Σπάρτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε μάντρα στο ΚΕΕΜ (ΦΩΤΟ)

Σπάρτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε μάντρα στο ΚΕΕΜ (ΦΩΤΟ)

Σώοι οι δύο ηλικιωμένοι επιβαίνοντες

Χρήστος Πετρούλιας - φωτο: Δημήτρης Μπατσάκης

Τα χειρότερα απέφυγαν δύο ηλικιωμένοι επιβαίνοντες ΙΧ οχήματος, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 11:30΄ το πρωί της Τετάρτης (6/7) στο 14ο χλμ. της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου, στο ύψος του στρατοπέδου του ΚΕΕΜ.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητο με οδηγό έναν 86χρονο κι επιβαίνουσα την 81χρονη σύζυγό του, με κατεύθυνση προς Γύθειο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μαντρότοιχο στο ανατολικό τμήμα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Το ευτύχημα ήταν ότι την ώρα του συμβάντος δεν διέρχονταν άλλα οχήματα σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Ο 86χρονος και η 81χρονη διεκομίσθησαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η κατάστασή τους δεν εμπνέει λόγους ανησυχίας.

Σημείο «καρμανιόλα»

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που διαδραματίζεται σοβαρό τροχαίο στη συγκεκριμένη χιλιομετρική θέση στην ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου, καθώς το εν λόγω τμήμα χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο και απαιτεί μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. Ειδικά στη στροφή έξω από το πρώην εργοστάσιο-τουβλοποιία, έχουν καταγραφεί στο παρελθόν αρκετές περιπτώσεις εκτροπής οχημάτων από την πορεία τους.

Συχνά δε παρατηρείται το φαινόμενο οδηγοί να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες στις ευθείες πριν και μπροστά από το ΚΕΕΜ, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα σαφή όρια που θέτει ο ΚΟΚ για τη διέλευση μπροστά από στρατιωτική μονάδα, όπου μάλιστα υπάρχει διάβαση πεζών εγκάρσια του οδοστρώματος. Η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών δεν φαίνεται να αποδίδει και ίσως η λύση να είναι η τοποθέτηση καμερών ταχύτητας στο συγκεκριμένο τμήμα και σε άλλα «υποψήφια» για διάπραξη παραβάσεων επί του εθνικού δρόμου.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια