Αντιδράσεις στελεχών ΕΔ σχετικά με χρηματικές αποζημιώσεις που δικαιούνται-Ερώτηση στον ΥΕΘΑ

Αντιδράσεις στελεχών ΕΔ σχετικά με χρηματικές αποζημιώσεις που δικαιούνται-Ερώτηση στον ΥΕΘΑ

Ερώτηση (6423/13-07-22) του Κωνσταντίνου Μπούμπα, Βουλευτή Σερρών, προς τoν Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα: «Οικονομικά των Στρατιωτικών»

Ειδικότερα:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε, το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν αντιδράσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τις χρηματικές αποζημιώσεις που δικαιούνται. Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες δεν πρέπει να θεωρηθούν σημείο των καιρών και κατ’ επέκταση να υποβαθμιστούν. Η πραγματικότητα είναι ότι η Πολιτεία χρησιμοποιεί τους στρατιωτικούς σε διάφορα καθήκοντα, ολοένα και περισσότερο, δίχως να ενδιαφέρεται, ούτε για τα δικαιώματά τους, ούτε για τις απολαβές τους, ούτε για τις συνθήκες εργασίας τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεσθε να αναγνωρίσετε και να αποζημιώσετε την υπερωριακή αποζημίωση των στρατιωτικών;

2) Θα χορηγήσετε στους στρατιωτικούς αποζημίωση για τις 24ωρες υπηρεσίες που εκτελούν με αναγνώριση των σχετικών ποιοτικών διαφοροποιήσεων (αργίες);

3) Θα προσαρμόσετε τις αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσίας και εκείνες που αφορούν σε έξοδα μεταθέσεως στα σημερινά επίπεδα κόστους ζωής;

Η σχετική ερώτηση ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Θα τα πούμε καλά στις εκλογές. Αυτοί οι άχρηστοι, όχι μόνο δεν θα μας δώσουν αυτά που δικαιούμαστε αλλά θα μας πάρουν και τα ελάχιστα που μας έμειναν. Πλέον με όποιον και να έχω μιλήσει είναι σιγουρο ότι το 99% θα τους μαυρίσει στις εκλογές. Είναι δε τόσο άθλιοι που εδώ και τρία χρόνια δεν λένε να φέρουν προς ψήφιση τον νόμο θέματα που μας απασχολούν, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Πραγματικά είναι ψεύτες, κλέφτες και απατεώνες. Πανηγύρι θα κάνουμε μόλις σας στείλουμε στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ;;;; Παλι θυμωμένος;;
    Ειναι σαν να παρήγγειλε παϊδακι και του εφερε ο ταβερνιαρης φασολαδα.
    Αχαχαχαχαχα
    Οι φίλοι μας λενε ΝΝ Nationale Neverlandes εθνικη πουθενοχωρα
    Αχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Οταν υπαρξει ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ θα δοθουν τωρα πρεεξχουν αλλες προταιρεοτητες .ΙΕΡΑΡΧΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε τι είναι και τούτο πάλι. Πάλι ευρωλάκια θα μας μοιράσουν, όμως εμείς πρέπει όλα τα κοπρ……να τα ανταμείψουμε όπως τους αξίζει. Ιδού το πήδημα ιδού και η Ρόδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα φάνε καλά στις προσεχείς εκλογές!
    Ας κάτσουν όσο προλαβαίνουν στις καρεκλαρες τους αλλά δεν θα είναι για πολύ ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ΄ εκείνο το νομοσχέδιο για την κατάργηση της παράνομης κράτησης από τα μερίσματα των αποστράτων τι γίνεται ; Που να βρίσκεται ; Περιμένουν να πεθάνουμε πρώτα ; Έτσι κι αλλιώς στις εκλογές θα τους φορέσουμε τα μαύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είσαι σίγουρος για τα μαύρα. Το 90% θα τους βαράει παλαμάκια.

      Διαγραφή