ΜΤΣ: Σημαντική ανακοίνωση για την καταβολή του συμπληρωματικού ποσού του ΒΟΕΑ

ΜΤΣ: Σημαντική ανακοίνωση για την καταβολή του συμπληρωματικού ποσού του ΒΟΕΑ

Μετοχικό Ταμείου Στρατού Ανακοίνωση Γεν. Δντη Μ.Τ.Σ.

1. Σας γνωρίζουμε λόγω ύπαρξης δημοσιευμάτων ότι, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής των οφειλών του Μ.Τ.Σ. προς τα τέκνα των μετοχομερισματούχων, τα οποία έχουν λάβει προκαταβολή έναντι του ΒΟΕΑ.

2. Το συμπληρωματικό ποσό θα καταβληθεί κανονικά μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4472/2017. Η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να εισαχθεί στην Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2022.

Αθήνα, 02 Ιουν 2022

–Ο–
Γενικός Διευθυντής του ΜΤΣ
Ταξχος Αντώνογλου Δημήτριος

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. και εντόκως? από το 2018 περιμένω την εκκαθάριση. Τόσο ανίκανοι τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όπως σωστά λέει η ανακοίνωση αναμένεται... να εισαχθεί. Τα ερωτήματα είναι 3. Πρώτον: Θα εισαχθεί?. Δεύτερον: Αν εισαχθεί θα ψηφιστεί? Τρίτον: Ποια θα είναι η στάση των γνωστών συνδικαλιστών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επί του θέματος ρώτησα δικηγόρο γιατί περιμένω από το 2018. Μου είπε πως καλό είναι να κάνω αίτηση για κάθε ενδεχόμενο παραγραφής, γιατί υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη παραγραφής στο άρθρο 10 παρ. 1 του Α.Ν 559/37. Προσωπικά και με όλο το σεβασμό δεν εμπιστεύομαι γενικές ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τους τόκους τι ισχύει τελικά? Δικαιούμαστε εντόκως το υπόλοιπο του βοηθήματος? Από διαδικτυακή αναζήτηση βρήκα το εξής "Ο νόμιμος και ο της υπερημερίας τόκος πάσης του Δημοσίου οφειλής ορίζεται εις 6% ετησίως, πλην αν άλλως ωρίσθη δια συμβάσεως ή
    ειδικού νόμου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθαρός τόκος, αυτός που θα μπει στις τσέπες, είναι 3%.

      Διαγραφή
  5. Εκτός από την παραγραφή και τους τόκους για τα οποία θα ρωτήσω και εγώ δικηγόρο, ήθελα συμπληρωματικά να ρωτήσω το εξής. Αν τελικά ψηφιστεί η ρύθμιση θα καταβληθούν με τη μία οι διαφορές σε όλα τα τέκνα ή θα αρχίσουν πάλι τα δικά τους του τύπου... όσοι πήραν π.χ το 2018 εκκαθάριση π.χ το 2023, όσοι πήραν π.χ το 2019 εκκαθάριση το 2024 κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φύσηξε αέρας Στρατηγού Μιλτιάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέει ένας παραπάνω, ότι ο καθαρός τόκος που θα μπει στις τσέπες είναι 3%. Αν δεχτούμε ως σωστό το 6% ετησίως, πως πέφτουμε στο 3%?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλετε και τόκο ε? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς μεγάλη αποτυχία για τους αρμόδιους η καθυστέρηση στο θέμα αυτό γιατί επέτρεψαν στους γραφειοκράτες να κρατάνε ομήρους τα παιδιά μας τόσα χρόνια με τα δικά μας λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς φταιμε κι εμεις που δεν ενημερώθηκαμε σωστα οταν έπρεπε.
    Με τα ιδια λεφτα σε μια σοβαρή ασφάλιστικη εταιρεία θα ειχαμέ παρει πολυ περισσότερα χρηματα στα ιδια χρονιά εισφορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μην δίνεις κ όρκο. Δεν είναι κ λίγες οι μεγάλες ασφαλιστικές που βάρεσαν πιστόλια.

      Διαγραφή
  11. Περί ΒΟΕΑ λοιπόν ο λόγος. Τι ρωτάνε συνήθως οι ενδιαφερόμενοι? Υπάρχουν υπεύθυνοι για την καθυστέρηση? Προφανώς και υπάρχουν, σε στρατιωτικό - πολιτικό - συνδικαλιστικό επίπεδο. Αν λυθεί? Μάλλον. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Αν υπάρχει περίπτωση παραγραφής? Απάντηση ερωτηθέντα δικηγόρου: Με το γράμμα του νόμου ΝΑΙ. Αν η παραγραφή εφαρμοστεί? Δική μου εκτίμηση: Θα πέσει ξύλο, οπότε ΟΧΙ. Αν μειωθεί το ΒΟΕΑ? Πολύ πιθανό. Πότε? Όχι πριν τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαντάζομαι ο ΥΕΘΑ δεν θάχει καταλάβει τίποτα για το θέμα τόσα χρόνια καθυστέρησης γιατί σίγουρα θα είχε επέμβει. Τώρα που σκουραίνουν τα πράγματα και διαφαίνονται στον ορίζοντα αγωγές, το ΓΕΣ έβγαλε μπροστά το εξαφανισμένο ΜΤΣ, που δεν απαντά στα mail μας, με μια γενικόλογη ανακοίνωση που στην ουσία δεν λέει τίποτα για το χρονοδιάγραμμα καταβολής που μας ενδιαφέρει άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγωγή ο μόνος νόμιμος τρόπος έντοκης διεκδίκησης των καθυστερούμενων. Είναι σίγουρη η δικαστική δικαίωση. Είναι χρήματα των παιδιών μας, τα οποία παρανόμως δεν δόθηκαν επί τόσα χρόνια. Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι περιμένουν από το 2018 σίγουρα, δεν ξέρω αν είναι και από το 2017. Για τα χρήματα αυτά που παρανόμως δεν δόθηκαν, το ΜΤΣ δεν λάμβανε τόκους? Λάμβανε. Αυτούς λοιπόν τους τόκους και επιπλέον αν απαιτηθεί, να τους καταβάλει στα δικαιούχα τέκνα. Αγωγές χθες. Βέβαιη δικαίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να μην ειναι υποχρεωτικες οι εισφορες για το ΒΟΕΑ. Δεν θελω τον ιδρωτα μου και την αγωνια των παιδιων μου νατον δαιχειριζονται οι διοικητικα ανεπαρκεις του ΜΤΣ και του ΥΠΕΘΑ γενικοτερα,ουτε να πανηγυριζουν καποιοι ενοψει εκλογων αν θα δοθει η εκκαθαριση.Αφηστε την προκαταβολη του ΕΦΑΠΑΞ που ο καθε απελπισμενος πρεπει να βγαλει τα απαντα σε κοινη θεα για να παρακαλεσει για 2.000€ προκαταβολη.ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκαια η αγανάκτηση σου, ανεπαρκείς πραγματικά ή βολεμένοι, χρόνια ολάκερα.

      Διαγραφή
  15. Δυστυχώς το ΜΤΣ δέχτηκε και δέχεται σε μεγάλο βαθμό πολιτικές παρεμβάσεις. Αυτό και κόστισε και κοστίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι επικείμενες εκλογές του Φθινοπώρου ή θα ξεκολλήσουν το θέμα ή θα το τσιμεντώσουν περαιτέρω. Οψόμεθα. Απλά λυπάμαι που μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως το ΜΤΣ αποστερεί από τα παιδιά μας την πολύτιμη εκκαθάριση. Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος της αγανάκτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι ντροπή να καθυστερούν επί τόσα χρόνια την εκκαθάριση του ΒΟΕΑ και χωρίς, θα μου επιτραπεί, να υπάρχει μία επίσημη εξήγηση παρά μόνο όσα ακούμε δεξιά - αριστερά, για την εναρμόνιση λέει της νομοθεσίας του ΜΤΣ με το μισθολόγιο του 2017. Πλάκα μας κάνετε? Έχουν περάσει 5 χρόνια από το νέο μισθολόγιο, 5 χρόνια, όχι 5 μήνες. Για ηλίθιους μας περνάτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΕΤΟΧΟΣ-ΑΜΕΤΟΧΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣΤετάρτη, Ιουνίου 08, 2022 4:52:00 μ.μ.

    Από τον ν.4735/20 (άρθρα 22-23) προβλέπεται οι Διοικήσεις όλων των ΝΠΔΔ να επιλέγονται με διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ. Χίλιες φορές, από τους διοικητικά ανεπαρκείς του ΜΤΣ. Και διευκρινίζω ανεπαρκείς για το ΜΤΣ, όχι γενικά. Αν και μαθαίνω, ότι και αυτό προσπαθεί να το μπλοκάρει το ΥΠΕΘΑ για να έχει τη δυνατότητα να διορίζει τους ημέτερους. Και μην μου πει κανένας ότι δεν είναι ανεπαρκείς, όταν επί πέντε χρόνια δεν μπορούν να δώσουν την εκκαθάριση του ΒΟΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικα εχουμε καποιο νεο επ αυτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπάρχει στο ΜΤΣ ένας Γενικός Διευθυντής που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανεβάζει ανακοινώσεις που δεν είναι αληθής και να φοβάται να μην χάσει την καρέκλα του, γιατί αν δεν φοβόταν θα φρόντιζε να γίνει κατανοητό στον ΥΕΘΑ ότι τα παιδιά μας περιμένουν να πάρουν το υπόλοιπο χρηματικό ποσό εδώ και έξι χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή