Τελετή Ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ

Τελετή Ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), η οποία έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ» στην Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ο Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»/NATO Rapid Deployable Corps Greece (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο οποίος επέδωσε τα ξίφη στους Ορκισθέντες.

Αποφοίτησαν συνολικά 3 νέοι Αξιωματικοί Ψυχολογικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων μια από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

Ένας (1) στον Στρατό Ξηράς.

Μία (1) στην Πολεμική Αεροπορία.

Μία (1) στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αναπληρώτρια Γενική Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γεωργία Παστελλή-Παντελίδου, το Στρατιωτικό προσωπικό της Σχολής και οι συγγενείς των Νέων Αξιωματικών.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Είναι σωστό από μία Στρατιωτική σχολή να αποφοιτούν μόνο 3 Αξιωματικοί; Μήπως μερικές Στρατιωτικές σχολές πρέπει να καταργηθούν και στη θέση τους να προσλάμβάνουν έτοιμους πτυχιούχους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τους έχουμε δει φίλτατε τους πτυχιούχους που πέρασαν τουρίστες από στρατιωτικά σχολεία. Ρώτα πρώτα γιατί ορκίστηκαν 3 και μετά να γράφεις εξυπνάδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για πες μας εσύ που τα ξέρεις όλα γιατί αποφοίτησαν μόνο 3 και εάν δικαιολογήτε αυτό

   Διαγραφή
 3. Προς όλους τους έξυπνους και μη. Αποφόιτησαν τρεις μόνο διότι τα παιδιά αυτά τώρα πήραν το πτυχίο τους. Η μεγάλη ορκωμοσία της ΣΣΑΣ είναι κάθε Οκτώβριο, καθώς το μεγάλο μέρος των σπουδαστών της ορκίζεται στο ΑΠΘ τον Ιούλιο και έπεται η ορκωμοσία στην ΣΣΑΣ. Αναφορικά με την πρόσληψη 'έτοιμων' πτυχιούχων, αξίζει να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό ότι η Στρατιωτική παιδεία, οι αρετές και οι αξίες με τις οποιες γαλουχείται ένας 18αρης και μελλοντικός αξιωματικός δεν μπορούν να υιοθετηθούν από έτοιμους πτυχιούχους... Δεν είναι μόνο το πτυχίο αλλά και η Στρατιωτική αρετή. Αλλιώς μπορούμε να πάρουμε και έτοιμους απόφοιτους ΣΣΕ. Η ακόμα καλύτερα να καταργήσουμε το ΥΓ σαν σώμα, γιατί απ όσο βλέπω αυτό ευθύνεται για όλα τα δεινά του ΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή