Απονομή ιδιότητας εφέδρου εν ενεργεία Ανθυπολοχαγού ή αντιστοίχων σε Ολυμπιονίκες-Δείτε την ΚΥΑ

Απονομή ιδιότητας εφέδρου εν ενεργεία Ανθυπολοχαγού ή αντιστοίχων σε Ολυμπιονίκες-Δείτε την ΚΥΑ

Τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία απονομής της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού ή αντιστοίχων, σε αθλητές, εν ενεργεία ή μη, στους Ολυμπι0νίκες που κατακτούν μίας από τις τρεις πρώτες θέσεις σε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα Ολυμπιακών Αγώνων, καθορίζει η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.

Η σχετική ΚΥΑ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια (ώρα 10:46:01 π.μ.) με ΑΔΑ: 6Ε7Γ6-9ΩΚ.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους Ολυμπιονίκες

Για την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού ή αντιστοίχων, σε αθλητές, εν ενεργεία ή μη, λόγω κατάκτησης μίας από τις τρεις πρώτες θέσεις σε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα Ολυμπιακών Αγώνων καθορίζονται τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου, με την οποία αιτείται την κατάταξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως έφεδρος εν ενεργεία αξιωματικός, δηλώνοντας ρητά την ιδιότητά του ως αθλητής εν ενεργεία ή μη.

2. Βεβαίωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), θεωρημένη από την αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), με την οποία βεβαιώνεται η θέση που κατέλαβε ο ενδιαφερόμενος σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και το είδος του αγωνίσματος (ατομικό ή ομαδικό).

3. Επίσημος πίνακας αποτελεσμάτων, θεωρημένος από την Ομοσπονδία του οικείου αθλήματος, από τον οποίο θα προκύπτει η θέση που κατέλαβε ο ενδιαφερόμενος σε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα Ολυμπιακών Αγώνων.

Η διαδικασία

1. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τα δικαιολογητικά της παρ.1 στη Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ).

2. Η Γραμματεία ΑΣΑΕΔ ελέγχει την πληρότητα και ορθότητα τωνυποβληθέντων δικαιολογητικών και προτείνει την κατανομή των αθλητών στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές και υπηρεσιακές ανάγκες των κατά κλάδο Γενικών Επιτελείων (ΓΕ).

3. Οι αιτήσεις που γίνονται δεκτές και η σχετική πρόταση της παρ. 2 υποβάλλονται στον Β΄ Κλάδο του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος εισηγείται στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) την έκδοση γνωμάτευσης, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 39 του ν. 3883/2010 σχετικά με την κατανομή και την απονομή βαθμού στους αθλητές.

4. Μετά την έκδοση της σχετικής γνωμάτευσης του ΣΑΓΕ και πριν από την έκδοση του προεδρικού διατάγματος απονομής της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού, τα ΓΕ προβαίνουν στις κατά τον νόμο ενέργειες για την κρίση της σωματικής ικανότητας των αθλητών

Δείτε την σχετική απόφαση:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Γιατί πρέπει να τους φορτωθεί ο στρατός και όχι ο δημόσιος τομέας πχ σε σχολεία σαν γυμναστές? Αίσχος της νέας δημοκρατίας που μας γυρνάει πίσω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι ψήφους από ελληνοποιημένους "αθλητές" διαφόρων δερνω-αθλημάτων τύπου kickboxing μαζί με τα σόγια τους που έχουν πάρει τζάμπα σπιτια και δάνεια διαχρονικα. Υπόψη ότι οι τύποι παντελονιάζουν κανονικά τα ΜΤ και τα ΕΚΟΕΜ.
    Θέλετε ρε αχρηστοι πολιτικοί να τους τιμήσεται και καλά, δώστους άδεια κυλικείου στην βουλή και στα δικαστήρια, αει σιχτίρ πια με τον κάθε πικραμένο. Υπόψη ότι έιμαστε Η μοναδική χωρα που το κάνει αυτό, ούτε στην πρώην ΕΣΣΔ δεν γίνοταν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή