Με το μετάλλιο «United States Special Operations Command» τιμήθηκε ο A/ΓEEΘA (ΦΩΤΟ)

Με το μετάλλιο «United States Special Operations Command» τιμήθηκε ο A/ΓEEΘA (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για το Μετάλλιο Ειδικών Επιχειρήσεων, μία από τις ύψιστες διακρίσεις που μπορεί να λάβει Αρχηγός ΕΔ ξένης χώρας

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τιμήθηκε με το μετάλλιο «United States Special Operations Command» κατά την επίσκεψή του στο United States Special Operations Command (USSOCOM) στην Τάμπα της Φλόριντα.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει: «Ύψιστη τιμή η παρασημοφόρησή μου με το μετάλλιο United States Special Operations Command»από τον διοικητή της US Special Operations Command Στρατηγό Richard D. Clarke κατά την επίσημη επίσκεψή μου στη διοίκηση».

Σε έτερη ανάρτησή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει ότι κατά τη συνάντησή του με τον Διοικητή General Richard D. Clarke συζήτησε, μεταξύ άλλων, τις σύγχρονες τάσεις στο πεδίο των Ειδικών Επιχειρήσεων, τη νέα δομή των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων υπό τη Διοίκηση και τον Έλεγχο της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με υψηλού επιπέδου κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης καθώς και την ελκυστικότητα των ελληνικών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων για εκπαίδευση με φίλους, εταίρους και συμμάχους.

«Επισκέφθηκα», συνεχίζει, «επίσης, το Joint Special Operations University, όπου ενημερώθηκα για θέματα εκπαίδευσης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, για τις δυνατότητες συμμετοχής στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του πανεπιστημίου, καθώς και για την προοπτική ανάληψης της διεξαγωγής περιφερειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Joint Special Operations University από την Ελλάδα».

«Ελλάδα και ΗΠΑ βήμα πρόσθες για ασφάλεια και σταθερότητα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια!!
    Αντε και βιντεακια τωρα στο τικ τοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με όλο τον σεβασμό προς την θέση και το αξίωμα....θα θελα εφόσον εγκριθεί το σχόλιο μου,να μου πει κάποιος αναγνώστης του σαητ,μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο συγκεκριμένος ή και οι λοιποί αξιότιμοι αρχηγοι την τελευταία τριετία,υπερ του προσωπικού των ε.δ.
    Μια αν θυμάται κάποιος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς, συγχαρητήρια στον κατά τα άλλα συμπαθή κο αρχηγό, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε και να ομολογήσουμε ότι, ο μέντορας του ο κος Στεφανής το έκανε καλύτερα, το PR εννοούμε φυσικά, έτσι ο κος Φλώρος ομοιάζει με αρχάριο μαθητευόμενο σε αυτό το θέμα. Επί του προκειμένου τώρα, για όσα στελέχη έχουν τελειώσει και έχουν υπηρετήσει επί αμερικανικού εδάφους σε διάφορες διοικήσεις και στρατόπεδα, κάτι τέτοιες επιβραβεύσεις οι Αμερικάνοι τα έχουν για ψωμοτυρι και καλά κάνουν διότι έτσι ανεβαίνει το ηθικό και το επίπεδο των στελεχών και δεν έχουν και πολύ σημασία για αλλοδαπούς σπουδαστές και στελέχη ξένων ΕΔ. Και πάλι συγχαρητήρια γιατί έστω και έτσι του αναγνωρίζουν την πολυετή υπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις, πλην όμως δεν είναι και ο μοναδικός Έλληνας με πολυετή εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο στρατηγός Φλώρος είναι από τους πιο καλά εκπαιδευμένους Έλληνες αξιωματικούς. Επίσης κατέχει πολλά ειδικά σχολεία τα οποία τον κάνουν πολύτιμο στις ένοπλες δυνάμεις μας. Μακάρι να παραμείνει και άλλο αρχηγός γιατί αισθανόμαστε πιο πολύ ασφάλεια. Έχουμε πολλούς και αξιολόγηση λόγους αξιωματικούς σε θέσεις που χρειάζεται αποφασιστικότητα και τόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λίγο ψωμί δεν θα έχετε τα συγχαρητήρια σας μάραναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας κρύψουμε ότι ξέρουμε σε αυτό το θέμα, ίσως να ήταν καλύτερο να φερθούμε ως Ισραηλινοί αντί ως Έλληνες....είμαστε υπερήφανοι για τον Αρχηγό μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή