Έπαινοι Στγου Κωσταράκου για αντικατάσταση παλαιών τεθωρακισμένων με σύγχρονα

Έπαινοι Στγου Κωσταράκου για αντικατάσταση παλαιών τεθωρακισμένων με σύγχρονα

«Επιτέλους το πεζικό εξοπλίζεται με τα κατάλληλα οχήματα μάχης» σημειώνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Έπαινοι από τον Στρατηγό Κωσταράκο για την απόφαση να αντικατασταθούν τα παλαιά σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 με τα σύγχρονα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder. Ο Στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημειώνει ότι μετά από πολλά χρόνια παραμέλησης του Μηχανοκίνητου Πεζικού, επιτέλους αποφασίστηκε να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα οχήματα μάχης.

Ολόκληρη η δήλωση του Στρατηγού Κωσταράκου έχει ως εξής:

«Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, την κυβέρνηση, το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ για τη απόφαση αντικατάστασης των παλαιών σοβιετικών (Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης) ΤΟΜΑ BMP-1, γνωστής περιορισμένης επιχειρησιακής αξίας με νεότερα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder, αλλά και την εισαγωγή των νέων γερμανικών ΤΟΜΑ Lynx στον ίδιο ρόλο. Οι αβλεψίες και η παραμέληση του Μηχανοκίνητου Πεζικού για πολλά χρόνια, επιτέλους φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος. Το θρυλικό παγκοσμίως ελληνικό πεζικό για τις τρομακτικές εφόδους του με τις ξιφολόγχες, τώρα επιτέλους εξοπλίζεται και με τα κατάλληλα Οχήματα Μάχης.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους μετείχαν στη λήψη αυτής της εξαιρετικά σημαντικής απόφασης.

‘Για μια Ελλαδα υπερήφανη και ισχυρή’

Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ»

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Ολοι εισαστε ΗΠΑλληλοι και Ελληνοφωνοι.Κανεις απο εσας δεν εχει Ελληνικο αιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πόσο ακόμα,θα μας συμβουλεύει ο εν λόγω κύριος;δεν είναι καιρός να πάει να καλλιεργήσει κανένα χωραφακι. Η βιομηχανία των στρατηγών καλά κρατεί. Μέχρι να εκδημησουν εις Κύριον, πρέπει να τους ανεχόμαστε οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο για επαίνους είστε. Το σημαντικότατο πρόβλημα που φαίνεται στον ορίζοντα δεν το βλέπει κανείς. Συγκεκριμένα με το πολυνομοσχέδιο του ΥΕΘΑ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προβλέπονται κρατήσεις 1% επί των συντάξεων, πέραν του 3% που ισχύει για το ΝΙΜΙΤΣ από τα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων. Το αποτέλεσμα μείωση των συντάξεων των αποστράτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Το θρυλικό παγκοσμίως ελληνικό πεζικό για τις τρομακτικές εφόδους του με τις ξιφολόγχες, τώρα επιτέλους εξοπλίζεται και με τα κατάλληλα Οχήματα Μάχης.... είπε ο γενναίος πυροβολητής και έσκυψε να πιει τον φρεντο του, συνοδευόμενο από γκουρμεδιες (τις έμαθε στα εξωτερικά, όπου παντελονιαζε χρόνια ολόκληρα και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και πέντε και έξη και επτά εφάπαξ αντιστράτηγου αγεεθα) σε κάποια παραλία της Χαλκιδικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτόν ποιος τον ρώτησε; Δεν ενδιαφέρει κανέναν η άποψή του. Γιατί δεν έκανε τίποτα τόσον καιρό ως Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΕΘΑ; Ω, συγγνώμη: μού διέφυγε ότι έγινε Α/ΓΕΕΘΑ κατευθείαν από Δκτής Δ' ΣΣ - τρομερή επιτελική εμπειρία που φάνηκε στο έργο του! Δώστε του μια ντουντούκα, ένα οδηγό κι έναν μάγειρο, μήπως μας αφήσει στην ησυχία μας Επί της ουσίας, πανηγυρίζει επειδή δίνουμε τα μόνα σοβαρά ΤΟΜΑ που έχουμε, για να πάρουμε (αν πάρουμε) τα σαπάκια του '70 που ήθελαν να ξεφορτωθούν οι Γερμανοί; Τι θέλει τώρα και γλείφει την κυβέρνηση; Να γίνει διοικητής ΔΕΚΟ, νοσοκομείου ή να πάει Α/ΓΕΕΦ στην Κύπρο; Αν ήμουν ο Κούλης, θα τον τρολλάριζα όσο παίρνει, ανακοινώνοντας ότι ματαιώνεται η ανταλλαγή, θα χαρίσουμε τα Μ-113 στους Ουκρανούς και η ΕΛΒΟ θα φτιάξει 2000 "Λεωνιδας", προς 300.000 ευρώ το ένα και θα περίμενα να δω τι θα κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. προεδρε, σε αλλη αναρτηση του ιδιου ιστολογίου γραφει οτι οι ανωτατοι μαυροσκουφηδεςστο Πεντάγωνο βραζουν, ειναι ετοιμοι να εκραγουν κι οτι δεν θα αφησουν να γινει η ανταλλαγή.

    Συνεπως ενας απ τους 2 εχει αδικο ή εσεις που επικροτειτε ή εκεινοι που αντιδρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε διαχρονικά ολες τις κυβερνήσεις:

    Για τια αυξησεις στους μισθους μας απο το 2009 και μετά.

    Για τις φοροαπαλλαγές (γραφε ΕΝΦΙΑ) που μας χορήγησαν το ιδιο χρονικό διάστημα.

    Για τη γενναία επιδοτηση του πετρελαίου θέρμανσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασφαλως και άξιζουν επαινοι....
    Μας ειπε το μαγαζι:
    Τρεξτε , τρεξτε , εμεις δεν πουλαμε , χαριζουμε , λιγα δίνετε, πολλα παίρνετε, προλαβετε και παρετε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή