Στγος ε.α. Γκίνης: Βρισκόμαστε ενώπιον απειλής πολέμου από την Τουρκία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στγος ε.α. Γκίνης: Βρισκόμαστε ενώπιον απειλής πολέμου από την Τουρκία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης, αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8

«Βρισκόμαστε ενώπιον πολεμικών εχθροπραξιών. Για να το πούμε ξεκάθαρο ενώπιον απειλής πολέμου από την Τουρκία. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται κάθε φορά είναι πότε θα ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος, θα ξεκινήσει σε έναν μήνα, σε 10 ημέρες ή οποτεδήποτε. Αυτό θα το αποφασίσει η Τουρκία, γιατί αυτή έχει την πρωτοβουλία» είπε αρχικά.

«Επί της ουσίας η Τουρκία από το 1973 έκανε μια στρατηγική επιλογή και μετέφερε το κέντρο βάρους από την Κύπρο στον ελληνικό χώρο, και ειδικότερα στον χώρο του Αιγαίου» υπογράμμισε.

«Οι απαιτήσεις της αν δούμε τους χάρτες που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών πρόσφατα, θα διαπιστώσουμε ότι οι απαιτήσεις δεν είναι μόνο το μισό Αιγαίο, είναι και η Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα. Οι επιδιώξεις είναι και η Θράκη και η Κρήτη κατά την άποψή μου» ανέφερε ο κ. Γκίνης.

«Τι κάνει η Τουρκία και με κάνει να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας συγκρούσεως που θα οδηγήσει σε πόλεμο. Ευχαρίστως αν διαψευστώ θα ζητήσω συγγνώμη και θα πω έκανα λάθος. Θα χαίρομαι που έκανα λάθος. Δυστυχώς η εμπειρία δείχνει έως τώρα όπως στο Κυπριακό, η Τουρκία κάθε φάση την αντιμετώπισε μόνο με στρατιωτική ισχύ και κατέλαβε το 37% της Κύπρου. Ερχόμαστε τώρα στο Αιγαίο, υπάρχει περίπτωση όλα αυτά που ζητάει η Τουρκία όποια ελληνική κυβέρνηση να τα συζητήσει; Δεν νομίζω, είναι αδιανόητο. Η Τουρκία έχει ανεβάσει τόσο τον πήχη των απαιτήσεων, που οποιοσδήποτε πολιτικός αν βγει από την πολιτική ο Ερντογάν, δεν θα τολμήσει να κατεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων που έχουν χτιστεί» πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή»

«Από την πλευρά μας πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση, τα αρμόδια όργανα. Δεύτερον να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Να γίνει σοβαρή επικοινωνιακή εκστρατεία χωρίς υπερβολές για να καταλάβουν όλοι ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Τρίτον, οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους» τόνισε.

«Επίσης πρέπει να στραφούμε στους συμμάχους μας. Να ενεργοποιήσουμε τις συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών που έχουμε. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια διεθνοποίησης του ζητήματος. Πρέπει να δούμε την εθνική υποδομή και την τροφοδοσία της χώρας» συμπλήρωσε.

«Όποια ενέργεια των Τούρκων θα εξαρτηθεί από τη δική μας ετοιμότητα» κατέληξε ο κ. Γκίνης.

Ακούστε το ηχητικό:

ΠΗΓΗ: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Καλό θα ήταν οι απόστρατοι που έχουν πλημμυρίσει τις οθόνες της ελληνικής τηλεόρασης και τα ΜΜΕ να πάνε σπίτι τους να παίξουν με τα στρατιωτάκια τους, παρά να βγαίνουν και να λέμε «παπάτζες» τρομοκρατώντας τους πολίτες. Δεν φτάνει η ξεφτίλα τους με τις περισπούδαστες αναλύσεις τους στην Ουκρανία; Το σταυρό μας κάνουμε βλέποντας και ακούγοντάς τους, με την σκέψη ότι αυτοί ήταν αρχηγοί, υπαρχηγοί ή διοικητές σχηματισμών. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ.Γκίνη,σαν Α/ΓΕΣ υπήρξες α ν ύ π α ρ κ τ ο ς,σαν αναλυτής στο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ έπεσες τελείως έξω,σαν ανώτατος αξιωματικός ήσουν ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,γενικώς εζυγισθεις,εμετρήθεις και ευρέθης κατώτερος των περιστάσεων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kατι μας ειπες τωρα. Δεν χρειαζεται να προσθεσω κατι, τα λενε πολυ καλα οι προηγουμενοι σχολιαστες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή