Η εγκληματικότητα και το νέο ολίσθημα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη!!!

Η εγκληματικότητα και το νέο ολίσθημα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είδαμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την εγκληματικότητα, να δηλώνει, μεταξύ των άλλων, ότι «η ΕΛ-ΑΣ συλλαμβάνει τους κακοποιούς, όμως η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους». Έτσι ήταν σα να υπονόησε, ότι φταίει περισσότερο η Δικαιοσύνη για την εγκληματικότητα; Η λογική αυτή εκφράζει τον απόλυτο λαϊκισμό του καφενείου (και των τηλεοπτικών «μαϊντανών» του συνδικαλισμού) και αγνοεί τη διάκριση των εξουσιών και τους κανόνες του Κράτους Δικαίου, πράγμα αδιανόητο για όσους ασκούν εκτελεστική-νομοθετική εξουσία. Μετά την αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων προσπάθησε να διορθώσει λέγοντας, ότι είπε το αυτονόητο: «Η αρμοδιότητα ποινικής αξιολόγησης συλληφθέντων ατόμων δεν ανήκει στην ΕΛ-ΑΣ αλλά στη Δικαιοσύνη, η οποία εφαρμόζει τους νόμους». Το ολίσθημα όμως είχε διαπραχθεί.

2. Πράγματι το νομικό πλαίσιο είναι αυτό, το οποίο ορίζει τις επιλογές της δικαστικής εξουσίας-κρίσης και τις προϋποθέσεις για τη δίωξη, κράτηση, καταδίκη κ.λ.π. όσων παρανομούν. Ευθύνη της νομοθετικής εξουσίας είναι ο καθορισμός και η βελτίωση του εν λόγω πλαισίου. Η αξιολόγηση και δικαιοδοτική κρίση όμως γίνεται με βάση και το αποδεικτικό υλικό που προσάγει ενώπιον των Δικαστηρίων τόσο η προανάκριση, όσο και η κύρια ανάκριση. Η ΕΛ-ΑΣ οφείλει να βελτιώνεται συνεχώς στον τομέα της δικαστικής αστυνομίας και των τεχνολογικών μέσων συλλογής και επεξεργασίας των πειστηρίων και των εν γένει αποδείξεων ενόψει και της «επαγγελματικής» μετεξέλιξης του εγκλήματος.

3. Σε κάθε περίπτωση ο λαϊκισμός και η αλαζονική συνήθεια στο θεαθήναι δεν βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων. Απαιτείται ουσιαστική ενασχόληση (αθόρυβα, χωρίς φανφάρες και συνεχείς υπερφίαλες δηλώσεις) με τα σοβαρά δομικά, οργανωτικά (τα Α.Τ και Τ.Α έχουν διαλυθεί κυριολεκτικώς) και άλλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ΕΛ-ΑΣ!!!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μια χαρά τα είπε ο υπουργός. Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Ο Βακαι ο λαθροπιθικος που άφησε παράλυτη την κακόμοιρα κοπελίτσα Μυρτώ, ζητάει και θα λάβει εδώ είμαστε την αποφυλάκιση του γιατί ως ΠΙΘΙΚΟΣ ΈΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Κατάλαβες κατά καημένε Ελληνα. Μόνο εσύ δεν έχεις ΚΑΝΈΝΑ ΔΙΚΑΊΩΜΑ. Και το σπίτι θα σου πάρουν και το βρακι που φοράς. Ψηφίστε αυτό που θα τους μπει στο μάτι σαν παλούκι. Ξέρετε πολύ πολύ καλά τι σας λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι υπουργοί και άν αλλάξουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ,θα υφίσταται πρόβλημα γιατί κάποιος ή κάποιοι τους .Και αυτοί είναι το< σύστημα> που έχει εγκαταστήσει ο κ.Υφυπουργός του εν λόγω υπουργείου.Και το σύστημα αυτό έχει μέσα και παλαιούς γνωστούς του και συναγωνιστές του συνδικαλιστές ,από την εποχή που προίστατο του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΛΑΣ. Και κάτι ακόμη ο Βαλυράκης απεβίωσε εδώ και καιρό, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ?ΠΟΙΟΝ ΦΥΛΑΝΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή