Προσβλητική για τα στελέχη ΕΔ η άρνηση Σκυλακάκη για καταβολή Νυχτερινής Αποζημίωσης-Τι απάντησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσβλητική για τα στελέχη ΕΔ η άρνηση Σκυλακάκη για καταβολή Νυχτερινής Αποζημίωσης-Τι απάντησε (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας του Κινήματος, για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης -σύμφωνα με το άρθρο 127 του ν.4472/17- για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), την οποία αρνείται το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι το προσωπικό των ΕΔ βρίσκεται διαχρονικά στις επάλξεις για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση που απορρέει από τη θεσμική αποστολή του, σε συνδυασμό πάντα με το προσφερόμενο κοινωνικό του έργο και η πολιτεία έχει αναγνωρίσει τις ειδικές συνθήκες εργασίας του προσωπικού αυτού και έχει θεσπίσει μια σειρά από ειδικά μέτρα. Συγκεκριμένα και με τις διατάξεις του ν. 4472/17 άρθρο 127 προβλέφθηκε η καταβολή ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των ΕΔ και, ενώ προβλέπεται θεσμικά και νομοθετικά αυτή η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης, στην πράξη δεν ισχύει διότι δεν έχει υλοποιηθεί μέσω κάποιας κανονιστικής απόφασης, η οποία εκκρεμεί από την ψήφιση του νόμου αυτού και με την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τη σημερινή της ΝΔ.

Δεδομένου ότι έχουν περάσει τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, και όπως αποδείχθηκε από τα λεγόμενα του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Σκυλακάκη, ουδέποτε ο σημερινός ΥΕΘΑ συνέταξε και απέστειλε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το εν λόγω ζήτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ η ΚΥΑ που προφασιζόταν τόσον καιρό ότι είχε αποσταλεί ήταν αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την οποία η τότε αξιωματική αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει ως «ψίχουλα», ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών να εκδώσει επιτέλους άμεσα την ΚΥΑ, η οποία προβλέπεται από το νόμο και να καταβληθεί η αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των ΕΔ.

«Μην θεωρείτε το προσωπικό των ΕΔ δεύτερης κατηγορίας και μάλιστα σε μια περίοδο που οξύνεται η επιθετική ρητορική της Τουρκίας. Έχουμε σαφείς προκλήσεις και πρέπει και για τα θέματα αυτά η πολιτεία ενωμένη να δείχνει το μέγιστο ενδιαφέρον για τις ΕΔ και το ανθρώπινο δυναμικό. Δεν είναι μόνο κανόνια, Belharra και Rafale η αποτρεπτική δύναμη των ΕΔ. Είναι κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό. Όχι άλλη απαξίωση, κύριε Υπουργέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών με την απάντηση του ήταν αρνητικός για την καταβολή της νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών των ΕΔ -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- και επεσήμανε ότι οι δαπάνες των ΕΔ αυξάνονται πέραν αυτών που είχε προβλέψει η Κυβέρνηση για λόγους καυσίμων και θα πρέπει να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος για να καλυφθούν και οι ανάγκες των καυσίμων, που έχουν προτεραιότητα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δαπάνη. Όμως δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση μεταξύ στήριξης των στελεχών των ΕΔ, που αναμένουν υπομονετικά το ξεροκόμματο που τους χρωστάει η κυβέρνηση με οτιδήποτε άλλο και όπως δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών είναι προσβλητική για τις ΕΔ και τα στελέχη τους, αφού το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ είναι ο υπ’ αριθμόν ένας παράγοντας για την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.

Άραγε, όπως αναρωτήθηκε ο Βουλευτής, αποτελεί προσωπική ή Κυβερνητική θέση, η απάντηση του κ. Σκυλακάκη, ενώ ζήτησε να επιλυθεί άμεσα το θέμα και με την πολιτική ηγεσία, όχι μόνο του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά να τεθεί το θέμα στο ΚΥΣΕΑ.

Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. μπραβο !!! στον κεκερογλου παντα ....δυναμικος. σκυλακακη ! θα τον πιεις κρυο στις εκλογες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς οι άνδρες και γυναίκες του Στρατου, οι Αξιωματικοι και Υπαξιωμαικοι, οι απόστρατοι όλων των κλάδων, τα μέλη των οικογενειών μας, άπαντες, θα σας στείλουμε στις επερχόμενες εκλογές στον αγύριστο. Δεν ξεχνουμε τους νυν και τους πρώην ότι έχουν κάνει......εις βάρος όχι μόνο δικό μας αλλά κυρίως εις βάρος της Ελλάδας. Η πληρωμή θα είναι βαριά, πολύ βαριά αλλά δίκαιη. Σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης τότε δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος ούτε δημοσιονομικός ούτε μια μικρή χαραμάδα !!!! για να περάσει το ψηφοδέλτιο μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί...και ξέρετε ότι υπηρεσίες εκτελούν οι στρατιωτικοί βαθμού Ανχη και κάτω.....δεν νοιάζεται κανείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΚΕΤΗ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελλάδα γεια σου. Και να φανταστεί κάποιος ότι όταν παραιτείται κάποιος οποιοσδήποτε απ'τις ΕΔ κ τα ΣΑ πέφτουν πάνω του "γιατί και γιατί και που θα βρεις καλύτερα". Σε το κάνουν να είναι καλύτερο τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά τα λέει ο 12:21:00 πμ της 01 Ιουλίου. Οι υπηρεσίες είναι "προνόμιο" των χαμηλόβαθμων, οπότε ποιος θα νοιαστεί? Κανείς !! ΜΙλάμε για Αξκούς-Υπξκους με 30+ χρόνια υπηρεσίας, που όλοι είναι σχεδόν 50άρηδες και εκτελούν 24ωρες με διανυκτέρευση και... βάλε, με αντοχές που δεν υπάρχουν και αυτοί δεν εφαρμόζουν τους ψηφισμένους νόμους. Αλλωστε ότι αφορά ειδικά το ΣΞ, δεν υπάρχουν κονδύλια αλλά υπάρχει μπόλικο τσάμπα χώσιμο, σε ότι προκύψει. Σε ορισμένους μεγάλους δε σχηματισμούς, από 'Ανχες και πάνω, εξαφανίζονται ως δια μαγείας, από την εκτέλεση υπηρεσιών. Γι αυτό εφαρμόστε τώρα το άρθρο 11 του Ν.4609/19 (που το ψηφίσανε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) ώστε να δίνεται η εξαγορά-χρήση της 2ης 5ετίας, σε όσουν θέλουν, ώστε να φύγουν, μπας και ησυχάσουν, τόσο απλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σκυλάκα….ακούει τη λέξη στρατιωτικός και του γυρίζουν τα έντερα. Περιμένετε να σας δώσει κανένα ξεροκόμματα; Τιμωρείστε τους όπως τους αξίζει. Η κάλπη κρύβει τις εκπλήξεις και όχι τα στημένα γκάλοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.madata.gr/epikairotita/politics/848778-theodorikakos-ayxanetai-h-nychterinh-amoivh-ton-astynomikon.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή