για όλους τους άλλους υπαλλήλους και τους δημόσιους λειτουργούς, ακόμη και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, >πλην των στρατιωτικών<, ανέρχεται σε 3 %.
    Εάν η Πολιτεια την 9ετία 2011-2019 εδινε στα Μετοχικά Ταμεία την εργοδοτική εισφορά, τα Μετοχικα Ταμεια θα έπαιρναν 750 εκατομμύρια ευρώ και αντί αυτού πήραν 165 εκατομμύρια ευρώ.
    Η αριθμητική αυτή διαφορά δεν σηκώνει ουδεμία αμφισβήτηση!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όλοι μαζί μπορούμε στις εκλογές που έρχονται να τους στείλουμε με τη ψήφο μας στο 0%.
    Οι κρατήσεις του 4093 των μετοχικών έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, και γίνονται τώρα αγωγές στα δικαστήρια να επιστραφούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτός σαν Υπουργός Άμυνας, έδειξε την έχθρα του, προς το προσωπικό του Υπουργείου που προισταται, από την πρώτη στιγμή, περίμενε κανείς οτι θαλλαζε, στο τέλος της θητείας του? Το μένος που δείχνει, είναι πρωτόγνωρο! Το ίδιο μένος, μας μένει ως αντίδραση διαμαρτυρίας, να τους επιφυλαξουμε , στην κάλπη! Δεν μπορεί, σε όλα τα υπουργεία, να προσπαθούν, οι Υπουργοί, να βρούν πόρους για να ικανοποιήσουν αιτήματα του Υπουργείου τους κ αυτός να κάνει το αντίθετο, όχι μόνο να μην διεκδικεί τίποτα, αλλά να επιστρέφει κ από τους νόμιμους πόρους, μέρισμα, για να πάει σε άλλους που ζητούν! Εννοείται ότι τελεί υπό την έγκριση, οπωσδήποτε του ΠΘ, για να το κάνει, γιατί ο υπόψη δεν μας έχει συνηθίσει να κάνει του κεφαλιού του, ενέργειες! Άρα, δεν νομίζω, ότι είναι δυνατόν, στρατιωτικός, να δώσει ψήφο σε όλους αυτούς, που δείχνουν ότι έχουν σκοπό, να τον εξοντώσουν, κυριολεκτικά, οικονομικά! Όλοι ξέρουμε ότι οι μνημονιακές περικοπές των στρατιωτικών ήταν μεγαλύτερες κάθε άλλης, τάξης μισθωτών κ συνταξιούχων, αντί λοιπόν να προσπαθούν να εξορθολογησουν, λίγο την κατάσταση, βρίσκουν πάντα τρόπους να συνεχίσουν την οικονομική περαιτέρω αφαίμαξη! Όσοι πιστεύουν, ότι εν ονόματι της οικογένειάς τους, μπορούν να τους ψηφίζουν πλέον, μετά από όλα αυτά, ασυλλόγιστα, ας το κάνουν κ ας δώσουν λόγω σ' αυτήν (την οικογένειά τους δηλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι ενώσεις ακόμα κάνουν διακοπές και δεν ασχολούνται με το θέμα . Και επειδή δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ας ζητήσουν ο μέσος όρος των προμηθειών να γίνει για την τελευταία 20 ετια ώστε να περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο την τελευταία πενταετία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπως λέει και η παροιμία "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι", μόνο που το βόδι στην προκειμένη περίπτωση είμαστε εμείς και το ξέρουν καλά αυτό. Μόνο που τα βόδια κάποια στιγμή ξυπνάνε κι'αυτά, έστω και αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εν τέλει που βρήκαν χρήματα για αύξηση υπερωριών των αστυνομικών συναδέλφων και πυροσβέστικο επίδομα και δεν έχουν για τα νυχτερινά των στρατιωτικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η πλάκα ειναι οτι μερικούς τους πείραζε οτι ο Καμένος φορούσε στρατιωτικά μπουφάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Του ψόφισα …αλλά φαίνεται νέα είναι καραγκιόζηδες……έρχονται οι επόμενες, τότε τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τζάμπα μάγκας! Ας τολμούσε έστω κ να αναφέρει περικοπές, όχι να υπογράψει κιόλας, σε οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική τάξη, ειδικά μετά τον τρέχοντα υψηλότατο πληθωρισμό, που ροκανίζει, τις πενιχρές συντάξεις κ θα βλέπε το "της Γης Μαδιάμ", το ανάγνωσμα …Ενώ εδώ, ακούσατε κάποιο κιχ? Από κανέναν όμως! Πώς άλλωστε? Να χαθούν οι καρεκλιτσες κ κάποια σκαλιά παραπάνω, που σου χουν, μετά από αυτές, για επιδόρπιο? Αυτοί να περνούν καλά! Τι θα ασχολούνται τωρα με το πόπολο? Για να διακυνδυνεψουν τα μελλοντικά οφίτσια, για τους εαυτούς τους? ΥΓ. Ο πρώην ΓΕΕΘΑ, κ νυν Υπουργός, σε περιοδείες για φιλοφρονήσεις, γυρνάει? Δεν άκουσε κάτι, περί τουτου? Η περί άλλων τυρβαζει? Άπληστοι της ματαιοδοξίας κ της πρόσκαιρης αίγλης, τι κ αν γίνονται, εκ των πραγμάτων, δήμιοι των ΜΤ, των συναδέλφων κ δη με Ναυπλιακή λαιμητόμο, με την παγερή σιωπή τους? Ως πότε όμως, θα μεσουρανούν?Ερχεται κ η πτώση κάποτε κ βάζει τα πράγματα στη θέση τους! Νομίζουν ότι θα αργήσει, κούνια που τους κουναγε! Αν πόρτας είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο υπουργός δηλαδή ικανοποιεί το αίτημα του γλκ και όχι του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων δυνάμεων θεωρώντας ως ότι το διάστημα 2016 2020 έγιναν προμήθειες. Ντροπή του. Μπορούσε να παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το αλλο με τον Τοτό το ξερετε ?

    Θα περικοψουμε κι εμεις τα κονδύλια γιά τα υπερκομψα κουστούμια σας (να ξερουν οι αναγνωστες οτι τα μελη του κοινοβουλίου δικαιουντάι μεχρι και ιματισμο, πληρωμενο μέ εξοδα του κρατικου προϋπολογισμού)....

    Κλειστε κανενα ραντεβου στον ΕΦΚΑ για νά κανονισετε τα της συνταξιοδότησεως σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η πολύ αυτο-ικανοποίηση τυφλώνει, δημιουργεί κράμπες και σε κάνει να έχεις αυτό ακριβώς το βλέμμα της φωτογραφίας. Θαυμάστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή